Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
epa so toa "не сте осетиле што се проблеми" sakam da kazam deka koa ke osetis stvarno so e problem , ke ti se smeni mislenjeto za uvek ... site sto go nemaat oseteno toa ke mislat edno , ama ti ke mislis drugo .. drugacie ke gi gledas rabotite ...drugacie ke go gledas zivotot ...taka ide toa , sakal ili nekjel !

a toa so televizijata nekako ne ti go razbiram , napisi go poubavo !

btw .. procitaj go postot na "ada" na predhodnata strana ... ke vidis so mislam !

Fallen`Angel напиша:
epa so toa "не сте осетиле што се проблеми" sakam da kazam deka koa ke osetis stvarno so e problem , ke ti se smeni mislenjeto za uvek ... site sto go nemaat oseteno toa ke mislat edno , ama ti ke mislis drugo .. drugacie ke gi gledas rabotite ...drugacie ke go gledas zivotot ...taka ide toa , sakal ili nekjel !

Te svakam, potpolno te razbiram kako se cuvstvuvas, tie problemi koi gi imas, toj vnatresen nemir vo sebe, borenje so realnosta, zaguba, plac, se mene toa mi e poznato, ama ne te opravduvam ni najmalku za samoubistvo. Kazi eden ama samo eden dobar razlog za toa. Ni eden nema, samo ti si mislis taka deka ima. Cuvstvoto deka si sam, nemozes veke da se boris so svetot, zasto se osekas nemoken, toa pak ne e pricina za odzemanje na zivotot. Mozebi si vo takva faza od zivotot, mozebi ke pomine sevo ova razmisluvanje. Veruvaj deka samoubistvoto ne e resenie za nisto. Mnogu luge se sami na ovoj svet i si ostanale da ziveat sami! Imav i ja tezok period vo zivot mozebi uste i sum ama nikogas znaci nikogas ne sum pomislila na takvo nesto, znaes zosto? Zasto jas go sakam zivotot, i treba da primime se tazno na ovoj svet, da se borime a ne da begame, toa e zivot.:smir:

Buterfly напиша:
Te svakam, potpolno te razbiram kako se cuvstvuvas, tie problemi koi gi imas, toj vnatresen nemir vo sebe, borenje so realnosta, zaguba, plac, se mene toa mi e poznato, ama ne te opravduvam ni najmalku za samoubistvo. Kazi eden ama samo eden dobar razlog za toa. Ni eden nema, samo ti si mislis taka deka ima. Cuvstvoto deka si sam, nemozes veke da se boris so svetot, zasto se osekas nemoken, toa pak ne e pricina za odzemanje na zivotot. Mozebi si vo takva faza od zivotot, mozebi ke pomine sevo ova razmisluvanje. Veruvaj deka samoubistvoto ne e resenie za nisto. Mnogu luge se sami na ovoj svet i si ostanale da ziveat sami! Imav i ja tezok period vo zivot mozebi uste i sum ama nikogas znaci nikogas ne sum pomislila na takvo nesto, znaes zosto? Zasto jas go sakam zivotot, i treba da primime se tazno na ovoj svet, da se borime a ne da begame, toa e zivot.:smir:

nemoj da me svatis pogresno ... ja ne vikam deka samoubistvoto e ubava rabota ... samo sakam da kazam deka mislenjeto mi e smeneto za uvek .. nekoi moze ne go svakjaat toa ... iskreno ic ne mi e gajle ... ali nemirite u sebe i borenjeto so realnosta bas i ne se lesni raboti ... a mozda i imas pravo ...kamo srekja , mozda eden den i ke go smenam mislenjeto ! ali so ako se desi uste dena losa rabota , pa uste edna losa rabota ... borenjeto so realnosta i nemirot vo sebe ke stanuvaat se poteski i poteski , a siguren sum deka nemoze covek vecno da se bori , ipak se si ima svoi granici ... imas pravo i deka mnogu luge ostanale sami na svetov i ziveat taka , ali ne zaboravaj deka ima i mnogu luge sto nemozele pa si gi skratile makite , ako mislele deka toa im e edino resenie ! ne se site luge tolku mokni da mozat vecno da trpat vakvi raboti ! inace ja ne rekov deka ne go sakam zivotot ... sekoj ima problemi , samo nekoi ima mali , ne koj ima golemi , nekoj ima nepodnoslivi ! ali toa e zivot !

btw .. mi se svigja ova so go napisa ... mozda edino logicno mislenje , za razlika od nekoi stvarno glupi mislenja so mi gi pisuvaa drugite !

:smir::smir::smir:

Па нормално дека не сме сите моќни и полни со волја,и факт е дека некои сами се борат а некои не.Незнам во кои спаѓаш а и незнам и несакам да знам што те натерало да го смениш погледот кон животот.
Си видел тешко и знаеш дека не секој би можел да пројде тоа како тебе.Има луѓе кои неможат да го издржат притисокот и проблемите ги надвладуваат,некои ке се скршат некои ке останат на нозе.Јас ги ценам тие што ќе останат до крај.Јас за мене лично незнам како би постапил,ама би сакал да останам до крај,значи не би сакал го одбирам полесното решение.

А тоа со телевизијата,хихи,ништо,требаше да објаснам,да не гледаш телевизија утре е исто како да не го доживееш утре,да умреш.

Fallen`Angel напиша:
nemoj da me svatis pogresno ... ja ne vikam deka samoubistvoto e ubava rabota ... samo sakam da kazam deka mislenjeto mi e smeneto za uvek .. nekoi moze ne go svakjaat toa ... iskreno ic ne mi e gajle ... ali nemirite u sebe i borenjeto so realnosta bas i ne se lesni raboti ... a mozda i imas pravo ...kamo srekja , mozda eden den i ke go smenam mislenjeto ! ali so ako se desi uste dena losa rabota , pa uste edna losa rabota ... borenjeto so realnosta i nemirot vo sebe ke stanuvaat se poteski i poteski , a siguren sum deka nemoze covek vecno da se bori , ipak se si ima svoi granici ... imas pravo i deka mnogu luge ostanale sami na svetov i ziveat taka , ali ne zaboravaj deka ima i mnogu luge sto nemozele pa si gi skratile makite , ako mislele deka toa im e edino resenie ! ne se site luge tolku mokni da mozat vecno da trpat vakvi raboti ! inace ja ne rekov deka ne go sakam zivotot ... sekoj ima problemi , samo nekoi ima mali , ne koj ima golemi , nekoj ima nepodnoslivi ! ali toa e zivot !

btw .. mi se svigja ova so go napisa ... mozda edino logicno mislenje , za razlika od nekoi stvarno glupi mislenja so mi gi pisuvaa drugite !

:smir::smir::smir:

Mnogu mi e milo sto na minutka ti go smeniv mislenjeto, treba da ja najdes ubavinata na zivotot i sto on so sebe nosi, jas ja najdov. I togas koga mislis deka si nemoken, e bas togas ja imas celata sila na svetot! Veruvaj mi! Ne kazav deka samoubistvoto e ubavo, ama ne e ni resenie. Beganje od sebe toa e, zarem ne se sakas sebe? I btw drugite mislenja ne se glupi, i tie sakaat da ti objasnat nekoi raboti e sega tvoe e kako ke gi prifatis:)
:smir::smir:

Buterfly напиша:
Mnogu mi e milo sto na minutka ti go smeniv mislenjeto, treba da ja najdes ubavinata na zivotot i sto on so sebe nosi, jas ja najdov. I togas koga mislis deka si nemoken, e bas togas ja imas celata sila na svetot! Veruvaj mi! Ne kazav deka samoubistvoto e ubavo, ama ne e ni resenie. Beganje od sebe toa e, zarem ne se sakas sebe? I btw drugite mislenja ne se glupi, i tie sakaat da ti objasnat nekoi raboti e sega tvoe e kako ke gi prifatis:)
:smir::smir:
pa ne rekov bas deka mi se smeni mislenjeto ... mozda malce ali ne skorz ...ne ide toa taka lesno ... moze do utre ke mi se smeni skroz , kamo srekja!
anyway , respect za ova ... a za mislenjata sto rekov deka se glupi .. glupi se .. lugeto mislat deka problem e da ostanes bez pari ili da ti raskine deckoto/devojkata ili nekoj takov sekojdneven problem sto bukvalno sekoj covek go ima ! zatoa rekov deka se glupi !

:smir:

Fallen`Angel напиша:
... a za mislenjata sto rekov deka se glupi .. glupi se .. lugeto mislat deka problem e da ostanes bez pari ili da ti raskine deckoto/devojkata ili nekoj takov sekojdneven problem sto bukvalno sekoj covek go ima ! zatoa rekov deka se glupi !

:smir:

Дискутираме за самоубиство. Само да ве потсетам :)

FLiX напиша:
Prvo odi vo tema filozofija i vo samoubistvo, procitaj tamu. Ostan ne se ubivaj, ima vreme ne e interesno taka. Pozvaej uste malku.

Неможеш да ме сватиш па да видиш мене како ми е ! не би живеел ни секунда повеќе така да наскоро се поздравувам со сите од кајгана форумов и што ме мразат и што бар малку ме почитуваат

ne be coek ne zaebavaj daj procitaj tamu se macev celi referati pisev za to. Dzabe ke prajs takvi raboti. Sej miren sega. Kazi mi so ke postignis so to. Znajs kako e toa koga ti e loso i da kraj kratko izgleda kako cela vecnost a koga ti e ubavo i da e dolgo izgleda kratko. Taka da ke pomini i mene mi bilo loso .

KrToT напиша:
Неможеш да ме сватиш па да видиш мене како ми е ! не би живеел ни секунда повеќе така да наскоро се поздравувам со сите од кајгана форумов и што ме мразат и што бар малку ме почитуваат
Има работи во животот што се многу побитни и поубави од причината твоја за самоубиство. Мислиш дека 19 год живот ти се доволно и можеш да кажеш пробав се, изживеав се, сега може да умрам? :smir:

Не не не не ме сваќаш верувај се ми е отидено у пропаст немам иднина нема што да загубам или кој да загубам немам ништо!!!!!!!!! така да ова ми е дефинитивна одлука! нема кам бек

**The Beauty** напиша:
Има работи во животот што се многу побитни и поубави од причината твоја за самоубиство. Мислиш дека 19 год живот ти се доволно и можеш да кажеш пробав се, изживеав се, сега може да умрам? :smir:
Не е во тоа поентата....не дека пробав се,него во ганди гомна сум и как ошто наведов немам за што да живеам немам иднина нема ништо ама баш ништо.................ВЕ МОЛАМ СВАТЕТЕ МЕ.................

Nikogas ne pravi im usluga na neprijatelite so toa sto samiot ke se unistuvas

FLiX напиша:
По еј луге никако не ми оди , на една сакам да и се пуштам по втор пат , една другарка нејзина ми рече да пробам пак можи ќе биди нешто, ама шо знам некако многу ладно се однесува девојката спрема мене, еднаш ја викнав да излезиме и неколку часа пред да излезиме ми откажа. Незнам шо да прам ај малку помош
stom taka ti vika drugarka i ,ptobaj.A devojceto ako se pravi malce ladno, moze saka da bide malce vazna:)):yrtryryryryr

KRTOT moze da ti ja napisam mojata omilena pesna za zivot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom