Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
pa ne e forata da probas da se samoubies za da ti stane jasno kako e ... nego koa ke ti se desi nesto mnogu loso u zivotot , odma ke smenis mislenje.. veruj mi !

Fallen`Angel напиша:
abe ja pogore napisav deka koa ke izgubis sve u zivotot , NEMA VISE ZA STO DA ZIVEES .... ti zigleda ne go svakjas toa ... ova so si go napisal se gluposti ... ke otide vo dom , vo internat , ke bara rabota ... so treba toa da ti znaci .... deka za sve ima chare ? e ne e bas taka :nenene: ... razmisli malku pa ke vidis !
za sve ima care samo ako dengubis i cekas nekoj drug da ti dade 194309 evra e nema brat treba da se potrudis za sve ima care

Crash Override напиша:
za sve ima care samo ako dengubis i cekas nekoj drug da ti dade 194309 evra e nema brat treba da se potrudis za sve ima care

greska si coek veruj mi .... pak ne me svati ali aj .... gubenje sve u zivotot nema apsolutno nikakva vrska so pari ili nesto slicno ! gubenje sve u zivotot e mnogu polosa rabota ... procitaj mi go gorniot post :nesum:

Не е решението у самоубиство..Мислам тава не е решение на проблемо..Сфаќам оти тогај живото го гледаш у црно, никој и ништо не може да те расположе и сл..Ама тава е само еден минлив период од твојо живот..За се има решение и за џабе не е кажано ПОСЛЕ ДОЖДОТ ИЗГРЕВА СОНЦЕ!!
Јас сфаќам оти ти говораш за нешто ного сериозно да ти се десе у живото, претерано лошо, ама ништо не треба да те донесе до тај момент да извршаш самоубиство..Јас така мислам..

epa u svetov bukvalno sekoj den ima po kujznae kolku luge sto se patat mnogu u zivotot i se samoubivaat ... pa ti vidi sea dali nisto nema da te donese do toj moment !

Има и луѓе кои се самоубиваат за лоши оценки на школо.

Кажи што сметаш дека е правилно. Не штеди зборови.

Serpico напиша:
Има и луѓе кои се самоубиваат за лоши оценки на школо.

Кажи што сметаш дека е правилно. Не штеди зборови.

abe luge se samoubivaat i zaso nemale pari za cigari.. samo ne mislev bas na toa...

a kako mislis parvilno ? so da ti kazam ?

a so tolku?kazete mi dali nekoj koj se samoubil se vratil da se pozali?epa neee
zezam
inace za samoubistvoto mislam deka e ocajnicki i kukavicki(iako treba hrabrost da se napravi samiot cin) poteg na onie koi ne znaat da se spravat so zivotot
a i od religiski aspekt vo nikoja vera nemam sretnato deka samoubistvoto e dobro osven kaj teroristite kaj koi si igraat so mozocite i go prevrtuvaat znacenjeto i celta na islamot

самоубиство?????
тоа е бегање од проблемите или како што наведел претходниот член кукавички и очајнички...
ама сепак си знаат тие што пробале или што веќе се самоубиле

Затоа што е најлесно да побегнеш од се. Потешко е да се соочиш со проблемите и да се бориш до крај. Прошетајте малку низ првите страници на темава, има интересни постови кои вредат да се прочитаат повеќе пати.

mislam deka samoubijcite se labilni licnosti koi ne mozejki da go istrpat pritisokot sto go nosi dinamicnoto vreme vo koe ziveeme baraat spas so samoubistvoto. fakt e deka moralnite vrednosti vo denesnicava se padnati mn nisko, nikoj ne se sekira za nikogo. edinstven nacin sega nekoj da te soslusa e da platis psiholog i toj da te islusa do kraj. TOA RAZOCARUVANJE NOSI VAKVI POSLEDICI SPORED MENE. NE DEKA PORANO SAMOUBISTVA NEMALO AMA NE BILE VO TOLKAV BROJ

devil_girl напиша:
самоубиство?????
тоа е бегање од проблемите или како што наведел претходниот член кукавички и очајнички...
ама сепак си знаат тие што пробале или што веќе се самоубиле
од вакви постови преку ку*от ми е....
луѓе не си знаете вие што се проблеми сеуште...не дека ти раскинал дечкото и сеа ’’леееее што ке правам јас’’ или спротивно,има проблеми и проблеми,што ако те силува татко ти????е тоа е веке проблем,зато не туку солејте памет кукавички мукавички и бидете малце реални.
и јас сум против ама...никогаш не се знае.

Crazy P0Y0L напиша:
од вакви постови преку ку*от ми е....
луѓе не си знаете вие што се проблеми сеуште...не дека ти раскинал дечкото и сеа ’’леееее што ке правам јас’’ или спротивно,има проблеми и проблеми,што ако те силува татко ти????е тоа е веке проблем,зато не туку солејте памет кукавички мукавички и бидете малце реални.
и јас сум против ама...никогаш не се знае.

epa toa e toa sto sakam da kazam ... samo lugevo mislat deka problem e ako ostanes bez pari , ili ako ti raskine deckoto\devojkata , ili nekoi takvi sekojdnevni problemi sto sekoj covek gi ima ....

Crash Override напиша:
Камо среќа ако само парите и мрзата се проблеми..Не се брат...И нема на све решение.
Ај кажи ми како да си олесни некој на кој, скраја било, му умрело дете? Како да најде решение некој кој од здрав прав, станал инвалид и "вегетира" прикован за кревет?
Или па некој на кој некоја будала му убила близок?...И уше мал милион случаи...
Не такви ствари не се решаваат лесно. И не е доволна само добра воља и труд.
Некој е така создаден да може да ги пребродува животните удари. Некој не е. Но, тоа не го прави кукавица или лудак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom