Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би

Мислам на толку квалитетни екј ју бендови....
Лајбах се бенд од друга галаксија. Не се тие за фанови на диви јагоди и слични глупости :)
На Таксират 2007ма или 2008ма ги пропуштив бидејќи беа после Хладно Пиво, а јас се заборавив во втора хала на Дубиоза Колектив.

Патем, мене ми е чудно како на темата за Турбо Рок Фестивал многу помалку се зборува.
Изгледа на нардов наш и не му треба квалитет....

Не мислев да коментирам на темава,ама морав да пишам.Забеган народ?Или незнаеше дека ТИЕ години е почетокот на модерниот рок н' ролл?Или дека тоа време се правела најдобрата музика траејќи се до почетокот на 90тите?Не ти вреди тоа Хендрикс шо си го додал во никот,претпоставувам Џими се превртува во гробот поради твојов пост.The Beatles се многу повеќе од име и не заслужуваат да бидат споменувани од такви како тебе,само ќе ти кажам,ако толку се разбираше во рок музика ќе знаеше дека многу од песните на екс ју бендовите имаат многу слични да не речам исти рифови со песни од познати западни бендови,значи да не дојде до забуна немам ништо против екс ју рок бендовите и ги почитувам како такви поради музиката која ја правеле...ама едноставно тоа е тоа.За да ја разбираш рок музиката,и општо секоја музика,прво треба да имаш почит и упатеност кон истата и сите нејзини изведувачи,па после да ја коментираш...пола знаење е полошо од незнаење.

Прочитај ми ги прво останатите мислења, запознај се со мојот став па после вреѓај!

Лајбах се бенд од друга галаксија. Не се тие за фанови на диви јагоди и слични глупости :)
На Таксират 2007ма или 2008ма ги пропуштив бидејќи беа после Хладно Пиво, а јас се заборавив во втора хала на Дубиоза Колектив.

Патем, мене ми е чудно како на темата за Турбо Рок Фестивал многу помалку се зборува.
Изгледа на нардов наш и не му треба квалитет....

Му треба квалитет, a ваквите фестивали нека им се Казна за Уши ....

Сарказам беше тоа од Ice_Hendrix.

Ако било сарказам јас се извинувам,едноставно го видов постот без да ја читам од почеток темата и ми падна во очи,ми изгледаше глупаво некој да зборува така за некои кои направиле многу за музиката.

Инаку зборувајќи за старите екс-ју бендови,неможете да споредувате едните се подобри од другите или обратно,МУЗИКА е бе луѓе..се е до вкусови,ама незначи тоа дека ако ти се свиѓаат едните треба да плукаш на другите,и тие како такви имаат удел во создавањето на рок музиката во екс Ју.

Јас би

Мислам на толку квалитетни екј ју бендови....

Да не претеруваме. Лајбах е премногу интелегентна музика за Дивље Јагоде и Прљаво Казалиште. Еквивалентно на тоа би било да споредиш Фолтин со Некст Тајм.

Да не претеруваме. Лајбах е премногу интелегентна музика за Дивље Јагоде и Прљаво Казалиште. Еквивалентно на тоа би било да споредиш Фолтин со Некст Тајм.

Не ги споредувам бре!

Веќе ако луѓето се толку носталгични (а знам дека мал дел од форумџиите имаат пораснато со таа екс ју сцена а сега новопечените транзицииски чеда се изгубени и ги вртат плочите на нивните постари браќа или тактовци и мајки, бидејќи се изгубени во времето и немаат изградено свое ЈАС и се немаат пронајдено во некој СТИЛ) по тие времиња нека слушаат нешто од овој калибар.

За оригиналност на екс ју зборувавме, затоа се и спомнати.

Дечки вака сега.Од сега ќе читаме Ноќен живот и ќе видиме дали да одиме на некоја дешавка или не. Без разлика дали ви се оди или не,прво видете дали се старомодни тие што идат,дали се кич или се хит на новото време.
Абе што се замарате да се објаснувате,јас одам и ќе си поминам убаво.Фала,па ќе пренесам импресии.

сите шо кењет за овие бендој нека не одет , јас би одел и би дал 2000 денари а не за Цеца која е бе таја лигушка :@ криминалка невидена лепи громе :kesa::nesvest:

Дечки вака сега.Од сега ќе читаме Ноќен живот и ќе видиме дали да одиме на некоја дешавка или не. Без разлика дали ви се оди или не,прво видете дали се старомодни тие што идат,дали се кич или се хит на новото време.
Абе што се замарате да се објаснувате,јас одам и ќе си поминам убаво.Фала,па ќе пренесам импресии.

Јас мислам дека баш е убаво да се дискутира околу квалитетот на ноќниот живот, посебно квалитетот на фестивалите кои се организираат.

Мислам ние сме потрошувачи во овој случај, и имаме право на подобри журки. :)

Забавата е многу интересна животна тема.

^Едно е дискусија,друго е наметнување на став дека ништо не чини.Џоле не чини,рок не чини,Сергеј не чини,Тиесто крш,овој шлагер,оној досаден,епа што чини?

^Едно е дискусија,друго е наметнување на став дека ништо не чини.Џоле не чини,рок не чини,Сергеј не чини,Тиесто крш,овој шлагер,оној досаден,епа што чини?

Хехе не наметнувам мој став туку го искажувам (за разлика од други кои ме нападнаа лично), поткрепено со аргументи и факти зошто на мене, како индивидуалец, слободен граѓанин со право на слободен говор, познавач на историјата на музиката и журките (забавите), со искуство, не ми се допаѓаат понудените артисти (освен Bei The Fish).

Додека ние, како младина, молчиме и не бојкотираме, нон стоп ќе ни се нудат истите артисти, по којзнае ти кој пат, за нереална сума и никаква организација.

Мислам дека може да биде и многу подоборо нели ?

Хехе не наметнувам мој став туку го искажувам (за разлика од други кои ме нападнаа лично), поткрепено со аргументи и факти зошто на мене, како индивидуалец, слободен граѓанин со право на слободен говор, познавач на историјата на музиката и журките (забавите), со искуство, не ми се допаѓаат понудените артисти (освен Bei The Fish).

Додека ние, како младина, молчиме и не бојкотираме, нон стоп ќе ни се нудат истите артисти, по којзнае ти кој пат, за нереална сума и никаква организација.

Мислам дека може да биде и многу подоборо нели ?

Јас сум постара од тебе,мене сите изведувачи на настанов ми се допаѓаат и давам аплауз за настанов.И ќе ја платам цената.Не барам никој плус,ниту некој минус од понудениве.Од неко те има ночас,преку ти ме не волиш,мотори и слично,доволно ми е за прекрасен настан.Ама мене лично :)

Јас сум постара од тебе,мене сите изведувачи на настанов ми се допаѓаат и давам аплауз за настанов.И ќе ја платам цената.Не барам никој плус,ниту некој минус од понудениве.Од неко те има ночас,преку ти ме не волиш,мотори и слично,доволно ми е за прекрасен настан.Ама мене лично :)

Супер, го почитувам тоа и те сфаќам, тоа се се артисти од твојата младост :)
Кажи ми што бара таму некој 16годишњак ?

Со временска машина се вратил во осумдесетите или слуша музика што ја слушал неговиот поголем брат (наметнат стил) хехе.

Требит нова посебна тема за ова ... хехе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom