Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
:oftopic:
Епа еве освен мене и други 3 000 000 000 веруваат во тоа, но уште на никој не му се посреќило.

Хм ... јас мислам дека се посреќуваат луѓето, само зависи кој како си ја препознава среќата ... тоа на кратко само, за да не ја однесам темава во друг правец:wink:

Divine...
Ако збориме реално секој човек е среќен. Мора да има барем една работа која те прави среќна...
за друго збориме тука:icon_lol:

ThA-BiTcH напиша:
Divine...
Ако збориме реално секој човек е среќен. Мора да има барем една работа која те прави среќна...
за друго збориме тука:icon_lol:

Ете баш тоа е тоа ... и да е една мала работа која некого усреќува, вреди поради неа да не си го одземе животот ...:kajg:

ThA-BiTcH напиша:
Да ми подарил живот.
И?
Што значи тоа?
Ми викаш - библијата ја има насекаде. Кој вика дека морам да живеам по неа?
Кој вика дека Господ ми подарил живот?
Мајка ми и татко ми ми подариле живот, а не Господ. Не гледам јас така на Господ. Јас кон Господ имам сосема поинакви гледања, извинете ако не се согласуваат со вашите.
Бај д беј, имам Библија.
Господ цело време ми е достапен. Да знам. Но само за да му се помолам.
Извини, но Господ нема да се симне од небото за да ми ги реши проблемите. Тука збориме за сериозни проблеми кои доведуваат до самоубиство.
Ако Господ постои, нека се симне и нека го направи цел свет среќен, без проблеми, без сиромаштија, без болести. Нели он тоа го може така, само треба да верувам?
Епа еве освен мене и други 3 000 000 000 веруваат во тоа, но уште на никој не му се посреќило.

Што треба да направи Бог за да ти знаеш е од него????????
Да, за сериозни проблеми правиме муабет, и Бог токму таму помага, секако повеќето од нас (тие 3 000 000 000) не се ниту малку свесни колку пати Бог се симнал во нашите животи и ни помогнал, а верувај ми кај секој еден дејствува(дури и кај тебе) само прашање е дали сме свесни за тоа.

Те молам бидејќи имаш библија а воедно и сите на форумов, нормално ако сакаш да дознаеш зошто Бог дозволува да се случуваат страдања(вклучувајќи ги и самоубиствата) прочитај ги првите 5 поглавја од книга Јов сигурен сум дека ќе те интересира.

ПС Кој им го дал животот на мајка ти и татко...мајка им татко им....мајка им ......................... а и способноста да создаваат живот А????:wink:

Хехехе...
не знам, тоа е една голема НЕрешена МИСТЕРИЈА! :kafe:

не

:star: Не би требало да ги осудувате самоубијците.Секогаш причините поради кои тоа го направиле вам би ви изгледале банални , но не е така и за нив.Тие се убедуваат дека нема друго решение , и во моментот навистина нема.Не може да се очекува од сите да бидат исти , далку од тоа , некој ќе има цврста личност , некој не , секогаш е така.Не е во ред да се гледа на нив како на ,,изроди,, не дај Боже , и никој нема да продожи нормално да живее , ако еднаш проба да се самоубие , тоа ви го кажувам со 100% сигурност!

onie na japoncite t.n. Harikiri se poradi odzemanje na cesta
a ovie nashive se poradi nekoi problemi vo zivotot i lugeto najverojatno si rekle podobro da ne ziveam otkolku da go ziveam ovoj zivot

Lady Satori напиша:
:star: Не би требало да ги осудувате самоубијците.Секогаш причините поради кои тоа го направиле вам би ви изгледале банални , но не е така и за нив.Тие се убедуваат дека нема друго решение , и во моментот навистина нема.Не може да се очекува од сите да бидат исти , далку од тоа , некој ќе има цврста личност , некој не , секогаш е така.Не е во ред да се гледа на нив како на ,,изроди,, не дај Боже , и никој нема да продожи нормално да живее , ако еднаш проба да се самоубие , тоа ви го кажувам со 100% сигурност!
Не ги осудуваме, слободно нека се убиваат кога веќе запнале...

Наташа напиша:
Ти го подарил животот.
Мене не ми го подарил.
Мама и тато се опињале без заштита.
Јас нема да се самоубијам, ама бог нема место во темава, животот, никаде.
Јебешга, ама таа измислица треба да се положи на соодветната поличка на историјата.

Lady Satori напиша:
ne se soglasuvam so tvoeto mislenje,sekogas postoi resenie samo treba da si dovolno silna za da go pronajdes,nekogas ima nekoi stvarno teski periodi no posle dozdot ide sonce taka?

Epa vaka... jas mislam deka so samoubistvoto od edna strana gledano e golem cekor da go napravis i treba da imas sila da go napravis toa. A od drgua strana glledano toa e samo kukavicki "izlez" od problemite koi nemozeme da gi resime na drug nacin. Taka da za ovoj cin nema nikakvo opravduvanje. Nema zasto da se opravda mislam deka seto toa kao so kazav i prethodno e kukavicki.

RealGirL напиша:
ne se soglasuvam so tvoeto mislenje,sekogas postoi resenie samo treba da si dovolno silna za da go pronajdes,nekogas ima nekoi stvarno teski periodi no posle dozdot ide sonce taka?
Предходно кажав дека во моментот нема сила , или свесно размислување , се фокусираш врз проблемот и колку повеќе го рализираш толклу побезилезена ти изгледа ситуацијата , и не гледаш ништо друго освен тоа , не ти е гајле што ќе се случи со луѓето што те сакаат , тоа ти е како да си ја изгубил причината за живот и не се сеќаваш повеќе што пред тоа те држело во живот.Кога ќе ја загубиш смислата е тогаш , сеедно ти е дали си кукавица или херој , само сакаш да ги затвориш очите!!!ДА ПРЕСТАНЕ БОЛКАТА!

neznam zosto ali od tvoive postovi dojdov do zaklucok deka ti go opravduvas samoubistvoto

Постои само една единствена ситуација после која животот нема смисла, не сакам ни да помислувам на такво нешто, ниту да го изговорам ниту да го напишам...и дај Боже никој да не го надживее сопственото дете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom