Самоконтрола

• Креатор на темата Креатор на темата I am a bitch
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од ситуацијата...
Некогаш избувнувам за краток период ако ми газат ептен по нерви, а некогаш успешно се контролирам и се однесувам рамнодушно.

Паааа... да, мислам дека имам. Многу ретко избувнувам, секогаш размислувам пред да кажам нешто... Многу собирам во себе (што според мене е многу лоша карактеристика).

имам да, дури и повеќе од потребната... понекоаш поради самоконтролата потсвесно си услишувам многу работи! некогаш за мое добро, некогаш ме маваат по глава... :toe:

Za da ja socuvam samokontrolata izbegnuvam da se zblizuvam

Зависи од ситуација али гледам да сум смирена кога се работи за поголема работа. И да, имам само контрола, едноставно имам, научив да имам, животот ме научи на тоа. Чувствата некогаш морам да ги притиснам во мене за да се биде како што треба да е и тоа е тоа.:toe:

Гледам да се контролирам колку што можам.Повеке сум смирен ама ...нормално дека и се нервирам ама поретко.

Не бре немам ни малце самоконтрола..на пример некој кога ке ме изнервира до даска го пцујам по се живо и диво..го пцујам ако треба и по мајкаму и ако знам дека е мртва...а ако не успеам да го испровоцирам тепам се право. Незнам зашо ама тешко не можам да истрпам.

Имам самоконтрола 99 %. Тој 1 % отпаѓа на еден мој другар, кој сака нон стоп да ми доаѓа на гости. :pos2: Секој ден после работа ми вика - ај ќе ти дојдам на гости. Абе да ти пукне она _____ вланко. Кога ќе ми го каже тоа, ми доаѓа да се отрујам.

nemam samokontrola nemozam da gi kontroliram mislite i cuvstvata i sum opsto po priroda mn nervozna tipka..

Niz moeto telo imam zoni za pritiskanje so koi se kontroliram, no ako nekoja druga licnost i uste neupatena pritiska po niv lesno ja gubam kontrolata

Многу тешко избувнувам и најчесто поради некоја глупава причина.Кога навистина треба да имам самоконтрола,можам да ја одржам,било да се работи за некој муабет,некоја личност,самоконтрола при држење диета и спортување.
Мислам дека токму успехот во одржувањето на самоконтролата и умеењето да се избувне во вистинското време,место и настан се вредна карактеристика.

Самоконтролата е делумно релативна. Зависи од ситуација, зависи од период и зависи од положбата и расположението на човекот.
Во најголемиот дел од времето се обидувам да се контролирам, да бидам прибран и посталожен, меѓутоа на некои работи колку и да сакаме, не можеме да не реагираме поизбувливо.
По природа сум доста смирена личност. Но има ситуации кога вријам од нервоза. Сепак и во тие мигови гледам да го наравам она што во тој момент е најлагодно.

само контрола постои.. до одредена граница.. после коа ке прелие лончето... јбг не доаѓај у близина :)

досега сум се контролирал самиот...ама кај и да е животинскиот инстинкт ке надвладее:violent1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom