Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Лепотане,400 денари до 15 Јануари мислам....и кој нејќе да иде и кења,не мора да ја труе темава.Фала!

А као Тончи ти си паметен и знаеш се па чак што више и да ги преведеш имињата на групиве? На колку од овие си бил бе? Ако ова не чини не знам што чини во оваа земја.... И јасно и ако ги донесе некој Кисс или Вајтснејк ти ке мрчиш дека не се као што биле порано и дека ти е скурчено од нив нели? Зборете што сакате мора да се појде......:ojea:

Бендовите што не ги сакам, нема шанси да ги засакам. Патем сакам многу потврд звук од она што го свират овие бендови. Во музиката на Бед Копи имаше многу повеќе рокенрол отколку во она што го нудат бендовите кои ги означив во постот погоре како лоши.

Вајтснејк патем имаат дојдено во Македонија, чисто информативно. Нормално дека не бев на тоа. Ама затоа три пати бев на Дубиоза Колектив. Бев на и Мадред, Оверфлоу од балкански бендови ама чисто се сомневам дека некогаш ќе дознаеш дека постојат такви бендови, и колку се тие светлосни години далеку од она што ти го слушаш.

Мене ме калиописа (нервира), у врска со дешафкава, тоа што прават „за сите вкусови“ фестивал. Значи бендовиве немаат ништо заедничко. Како што пишав погоре ИМАМЕ МУЗИКА ОД 4 (ЧЕТИРИ) ДЕЦЕНИИ. На фестивали со повеќе стејџови имаш избор, кога има картоина на меин стејџ идеш на некој од споредните. Овој фестивал има само еден стејџ, така да не би отишол на овој.

--- надополнето ---

Лепотане,400 денари до 15 Јануари мислам....и кој нејќе да иде и кења,не мора да ја труе темава.Фала!

Јас, ЛордДрагон и оние со софистициран музички вкус не можеме да ја затруеме темава колку што Геј Геј и другар му од План Б ја трујат македонската музичка сцена.

Ја искрено не ни ги знам организаториве на ивентов,ни имам појма кои се,така да тоа не ме интересира.

Ме интересираат бендовите кои ќе настапат.

Ајде бре ?
Ти воопшто... ама никогаш.... не си бил на свирка на овие бендови ?????????
Оди, супер ќе си поминеш...

--- надополнето ---

Јас, ЛордДрагон и оние со софистициран музички вкус не можеме да ја затруеме темава колку што Геј Геј и другар му од План Б ја трујат македонската музичка сцена.
Затоа веќе одам на трансови, зошто имаме сцена.
Светско ниво !

Дајте бе... од кај Јованов Рекордс и План Б Продукција се најдоа за организација? Кога ги видов овие две продукции на постеров ми се стемни право... шо знам дали ќе идам... има некој распоред кој кога ќе пее? :/

Да се цитирам од друг пост (Турбо Рок Фестивал):

Леле аман па Македонскиве пејачи секој викенд гостуваат некаде, па што треба, да прекинат? Нека доаѓаат.

--- надополнето ---

Прљаво Казалиште и Ван Гог се лоши, ама доколку нема лоша музика, нема да знаеш што е добра музика.

Што им фали? Ај те молам објасни ми зошто се лоши?

опасно ги презирам овие екс-ју бендови!

Кога ќе завладеам со државава(Чорба, Јагоде, Дугме мугме и слични вакви несреќници) ќе имаат црни печати на пасошите и никад нема да влезат во земјава да настапуваат!

Гнаси преживарски, живеат на сентимент и стара слава, да не сте вие- нивната публика неписмена без никаков критериум ни вкус, поише од леб и паштета немаше да каснат минативе 20 години.

1000 денари на врата еиии господе божее!!!

По големиот успех што го направија со Слаткар кој поим неам од каде успеаја да го пазарат да го застапуваат, почнаа и фестивали да прават.
Штом Бобо Авалон го спомна името План Б во интервјуто во Плејбој, верувам дека нема уште долго да слушаме за оваа продукција која со тек на време ќе падне на нивото на Цајо.

Вајтснејк патем имаат дојдено во Македонија, чисто информативно. Нормално дека не бев на тоа. Ама затоа три пати бев на Дубиоза Колектив. Бев на и Мадред, Оверфлоу од балкански бендови ама чисто се сомневам дека некогаш ќе дознаеш дека постојат такви бендови, и колку се тие светлосни години далеку од она што ти го слушаш.

Леле, леле. Поштувам што имаш мислење и што очигледно не слушаш турбо фолк али ова горе е навреда. Као демек ти големиов критичар. Секој си има свој вкус. Ја не ги сакам Дубиоза и нема сега на тие што ги сакаат ака тебе да ти речам дека музиката што ја слушаш е срање.

Мене ме калиописа (нервира), у врска со дешафкава, тоа што прават „за сите вкусови“ фестивал. Значи бендовиве немаат ништо заедничко. Како што пишав погоре ИМАМЕ МУЗИКА ОД 4 (ЧЕТИРИ) ДЕЦЕНИИ. На фестивали со повеќе стејџови имаш избор, кога има картоина на меин стејџ идеш на некој од споредните. Овој фестивал има само еден стејџ, така да не би отишол на овој.

Добро, пиша веќе два пати дека нема да идеш, зошто сакаш да им го уништиш настанов на тие што ќе идат?

Што им фали? Ај те молам објасни ми зошто се лоши?

Секоја музика во свое време. Ван Гог се само бледа копија на ЕКВ.
А за Прљаво казалиште, доколку некој ме излаже и ме натера да фотографирам на фестивалов, додека трае ќе шетам низ публика и ќе барам пубертетлии од провинција кои сечат вени.

Незнам зошто ги браните овие екс ју бендови, мислам... ако имате слушано ДОВОЛНО музика ќе знаете дека сите се бледи копии на познати американски изведувачи.
Преводи и препеви на амерички песМи од Англиски на Србско - Хрватски се тоа, затоа не ги ценам нитупак (не дај боже) ги слушам артистите од овој калибар а сходно на тоа не ги почитувам ниту пак (не дај боже - еве атеиста сум и почнав да викам "не дај боже") ги посетувам ваквите настани.

Има групи, стари и нови, старо модерни (евергниски) и свежи (прогресивни) кои можат да се донесат но тоа е тоа кога музичките лаици (се мисли на публиката) се носечката маса во музичката индустрија.

Дивље Јагоде да беа сеа, ќе беа шабанарија. Потапа нешто у живот не сум слушнал. Прљаво Казалиште првин биле панкер опасни, па коа виделе дека не ги бива си рекле ај ќе бидеме рокери и ќе праиме лигави песни, ќе не сакаат. Ван Гог бледа копија на ЕКВ. Слушнете ја Мама и се ќе ви биде јасно. Беи Д Фиш се искењаа со ова. Али ајде, ваљда им затребале пари за нови инструменти па мораат да го направат ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom