Самоконтрола

• Креатор на темата Креатор на темата I am a bitch
  • Време на започнување Време на започнување
Имам! Некогаш дури помислувам и дека ја имам премногу и се плашам дека луѓето мислат дека сум индиферентен за многу работи! Мирен сум по природа. Не викам, не се карам, не употребувам навредливи зборови (употребувам кога се зезам во многу ограничен круг на луѓе т.е тие што најдобро ме знаат) и многу внимавам некого да не повредам!

Самоконторола!
Се е избор на самоконтрола и ништо повеќе!
Потполно се согласувам со ова , затоа што ако ја изгубиш самокотрола е исто како да си изгубил конторла врз тоа што ти се случува , а тоа е чувството кое најмногу го мразам!

si kutam.... ali ako mi se kaci neso na glava onda:pishtoldz :pishtoldz :pishtoldz i togas se ke ubijam, ali barem posle ke se smiram ... (pa sea vidi dali e toa samokontrola ili ne,,, zavisi koj kako ja sfaka)

Се контролирам во најголеми случаеви ама по некогаш нема да се воздршам

Smirena sum po priroda. I koga ke se iznerviram,ispanicam ili vozbudam i togas toa go drzam vo mene i cesto sum taa koja gi smiruva lugeto vo nezgodnite situacii.

Зависи.
Некогаш во некои ситуации сум исклучително смирена, некогаш неможам да се воздржам и избувнувам.
Немам баш секогаш голема самоконтрола ,но се обидувам да бидам што посмирена, иако тоа не ми успева секогаш.

Барем во ова сум добра. :) Знам како да се исконтролирам за нешто, особено кога сум некаде “во јавност„, знам добро да одглумам рамнодушност, смиреност, како ништо да не се случило... При првата прилика кога ќе се најдам на само, вриштам :pos: Битно знам да се контролирам... најчесто.:)

Скоро секогаш се самоконтролирам,од проста причина што не сакам да предизвикувам „сцени“ и „испади“,особено не во јавност.
Ретко што може да ме извади од такт,ја кријам нервозата (си олеснувам на душичката само пред најнајнајблиските:))
Верувам во тоа дека секаков проблем (што би предизвикал нервозни реакции кај мене,нели) може да се реши на мирен начин,и само со тој што е причинител.

Се контролирам само пред авторитет,човек пред кој морам да глумам лудило дека не ме извадил од кожа поради последиците кои може да ги добијам ако полудам (никогаш да не положам,да ме избркаат од работата која ја сакам и сл)
Во сите други случаеви можам да се контролирам до одредена граница,после тоа не одговарам за себе и другите околу мене:pos2:

Imam samokontrola,a po priroda ne sum nervozna,zavisi najcesto i od situacija,no gledam da gi resavam rabotite na miren nacin!

Па може да се каже дека можам прилично добро да се контролирам.
Секако дома кога сум и не се замарам премногу да се воздржувам ама пред другите можам,иако секако постојат ситуации кога не можам да изджам и реагирам.

Garfield напиша:
Абер неам, други треба да кажат.

вака, сите се испофалија ебаве, лесно е да се јај лања од зад конпљуктор, ама потепко е да се стане и да секаже вистината, искрено.

Затоа велам дека не знам, сам не можам, мислам дека субјективно малкуцка ќе се обидам да се направам поарен, а тоа не чини, затоа, друг нека си каже за мене. Јас, можам за другите.

А не, јас сум цар, јас сум ова, она, а бе кај стер однак сите за президенти да ве бираме :):):)!

И јас го мислам истото!! :)

mislev deka ja nemam-no sum ja imal i toa mnooooogu!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom