Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
П

Паган-др

Гостин
План Б продукција & Јованов Рекордс со гордост ви го најавуваат првиот Scream Music Festival.
Повеќе од 6 часа рок спектакл со најголемите балкански бендови:

- PRLJAVO KAZALISTE
- VAN GOGH
- DIVLJE JAGODE
- NEGATIV
- BEI THE FISH

Влезниците во претпродажба може да се набават во:
http://kupikartizase.com/
Југотон
Камарад - Рамстор
Цвеќара Розе Веро 2

До 15 јануари - 400 денари
До 1 фебруари - 500 денари
До 18 фебруари - 600 денари
На врата - 800 денари

евентот

Edit by Tonchie:
ScreamMusicFestival.jpg

И Беи Д Фиш се продадоа, убаво...
другото е - B.O.R.I.N.G; спелувано. Мое мислење, не ме напаѓајте хах! :)

Ако промрчам и тука Воки ќе ме тепа. Али сепак ајде, на кратко. Не планирам да одам. Срање е целиот настан. Фала на пажња.

Дивље Јагоде :zid: :pov:

звуци добро ама некако сево ова е излитено ниедна од групиве не е тоа што беше се се некако премногу лигави станати само не ми е јасно што бараат Беи Д Фиш овде ама они си знаат
а и организаториве се ... не фала сепак :nenene:

Ја не знам од кде сеа Јованов Рекордс?

Зашто све не ви одговара?Зошто на секој можен настан серете?
Ако не ви се оди,слободно не одите,нема да се одложи настанот заради вас.
Вас изгледа ви е боље да ви ги носат Лукас,Матиќ,Цеца и остали одколку овие?

На Казалиште и Ван Гог сум бил,на Јагоде и Негатив не.Па можеби ќе појдам онака да го видам Зеле како ја силува гитарата...

Ова сигурно е?
Ауу ќе ми се исполни желбата на Вен Гог да идам, а као шлаг на тортата и Негатив и Беи д Фиш. Јухуу

Давор, на Аца би идел ама на Диви Јагоди, само ако ми платат. Да не беше забрането убивање луѓе ќе идев да ги изрешетам со калаш. Нивната музика е криминал. Нивната музика е доказ дека на времето страшен кич бил фуран од страна на меинстрим медиумите. :pov: на бендовите како Диви Јагоди.

Прљаво Казалиште и Ван Гог се лоши, ама доколку нема лоша музика, нема да знаеш што е добра музика.
Беи Д Фиш ги слушав на еден од нивните први настани воопшто. Баш би сакал да видам/чујам до кај се напреднати.
Негатив, е главниот бенд на вечерта за мене. Ги слушав на нивиот втор настап во Македонија (прв откако станаа популарни) и беа ептен ТоБ. Пред два месеца кога беа во Б2 предоцна дознав за настанот и ми беше криво, читав рецензии дека биле ептен добри.

Бидејќи иам некое лошо претчувство дека беи Д Фиш ќе бидат на почеток а Негатив на крај, некако не ми се иде на настанов.

Давор, на Аца би идел ама на Диви Јагоди, само ако ми платат. Да не беше забрането убивање луѓе ќе идев да ги изрешетам со калаш. Нивната музика е криминал. Нивната музика е доказ дека на времето страшен кич бил фуран од страна на меинстрим медиумите. :pov: на бендовите како Диви Јагоди.

Прљаво Казалиште и Ван Гог се лоши, ама доколку нема лоша музика, нема да знаеш што е добра музика.
Беи Д Фиш ги слушав на еден од нивните први настани воопшто. Баш би сакал да видам/чујам до кај се напреднати.
Негатив, е главниот бенд на вечерта за мене. Ги слушав на нивиот втор настап во Македонија (прв откако станаа популарни) и беа ептен ТоБ. Пред два месеца кога беа во Б2 предоцна дознав за настанот и ми беше криво, читав рецензии дека биле ептен добри.

Бидејќи иам некое лошо претчувство дека беи Д Фиш ќе бидат на почеток а Негатив на крај, некако не ми се иде на настанов.

За вкусови не се разговара,нели:)?

Не знам,за мене и не се лоши...зошто рок почнав да слушам баш поради овие екс-ју групи,па тек после некое време се префрлив на странскиот.

Ама јас и ти имаме контра ставови секогаш,така да...

Не знам дали ти текнува пред едно 2 и пол години коа се зафативме на темата за Дугме :)?Ти имаше пишано нешто дека на Дугме не можело да се напраи шутка,а ја ти се нафрлив одма(погрешно те сфатив нормално)...и као сега ти го памтам коментарот кога ми рече дека сум уште мал,и дека ќе осетам што е шутка покасно,но кога ќе се вратам дома со скршен нос или скршена рака :)

Не би се согласил за ова. Океј, едно е да не ти се допаѓа музиката, текстот, луѓето, но тоа е само до вкус а не е „лоша музика“.

Од каде Bei the Fish во вакво „друштво“!? Не разбирам...

Да се фалат после дека ги донеле Беј Д Фиш на концерт уште пред да станат славни :) Јас ги доживувам како Леб и Сол. Слично почнуваат, (прават современа музика која повеќе е почитувана на страна отколку во МК) верувам дека БДФ ќе го стигнат нивото на ЛиС. Предност им е што Огнен не е самобендисано копиле ко лидерот на ЛиС.

Негатив се бенд кој ја одбележа деценијата која помина.

За останатите бендови, веќе нема да ги р’чкам нивните фанови. Ветувам :)

Ван Гог беа шизици во 90тите а Дивите Јагоди и Валканиот Театар беа во 80тите.
Преведено на нашки имате музика од 4 децении :pos:

А као Тончи ти си паметен и знаеш се па чак што више и да ги преведеш имињата на групиве? На колку од овие си бил бе? Ако ова не чини не знам што чини во оваа земја.... И јасно и ако ги донесе некој Кисс или Вајтснејк ти ке мрчиш дека не се као што биле порано и дека ти е скурчено од нив нели? Зборете што сакате мора да се појде......:ojea:

Одлично! На Аца би идел..„Оф мори мајкоооооо!“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom