Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
неделава размислував каков би бил животот на сите оние кои ми се блиски ако ме нема...
ме фаќаа некои чудни психи и тачки...
демек безвредноста,бесцелноста на мојот живот,заедно со паразитските карактеристики конечно дојдоа до израз...
али дај боже да излезе дека гадно сум се излагала!!
сеа час плачам,час се смеам,ни сама не знам да се дефинирам...
така да да не се зачудите ако чуете нешто,иако не верувам,преголема кукавица сум!

NIppI напиша:
неделава размислував каков би бил животот на сите оние кои ми се блиски ако ме нема...
демек безвредноста,бесцелноста на мојот живот,заедно со паразитските карактеристики конечно дојдоа до израз...
така да да не се зачудите ако чуете нешто,иако не верувам,преголема кукавица сум!
Не си играј со вакви работи, макар биле и у афект кажани.

NIppI напиша:
Нипи бејби, сите сме сакале, никој нема гс. Никој не пробал. Само фаза во животот е што мораш да ја поминеш. Како прв бакнеж и секс. Трауматично но прекрасно, затоа што подоцна ќе се цениш повеќе, ќе знаеш дека си била на дното а таму не е убаво. Секое паѓање ќе ти биде зафрканција, или само еден лош ден со депресивно расположение. Таквите моменти се многу важни за твојот развој како силна личност. Ќе се вратиш двојно појака, и потоа ништо не може да те изненади... Би стронг нау, би кул лејтер... :)

Природна/општествена селекција.

Птичји Грип напиша:
Големи зборови од малиот мозок.
Никој, ама никој не смее ниту да помисли, ниту да одлучува за тоа дали некој ќе живее или не. За тоа има некој на небото што одлучува.
Галач

Велики Х5Н1,

Дали постои некој на небото што одлучува е дискутабилно во најмала рака а и потполно ирелевантно за темава.

По трет пат, на различен начин кажано, самоубисвото=убиство, не поддржувам, нити судам

Судиш брат, и тоа здраво. Никој овде не го поддржува самоубиството, но се трудиме барем да разбереме зошто дошло до тоа, и како да ги отстраниме причините за да не дојде до таа кобна последица.

Да изедначуваш самоубиство со убиство е не само бескрајно глупаво, туку безобѕирно кон семејствата кои мора да се носат со фактот дека некој ним близок се решил на таков чин, па ова твоево неизбежно ме потсеќа на втривање сол на рана.
Мал или голем мозок, останува тоа дека и покрај твојата убеденост во непогрешивоста на сопствените ставови, би требало макар поради пристојност да се воздржиш од презентирање на истите.
Ако си верник, а претпоставувам дека се сметаш за таков, сочувствувањето со туѓото страдање би требало да ти биде прилично високо на листата на доблести, но ете- на секој чекор го докажуваш спротивното. Еј, не ме сфаќај погрешно- можеби ДЛАБОКО во себе чувствуваш нешто налик на емпатија, но не ја покажуваш премногу. Чудна ми е таа твоја селективна религиозна преданост. Ама ај, не си прв ниту последен.
За жал.

Sith

sabajleto doznav za edna devojka koja si go odzela zivotot otkako raskinala so deckoto...ostanav bez zborovi....kolku i da se trudam ne mozam da svatam kako nekoj moze da izvrsi SAMOubistvo...ne vredi da si go odzemam zivotot za NISTO na svetot...kolku i da sum tazna, sepak imam nadez deka vremeto ke mi pomogne, deka ke se sredat rabotite....nema nikakva pricina da se unistam samata sebe odzemajki si go zivotot...NO WAY :nenene:
ne mozam da gi kritikuvam onie lugje koi si go odzemale zivotot, poso sigurno deka ne im e bilo lesno da go napravat toj cin...a mislam deka treba da mislime ne samo na sebe si (da si ja skratime bolkata odzemajki si go zivotot) tuku treba da mislime i na najbliskite zaso posle cinot tie ke bidat najpovredenite....:toe:

мислам дека е многу кукавички потег тоа, тоа го прават луѓе што неможат или несакаат,или им е страв да се соочат со реалноста. Сепак сите имаме проблеми, не им е на сите се совршено,и што би било ако сите за некој проблем - решение наоѓаат во самоубиството,а особено не треба ко таа - што се убила зашто раскинала со дечкото...па не вреди,ама ИЧ!се е пролазно во животот :S btw Јас штом до сега се немам убиено никат нема :) ! ..само јас знам како ми беше еден период... и дечко ми се пресели во Канада..и не ми беше ич лесно.. некако ..ко дел од мене да се оттргна..ама јбг..уште неможам да се помирам со фактот дека си отиде,ама не треба ваљда сеа да се убијам?!

Не секогаш се убиваат луѓето поради дечковци кои заминуваат во геј земји.

Samoubistvoto mi e edna od najcudnite raboti. Iskreno ne sfakam zosto nekoi luge se samoubivaat. Iako se depresivni ili imale los den odzemanjeto na zivot de bi im zavrsil rabota. Iskreno cudna rabota. A pa i bombasine samoubici kako pomisluvaat da se raznesat na parcinja za ne znam kolku devici i reki od med. Ama i tie veke se opametija, veke nema tolku samoubici.

Ne znam dali nekoj misli sprotivno ama samoubistvoto ne e resenie.

Moj sovet: zivej bedno ama zivej

Треба да си себичен за да извршиш самоубиство,кога знаеш дека на луѓе ќе им биде полошо без тебе.
Самоубиство е најголема глупост измислена од чоекот.
Сеа голема несреќа,смрт на некој сакан и слично..тешко е,ама сепак себично пак,зар тој што сте го загубиле тоа го сака?
А тоа дека жена со две деца извршила самоубиство сериозно е нешто за жалење,па зар неможела наместо да става јаже на врат да седне малце или само да прошета.Самоубиствен нагон,кај нормална личност е многу краток,исто како што е краток и убиствениот нагон,се брое до 10 и толку.Проблемите ќе останат ама нема бегање,туку само префрлање на проблемите.Единствено ама пак двомислено опростувам дозвола за кратење на маки кај болни од рак или слично.

Samoubijcite se kukavici! Begaat predizvicite koi mu se postaveni od zivotot. No tolku mozam da kazam za niv. Gi oceniv spored mene, ali ako sakaat da se samoubijat nema da gi sprecam. Niven zivot, nivna umiracka.
A toa so kaza Gadfly (za skratuvanje na bolka), visoko go poddrzuvam. Izborot da "Sam sebe da go ubies" e tvoj i samo tvoj. Mozes da go odzemes koga sakas. A baranjeto da te "uspijat" e isto kako baranje milost, (SAMO VO SLUCAJ DA SI: tesko bolen, retardiran, hendikepiran i dr.) i ako e odbieno togas tie sto go odbile se ogromni kreteni.

ni na kraj na pamet, go sakam zivotot, ubav e ako znaes kako da go prozivees

Самоубиството претставува само бегање од реалноста и проблемите наместо соочување со нив и решавање.Самоубиството не е решение на ништо,ама баш ништо...само колку личности така би биле повредени и би чувствувале болка и тага.Наместо личноста да покаже дека е силна и цврста,дека може да се справи со проблемите се одлучува за самоубиство,го зима пиштолот/апчињата/јажето... и готово...мисли дека со тоа решил се...ама греши,многу греши!!!!!

Sto znam site vikate deka treba hrabrost da izvrsis samoubistvo... Mozebi, no za mene tie so se samoubivaat se najgolemi kukavici na cel svet zatoa sto nemale hrabrost da se soocat so problemite, nemale hrabrost da se borat so preprekite koi im gi postavil zivotot. I kako sto kazavte veke- Zivotot e najgolemiot podarok koj ni e daden, i treba da go ziveeme, a ne sami da si go skratime bez razlika kolku e tezok ili nepodnosliv... Definitivno ne gi opravduvam samoubistvata!

*SuNsHiNe* напиша:
Sto znam site vikate deka treba hrabrost da izvrsis samoubistvo... Mozebi, no za mene tie so se samoubivaat se najgolemi kukavici na cel svet zatoa sto nemale hrabrost da se soocat so problemite, nemale hrabrost da se borat so preprekite koi im gi postavil zivotot. I kako sto kazavte veke- Zivotot e najgolemiot podarok koj ni e daden, i treba da go ziveeme, a ne sami da si go skratime bez razlika kolku e tezok ili nepodnosliv... Definitivno ne gi opravduvam samoubistvata!
Погледни го текстот на твојот аватар...Па прочитај го уше еднаш својот пост на темава...Контрадикторно?:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom