Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
No suicide

T1p43 напиша:
a ako si na dozivotna robija? bolje smrt nego cel zivot zatvor
Јас никогаш не сум, а и нема да помислам на самоубиство. Па макар и да сум на доживотна робија. Од кај знаеш можеби поради добро однесување или некои сосем други причини ќе те пуштат. Затоа боље трпи и живеј.

Kolku i da imate neprijateli sho mislite deka ke ve ubijat,nikogash ne se poopasni od vashiot mozok,koj moze da bide ekstremno poopasen za da ve ubie.

So bi rekol eden drugar "Ne treba da si kukavica za da se samoubies tuku da si epten kukavica" u sekoj slucaj ne go opravduvam :)

Немој ја да не почнам дрско

ThA-BiTcH напиша:
Аха..
извини малку дрско, но Бог што ќе направи за мене!?

Баш така прво ти го подарил животот!
Второ не те оставил без водство - библијата ја има насекаде и сигурен сум дека би можела и ти да имаш една!
И трето Бог е цело време ти е достапен....само треба да му се обратиш.:icon_razz

Наташа напиша:
Ти го подарил животот.

Така е ... треба ли нешто повеќе на тоа?
Него не оправдувам во никој случај самоубиство. Кој и да е проблем не се решава така ... како може човек да е кукавица за да се соочи со проблемите па со тек на време да најде решение, а од друга страна толку храбар да си го одземе животот??? :lud:
Тоа е најглупаво решение ... кој нема проблеми уствари? Кој ќе остане на земјава ако сите ги решаваме така? Страшно и многу нејасно дело за мене!

Ако сте во стварно неизлезна ситуација, би можело да се земе во предвид, но јас не би практикувал.

Ne sum probala da se samoubijam do sega, a dali ke probam ne znam. Pogolem broj od lugeto koga se samoubile bile vo dusevno rastrojstvo, i ne bile sposobni da razmisluvaat vo momentot sto pravat i sto ke se sluci.
Lugeto se samoubivaat koga se razocarani vo ljubovta, koga imaat finansiski problemi, koga se depresivni, razocarani, itn....

I am a bitch напиша:
Јас лично никогаш не би се самоубила. Никогаш не вели никогаш, ама за ова сум сигурно дека нема. Немам храброст самата на себе да си го одземам животот! Добра е темава. Има многу за размислување.
Не планирав да пишувам на темава, ама не можев да се воздржам.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
А кој би се самоубил освен ако нема некои си големи проблеми, долгови..? Никој. Самоубиството е кукавичлук. И само кукавиците се самоубиваат. Неможејќи да се соочат со реалноста, не знаејќи како да ги исправат своите неуспеси и животните грешки, каде да се обратат за помош, како да ги избегнат проблемите кои сами себе си ги донеле, луѓе кои имаат психички и душевни растројства .. се решаават на нешто вакво како самоубиството. Не оправдудам самоубиство. За се има решение колку и да изгледа комплицирано и колку да си влезен во збрки и заглавен во долгови, колку да си разочаран од животот. Ма за се има решение, само треба да се потрудиме да го најдеме, а не да се самоубиваме. Некој ни подарил живот, а ние на каков начин си го одземаме. Мислам хелоу!:lud:

The`bItCh напиша:
Не планирав да пишувам на темава, ама не можев да се воздржам.:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
А кој би се самоубил освен ако нема некои си големи проблеми, долгови..? Никој. Самоубиството е кукавичлук. И само кукавиците се самоубиваат. Неможејќи да се соочат со реалноста, не знаејќи како да ги исправат своите неуспеси и животните грешки, каде да се обратат за помош, како да ги избегнат проблемите кои сами себе си ги донеле, луѓе кои имаат психички и душевни растројства .. се решаават на нешто вакво како самоубиството. Не оправдудам самоубиство. За се има решение колку и да изгледа комплицирано и колку да си влезен во збрки и заглавен во долгови, колку да си разочаран од животот. Ма за се има решение, само треба да се потрудиме да го најдеме, а не да се самоубиваме. Некој ни подарил живот, а ние на каков начин си го одземаме. Мислам хелоу!:lud:
a so ke napravis ti da si masko i da te fatat u vojna i site da te ebat u gz nema li da se samoubies , aj ko ne znaete kako e so e ne diskutirajte,doma mama tato davaat pari i sega lekcii ke drzite,gledajte si vasite raboti

Nemame nie pravo da sudime , ako nekoj go reshil toj izlez negovo pravo si e. Samo mnogu e zalno , koga deca ili teendzeri izvrsvaat samoubistvo i nikoj ne ja gleda potrebata na pomosh i ocajnost pred toa . Imase edno detence vo komsite koe ne izdrzaa da ziveej i se obesi na 14 god , i ne go okrivevam nego ic nego sistemot na ziveenje denes. Nema vreme za decata , preokupirani roditeli , osameni deca i taka malite problemi mu se gledaat ogromni.. Zalno

astrion напиша:
a so ke napravis ti da si masko i da te fatat u vojna i site da te ebat u gz nema li da se samoubies , aj ko ne znaete kako e so e ne diskutirajte,doma mama tato davaat pari i sega lekcii ke drzite,gledajte si vasite raboti

Ама нешо ко да не ти е денот денеска а?:lud:
И ти гледај си ја твојата работа и не пишувај глупости.. може така?

The`bItCh напиша:
Ама нешо ко да не ти е денот денеска а?:lud:
И ти гледај си ја твојата работа и не пишувај глупости.. може така?

Ne e ubavo koga ne go znaeme problemot kaj nekoj so se samoubil(bilo psiholosko poremetuvanje od stresovi ili gensko psiholosko poremetuvanje) i da gi vikame kukavici,pichki, ne e ubavo,uzivajte si i bez navredi kon niv.

Okolu dozivotnata robija:
Samo od covekot zavisi dali ke odi na dozivotna robija, isto kako sto samo od nego zavisi dali ke se samoubie.
A ako e nepravedno obvinet, na nekoj nacin e opravdano.

Kiko напиша:
Баш така прво ти го подарил животот!
Второ не те оставил без водство - библијата ја има насекаде и сигурен сум дека би можела и ти да имаш една!
И трето Бог е цело време ти е достапен....само треба да му се обратиш.:icon_razz

Да ми подарил живот.
И?
Што значи тоа?
Ми викаш - библијата ја има насекаде. Кој вика дека морам да живеам по неа?
Кој вика дека Господ ми подарил живот?
Мајка ми и татко ми ми подариле живот, а не Господ. Не гледам јас така на Господ. Јас кон Господ имам сосема поинакви гледања, извинете ако не се согласуваат со вашите.
Бај д беј, имам Библија.
Господ цело време ми е достапен. Да знам. Но само за да му се помолам.
Извини, но Господ нема да се симне од небото за да ми ги реши проблемите. Тука збориме за сериозни проблеми кои доведуваат до самоубиство.
Ако Господ постои, нека се симне и нека го направи цел свет среќен, без проблеми, без сиромаштија, без болести. Нели он тоа го може така, само треба да верувам?
Епа еве освен мене и други 3 000 000 000 веруваат во тоа, но уште на никој не му се посреќило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom