Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Да тибам дискусијата! Ај да ве видам јавно да ги осудите комитите што го чувале последниот куршум за себе! Тресете глупости без основ зашто сите ужасно се плашите од смртта и некако би ја одложувале по можност во недоглед.
„Сериозно прашање на психичка состојба”...жими ****т! Јордан Пиперката, Александар Турунџе и уште еден куп други, барем во нашта историја сигурно имале сериозен психички проблем, нели? Или можеби сакате да кажете дека тие самоубиства „не се важат”? Млатење празна слама станува веке. Размислете пред да напишете.

Јас пак мислев дека на темава се зборува за самоубиството,а не за комитите и камиказите.Очигледно некој овде ги меша лончињата Мандрак!!!
Едно е тоа за што ти зборуваш,а сосем друго за што зборуваме сите ние останатите `смртници`.Но,еве ти ќе ни кажеш на сите за нашата психичка состојба и за Јордан Пиперката а Бога ми и за измлатената слама!!!
`Да тибам дискусијата!`

П.С. Разликуваш ли бе ти мотив од потреба и од патолошка состојба???
П.П.С. А разликуваш револуционери,страдања,борба за кауза и нервно растројство???

Ај ако не па така...

bibika напиша:
Јас пак мислев дека на темава се зборува за самоубиството,а не за комитите и камиказите.Очигледно некој овде ги меша лончињата Мандрак!!!
Едно е тоа за што ти зборуваш,а сосем друго за што зборуваме сите ние останатите `смртници`.Но,еве ти ќе ни кажеш на сите за нашата психичка состојба и за Јордан Пиперката а Бога ми и за измлатената слама!!!
`Да тибам дискусијата!`

П.С. Разликуваш ли бе ти мотив од потреба и од патолошка состојба???
П.П.С. А разликуваш револуционери,страдања,борба за кауза и нервно растројство???

Ај ако не па така...
Има нешто заедничко што ги поврзува сите нив.-Знаеш што е тоа? Ти текиња?

Mandrak напиша:
Има нешто заедничко што ги поврзува сите нив.-Знаеш што е тоа? Ти текиња?

Не,глупа сум ко ноќ,појма немам што ги поврзува. Ај те молам, објасни ми,онака како на приглупа,нацртај ми,за да те разберам,не за друго.:cuc:

bibika напиша:
Не,глупа сум ко ноќ,појма немам што ги поврзува. Ај те молам, објасни ми,онака како на приглупа,нацртај ми,за да те разберам,не за друго.:cuc:
Леле ама се изнервира :) Самоубиството Сиси, самоубиството. Сепак и психопатите и патриотите се самоубивале. Зборуваме во дискусијава за самоубиството како појава и причини, оправдано, или не. Значи неможе секогаш да биде во прашање тоа што ти го наведе во својот пост.

Какво самоубиство!!! Само да дознам некој да сака да се самоубие јас попрво ке го убијам...
Се зезам бе после ке го носам на душа..:lud:

Mandrak напиша:
Леле ама се изнервира :) Самоубиството Сиси, самоубиството. Сепак и психопатите и патриотите се самоубивале. Зборуваме во дискусијава за самоубиството како појава и причини, оправдано, или не. Значи неможе секогаш да биде во прашање тоа што ти го наведе во својот пост.

Бидејќи си `слободен мислител`,ќе ти дадам уште малку време,да размислиш!
И не се изнервирав АМА ИЧ!!!:ija: МОЖЕ И Е !!!:pishtoldz

1. За самоубиство треба мнооогу храброст или ептен да ти се спојат жичките (по нашки - за оваа активност сака МУДА).
2. Најголем процент на самоубиства во Европа имаат Унгарците, очично умни, натпросечно интелигнетни луѓе, чинители во општеството, кои самоубиството го сфаќаат како достигнување на максимумот во животот или ненаоѓање на смисла во него. Легитимно право, нели?
Карл Густав Јунг: „Психоневрозата е, во краен случај, болест на душата која не нашла своја смисла.” Крајот е познат - безмислата води кон одземање на животот.
3. Колку е храброст, толку е и кукавичлук заради бегството и нерешавањето на животните проблеми. Неусоврпувањето на духот, неприближувањето по асимптота до Бога, што е конечна цел на животот, преку доброто поведение додека трае животот.
.
.
.
Има уште многу, ама еве ви едно можно гледање на работите. Во крајна линија, ниту го оправдувам, ниту го осудувам. Немам симпатии, но не сум подготвен a priori да ги осудам луѓето кои се одлучиле на таков чекор.

Mandrak, читај внимателно:

Едно е самоубиство за да не те наденат на сабја непријателите, за да не те сечат парче по парче, за да не те измачуваат или за да не паднеш во искушение да го предадеш народот.

А, друго е самоубиство затоа што си бил шмокле и девојка ти се ебела со некој друг или ти раскинала.

Едното е храброст, а другото го прават плачипичките кои бегаат од реалноста и проблемите кои таа ги носи во секојдневието. Проблеми со кои се соочува секој втор човек, па и покрај тоа не одлучува да си посегне по животот.

Ова со самоубиството во војна, ти нема врска :wink:

Acid напиша:
Mandrak, читај внимателно:

Едно е самоубиство за да не те наденат на сабја непријателите, за да не те сечат парче по парче, за да не те измачуваат или за да не паднеш во искушение да го предадеш народот.

А, друго е самоубиство затоа што си бил шмокле и девојка ти се ебела со некој друг или ти раскинала.

Едното е храброст, а другото го прават плачипичките кои бегаат од реалноста и проблемите кои таа ги носи во секојдневието. Проблеми со кои се соочува секој втор човек, па и покрај тоа не одлучува да си посегне по животот.

Ова со самоубиството во војна, ти нема врска :wink:

Зашто бе така му се врлифте на човекот (Мандрак), темата е Самоубиство, вие си кажавте факти за вашите свакања, он ви ги поби, кои btw држат вода во однос на вашите. Ако, како што викате има разлика т.е. различни видови на самоубиство ондак издефинирајте ги па да ги коментираме посебно.

spored mene,samoubistvoto go izvrsuvaat slabite luge,oni koi nemaat hrabrost da se soocat so vistinata i problemot i da najdat resenie i da go resat.ako e za toa,do sega ja 100 pati ke se ubiev i ke bev mrtva,ama ne e toa poentata.ubavinata i cvrstinata na sekoj covek e da se soocuva so toa sto mu go nosi zivotot,bez razlika dali e ubavo ili loso i da si pomaga samiot na sebe,taka stanuva se posilen i posilen.
nemozam da gi svatam tie luge sto sakale da zivrsat i izvrsile samoubistvo,slabaci se tie luge....spored mene

Mandrak напиша:
Да тибам дискусијата! Ај да ве видам јавно да ги осудите комитите што го чувале последниот куршум за себе! Тресете глупости без основ зашто сите ужасно се плашите од смртта и некако би ја одложувале по можност во недоглед.
„Сериозно прашање на психичка состојба”...жими ****т! Јордан Пиперката, Александар Турунџе и уште еден куп други, барем во нашта историја сигурно имале сериозен психички проблем, нели? Или можеби сакате да кажете дека тие самоубиства „не се важат”? Млатење празна слама станува веке. Размислете пред да напишете.
Нивното самоубиство и денешново се скроз на скроз различни. Тие немале друг излез. Или пиштол у чело и збогом мајко или наденат на кол а со главата фудбал да си играат турците. Тие морале да се самоубијат, зошто во спротивно ќе биле убиени - немале друг излез. А овие шо денес се самоубиваат имаат друг излез и не се херои и храбри луѓе кои ќе бидат запомнети туку се ( пак ќе речам ) кукавици - бегаат од реалноста, бегаат од проблемите кои сами си ги направиле. Кој им е крив за тоа? Опшеството? Јас? Ти? Никој. Сами се криви, како шо влегле во лајна така нека излезат. Можат дури и помош да побараат од роднини/пријатели - ако сакаат. Се се решава со тек на време.

Една моја роднина, која со своето понашање ги изгуби СИТЕ свои другари и другарки, „проба” да се самоубие, единствено да привлечи внимание и пак да биди ѕвезда во друштвото. Проба да се отруе со апчиња и то пред баба и. :Р

А што се однесува до луѓето што се самоубиваат .. Хмм..Едно е сигурно, имаат големи и ужасни проблеми со кои не можат да се носат. Храброста е да ги надминиш пречките и да успееш да си го живееш животот на нормален начин.

JeCILaDy напиша:
Една моја роднина, која со своето понашање ги изгуби СИТЕ свои другари и другарки, „проба” да се самоубие, единствено да привлечи внимание и пак да биди ѕвезда во друштвото. Проба да се отруе со апчиња и то пред баба и. :Р

А што се однесува до луѓето што се самоубиваат .. Хмм..Едно е сигурно, имаат големи и ужасни проблеми со кои не можат да се носат. Храброста е да ги надминиш пречките и да успееш да си го живееш животот на нормален начин.
Така е. Потполно се согласувам со тебе. Ама кој да го сфати тоа. Не се сите способни да го постигнат она што го посакуваат. Многумина со страв се соочуваат со препреките со кои секојдневно се среќаваат и истите ги сметаат за најголеми непријатели од кои тешко дека ќе можат да се ослободат. Баш тие препреки со кои секој од нас се среќава се потребни за каков било успех и тогаш доаѓаат до израз нашата сила, храброст, самодововерба и пред се вербата - секоја препрека не тера да станеме подобри или да се откажеме од се. Секое подзастанување е можност за одење напред. Секој неуспех е причина поради која мора да се продолжи и тоа само со една мисла - јас тоа го можам! Најхрабрите успеваат .. кукавиците не ни сакаат да пробаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom