Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Како и за се во Македонија има невиден број на експерти за се. А кога ќе дојде муабет за некоја филозовска тема - во која нема крајна вистина - како што е музика, ќе се биде најдебатирана тема со денови.

Почнав да помислувам дека се тера дебата не дали една музика е добра или лоша туку ако не слушаш андерграунд немаш појма што е добра музика.
Ако не си носел мочана јакна, не ти ја скршиле раката на шутка (од почетокот на дебатата, да не цитирам), ако не слушаш музика што само ти и уште 20 скинери ја слушаат (Лајбах-за мене националистички и фашизоиден бенд), ако не слушаш музика што само ти и уште двајца сосема случајно ја слушнале (Џетро Тул-by the way буљвиот фронт мен е многу интересен лик, ама музиката не им ја сакам), тогаш немаш појма што е музика. Чудна трка во желбата да се биде посебен.
И дополнително, ако има некој идеја каде вечерва се случува нешто во Скопје, (што не е редовна програма на скопскиве клубови), а парите 400 Денари не му се проблем. слободно нека предложи. Имам карта може и да му ја подарам на тој што ќе даде подобар хепенинг во Скопје за вечер. (ПС само тоа да не биде Topless sensation во Хард Рок)

Бенд од Приштина на кој сигурно ќе биде поубаво и повесело него на Дивље Јагоде.

А утре има уште нешто поинтересно.

За утре веќе имам. Ќе гледам да ги прерипам Дивље јагоде и мене ми се одвратни.
Ама Negative и Bei The Fish, па дури и Прљаво казалиште, сеуште мислам дека вреди за 400 Денари

За утре веќе имам. Ќе гледам да ги прерипам Дивље јагоде и мене ми се одвратни.
Ама Negative и Bei The Fish, па дури и Прљаво казалиште, сеуште мислам дека вреди за 400 Денари

имав прилика да ги гледам Negative и океј, имаат интересни настапи. За Беи Д Фиш да не збориме, најбоље. Ама остатоков? НЕ!!!

@ Leoric: Што се чудиш, денес кај нас во Македонија е во мода да одиш против светот. Како прават сите - ти обратно, што велат сите - ти им противречи и немаш гајле! За кај сме вакви и јас незнам, но ајде....

Добро е она со прерипувањето, но сеуште не ми е јасно како да прерипам тоа што не го сакам ... дали морониве од организатори конечно ќе објават некаков редослед или сеуште неможат да се организираат?

Шо ви е дебатата, позери и вистински фанови, или такво нешто?

Дивље Јагоде не ги бива, крај. Зеле е добар гитарист, не велам не, ама не се бенд кој има wow! текстови, или пак музиката им е посебна, освен солот на Зеле, пак ќе кажам.:)
Прљаво ... промашај, не ги коментирам.
Беи д Фиш - е тоа е тоа. Тераат по свое, уникатни, генијални.
Морал - аууу, не ги поднесувам. Не знам дали они или Некст Тајм се полоша копија на Скид Роу и Бон Џови.
Ван Гог - на времето добар бенд, денес удрија на комерцијала, значи промашени се.
Негатив - добар бенд. Не се и они нешто нај нај, ама пак и не се лоши, не можам да кажам лош збор.

И кога сме кај позери, во саботата концертот на Архангел, абе позер до позер, не знаат 2 песни од нив, на концерт отишле. Со такви концерт не се прави. И така, ај, кој ве врти.

Знае ли некој кога се Bei the fish на распоредот.
Ако се први да си ја искинам картата. Нема шанси да стигнам пред 22:00.

--- надополнето ---

Бенд од Приштина на кој сигурно ќе биде поубаво и повесело него на Дивље Јагоде.

А утре има уште нешто поинтересно.

Топ предлози за утре. Фала многу. Имав план ама може да се смени.

Еј еј еј еј! Моќно беше, на кратко сега, оти идам на спиење.

Беи Д Фиш - разочарувачки, никој од публиката не уживаше во нив, незнам што барат во овој фестивал ваков бенд, повеќе на електроника ударат бе, и бенд без гитара, ( ги рамнам со другите). Не требаше да бидат вчера они.

Негатив - Страшно, ја запалија публиката, после Беи Д Фиш, одлични рифови на песни, се добро беше кај нив, меѓу подобрите вчерва.

Морал - Така и така, не беа ништо подобро од Беи Д Фиш. Испејаа 4-5 песни и си отидоа, слабо.

Дивлје Јагоде - Неможам да опишам, има фалеа уште многу песни кои требаше да ги отпејат некои од нив: let na drugi svet, sejla, sto vjekova, zelim da te imam. Најдобар бенд меѓу останатите, цела публика беше во вис. Зеле ја растури гитарата, и на крај како ја засвири ''македонски девојче'' на гитарата, страшно.

Прљаво Казалиште - хаха, интересни беа, имаа добар распоред на песни, добро си ја завршија работата.

Ван Гог - немавме сили веќе за нив, 3 песни и си отидовме, едвај .. како што можав да слушанам во првите 2-3 песни, добро звучеа сигурно беа подобри до крајот. Неможевме да ги доседаме на крај.

Се на се, презадоволен сум од прикажаното и од концертото, за 400 денари беше закон!

А, другиве шо серат по групите или што се прават паметни, не ни ги забежелувам на форумов. Чао!

Да сте ми тука сега тие што ги вивнавте Беи д фиш до небо, ќе ја убијам душата во вас, не телото! Ептееееееен никаков бенд се, 80% од луѓето во Метроплоис едвај ги чекаа да завршат. Scream music festvial и излегува бенд без гитара, со 3 сајзери и забегуваат до крај! Едниствено што вреди кај нив е чупето што свиреше на сајзер!

Дивје Јагоде и јас ги бранев, но вчера ме разочараа максимално. Го утнаа изборот на песни. Го направија Турски Марш - 10 минути стоење, после ја почна Дивје Јагоде и свиреше две сола по 5-6 минути, за да им ги отече јајцата на присутите. Им фалеа песни како Желим да те имам, Заувјек твој, Не желиш крај, Осјечам гола си итд....

Негатив, Казалиште и Ван Гог развалија! Ја запалија сцената, а и публиката! Негатив веднаш после Беи д фиш, Ивана неверојатен глас, ние уште одморени, па скокање за време на целиот настап! Секоја чест за нив...После нив морав да ги пропуштам Морал, да се напијам пиво, да ги одморам листовите!

КАЗАЛИШТЕ!:vozbud: Пишувавте дека се промашај, вакви, такви, лешинари. Среќа имате не ве има читано Младен инаку ко терминатор ќе ве убиеше! А и секоја чест за Јасенко, голи се соблековме на Херој Улице. Човекот на 60+ години се даде во публика! Мислам дека на нив и машко и женско свршуваше, и позер и фан лудуваше! Покажаа каков бил и каков треба да биде рокенролот! Треба да се пример за денешните млади бендови! Секоја чест момци...

Ван Гог, не ги коментирам. Паметно што ги оставија последни инаку ќе се убиеше народ на почеток да беа. Таман на крај се подзачисти гужва и тргнаа шутките! Со 0.1% енергија во нас, цело друштво влезе во шутка на Више се не зна ко је луд, Списак разлога, Нек те тело носи! Џуле си правеше екскурзии по цела арена, си доби и танга на поклон:smir:

Сума сумарум, незаборавен настан. Ќе беше поубаво да не појдевме на првиот бенд, но после немаше да можеме да се контраме, нели...

Поздрав:back:

Аууууууу топ си поминав!!!!
Беи Д Фиш мене ми беа ок, загреаја, мада народот слабо некако реагираше.
Негатив се најзакон у свет!!!! Али ме нанервираа, Збуњена, Јулија, Облаци, Кад се светла угасе, Свет туге не ги свиреа. Многу се изреволтирав кога заминаа.
На Морал досадно ми беше, ама они многу краток настап имаа. За моја среќа :)
Дивље Јагоде не ги сакам, не ги слушам, исто и на нив ми беше досадно.
Прљаво направија супер атмосфера. Исто и од нив не знам многу песни, само најпопуларните, али океј ми беше.
Ван Гог ми се идоли. Најмногу у свет ги сакам. Убаво што почнаа со Неко те има пошто луѓето што беа дојдени само за неа си заминаа и се подрасчисти малку. Лелее ги обожавам еј. Списак разолга, Клатно, Аеродром, Брод од папира, Нек те тело носи, Она и ја, Киселина, Лудо луда, лелеее у срце ме погодија. Дечко ми го натерав цело време да снима. Ѓуле е цар. Немам зборови.
Две големи желби ми се исполнија - Негатив и Ван Гог.

Да сте ми тука сега тие што ги вивнавте Беи д фиш до небо, ќе ја убијам душата во вас, не телото! Ептееееееен никаков бенд се, 80% од луѓето во Метроплоис едвај ги чекаа да завршат. Scream music festvial и излегува бенд без гитара, со 3 сајзери и забегуваат до крај! Едниствено што вреди кај нив е чупето што свиреше на сајзер!

Дивје Јагоде и јас ги бранев, но вчера ме разочараа максимално. Го утнаа изборот на песни. Го направија Турски Марш - 10 минути стоење, после ја почна Дивје Јагоде и свиреше две сола по 5-6 минути, за да им ги отече јајцата на присутите. Им фалеа песни како Желим да те имам, Заувјек твој, Не желиш крај, Осјечам гола си итд....

Негатив, Казалиште и Ван Гог развалија! Ја запалија сцената, а и публиката! Негатив веднаш после Беи д фиш, Ивана неверојатен глас, ние уште одморени, па скокање за време на целиот настап! Секоја чест за нив...После нив морав да ги пропуштам Морал, да се напијам пиво, да ги одморам листовите!

КАЗАЛИШТЕ!:vozbud: Пишувавте дека се промашај, вакви, такви, лешинари. Среќа имате не ве има читано Младен инаку ко терминатор ќе ве убиеше! А и секоја чест за Јасенко, голи се соблековме на Херој Улице. Човекот на 60+ години се даде во публика! Мислам дека на нив и машко и женско свршуваше, и позер и фан лудуваше! Покажаа каков бил и каков треба да биде рокенролот! Треба да се пример за денешните млади бендови! Секоја чест момци...

Ван Гог, не ги коментирам. Паметно што ги оставија последни инаку ќе се убиеше народ на почеток да беа. Таман на крај се подзачисти гужва и тргнаа шутките! Со 0.1% енергија во нас, цело друштво влезе во шутка на Више се не зна ко је луд, Списак разлога, Нек те тело носи! Џуле си правеше екскурзии по цела арена, си доби и танга на поклон:smir:

Сума сумарум, незаборавен настан. Ќе беше поубаво да не појдевме на првиот бенд, но после немаше да можеме да се контраме, нели...

Поздрав:back:

Тоа е и карактеристично за Зеле, омилени му се солата а и ја растури гитарата, мада како што можав да погледнам најлудувавме на Дивлје и Негатив.
Пејачот на Прљаво го копираше Зеле, и тој почна да ја пее Македонско Девојче .. цц.

Се на се, одлично беше !!

ШТо не ја испеаја и химната бе?
Или слабо девојки за у бек стејџ имале па ај сеа вака да ги прелажеме со македонско девојче.... ова нигде нема бе, демек така повеќе не сакале :)

^
Прво беше така:
Дивлје Јагоде завршија со настапот, па цела публика пееше Мотори песнава, па се вратија и кога ја зема гитарата зема малку ја засвири Македонско Девојче и одма цела публика ја запееа за малку, инаку потоа си почна со Мотори песната завршија.

А овој на Прљаво, почна цела да ја пее, незнам што му беше финтата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom