Самоконтрола

• Креатор на темата Креатор на темата I am a bitch
  • Време на започнување Време на започнување
се изненадувам себе си понекогаш со мојата присебност и самоконтрола, ама ги имам, ми требаат многу понекогаш!

Имам самоконтрола,и ретко ја изгубувам,многу,многу ретки се случаите кај што не сум можел да се контролирам и сум избувнувал :toe:

Обично и јас имам донекаде самоконтрола и одлично се контролирам во незгодни ситуации, но во последно време потешко може некој да ме извади од такт и ако го стори тоа тешко нему.

во суштина сум многу избувлива,но треба долго да ме познаваш па да приметиш.Можам да се контролирам но можам да те изненадам непијатно некогаш, хехе

ponekad ja gubam(koga se raboti za majka mi i tatko mi) ali so drugi luge probuvam possmireno da reagiram,ali tesko mi ide poso po karakter sum STRASNO izbuvliva i nervozna:kesa:

Знам да се контролирам,може некад и премногу па се губи природност...ама па затоа некад има ситуации каде акумулираното пука...

Obicno sakam da se kontroliram vrz sekakva situacija sto me naveduva da izbuvnam...ponekogas ne mi odi od raka i tuka...:pishtoldz se zezam,pocnuvam da urlam i me slusaat site :pipi: ama toa se retki momenti,obicno koga nekoj me provocira naogam nacin da go spustam za toj da se iznervira prv..!

Ехх во ова морам да признам дека сум лоша и дека не ме бива! Кога сум нервозна неможам да ја задржам нервозата во себе и знам да кажам многу ружни работи кои понекогаш не ги ни мислам. Во тие моменти побрзо ми работи јазикот отколку мозокот. И за тоа многу шати во животов се имам каено али што да правам таква сум:(

Зависи од ситуацијата. Знам да се контролирам со цел да не предизвикам некоја сцена или привлечам внимание. Меѓутоа постојат ситуации, кои се доста ретки инаку, па не можам да издржам и почнувам да вриштам без разлика каде сум. Иако се трудам да останам смирена понекогаш едноставно не ми успева.

Дали мислите дека имате самоконтрола врз себе и дали мислите дека си ги контролирате сопствените чувства? дали по природа сте смирени или нервозни?

Се трудам да имам самоконтрола, но тоа тешко ми успева. Скоро секогаш сум избувлива, реагирам остро и брзо без претходно да размислам и да избројам до три. Не сум нешто многу нервозна, а и далеку сум од смирена

Гледам имам напишано,ама морам да се надополнам.

Порано бев премногу избувлива и ретко се случуваше да останам присбна.Во последно време не се замарам со ништо и до мене не допираат негативни информации или нешто кое би ме натерало да избувнам.Сепак веројатно ова е период,па после пак ќе си се вратам на старо.
Инаку кога сум повредена или навредена,не можам да се контролирам,особено ако ме удрат во слаба точка.

Јас за самоконтрола не сум чул...јас на пример сум многу нервозен тип и во момент на нервоза може да исповреѓам све и шо треба и шо не треба а после тоа осеќам грижа на савест и пак се НЕРВИРАМ:nerv:

Работам на случајот... Некад имам голема самоконтрола, али некад....

Па гледам колку можам да се контролирам пред да кажам или направам нешто,но понекогаш не ми успева и почнувам да дигам у ваздух се околу мене,без разлика каде сум и со кого сум.Прилично смирена личност сум,но ако се изнервирам,е тогаш е лошо......:toe:

Pa prilicno izbuvliv, ama vo odredeni situacii sekako imam i samokontrola :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom