Самоанализа - Кој сум јас?

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Не би можел да кажем за мене КОј сум јас!? подобро да прашате некој кој е подолго време во мојот живот поубаво ќе ме опише отколку јас самиот.

Не се грижам што бил мојот дедо, повеќе се грижам што ќе биде неговата внука.

Не сакам да се дефинирам зошто не верувам во константност и не сакам да знам која сум и да се ставам во рамка како што сите луѓе се ставаат во рамки за да класифицираат.
Жива сум, доволно е тоа.

Темите "Самоанализа" и "Кој сум јас" се споени, затоа што имаат иста суштина.

Продолжете се себе-откривањето :)

Добро кажа Лејди Сатори, денешната самоанализа утре веќе не е иста, ние се менуваме во зависност од околината ,љубовта , за мене најважно е да знаеме што сакаме, начинот на кој сакаме да постигнеме нешто ,приоритетите во нашиот живот.
А за себе ха ,од многу самокритична , до егоцентрична ,од многу вредна до најмрзелива , од емотивност до тврдокорност, слабич за најмала ситница до голем борец во дадени ситуации ,од најтрпелива до најнетрпелива ,има уште многу противречности во мене . Сега можам да кажам ,ги сакам луѓето веќе не им се лутам како порано ,ги прифаќам такви какви се ,побрзо простувам , а бе годините си го прават своето ,но не знам,:toe: кога можам пак да се слизнам за многу работи ,ништо не е дефинитивно. ЖИВОТ.

Кој сум јас?

Сте се запрашале кои сте вие,не како се викате,не што работите,него баш КОЈ/А СИ ТИ?

Јас сум синот на Јехова.
На милјарда луѓе еден човек се раѓа како мене.
Има еден човек во Кина вториот е во Африка третиот во Бразил четвртиот е од САД петиот е од Јапонија шестиот е од Израел и седмиот е тука во Македонија.

Јас сум се`! Јас сум природата, јас сум небото, јас сум универзумот, ЈАС СУМ БОГ НА САМИОТ СЕБЕ. Јас можам се`! Јас сум ЧОВЕК!

Од друга страна, човекот, етички, е она што не е и не е она што е... (Сартр)

Nah,I don't dig in that deep....i might choke myself and die :) Or maybe i'll drown in the faucet with the taps jammed in my nostrils.And I'll be faaamooous !

Хомо сапиенс.
Веќе почнува да станува емпиристички поглед.
Идиот.
Идеалистички поглед:pos:
Интелектуална ѕвездена прашина. Ниче можеби...
Гомцe. 2009.
Ако земеме сите да се испофалиме кои сме и што сме...или пак да ја оплакуваме нашата тажна судбина,њ,помина тоа време на кајгана кога добивавме зеленки за патетични постови.Рецесијава сите не дотолче.

Ајде малку посериозно да и се вратам на темава.
Претходно имам напишано дека сонував еден сон, во него ме прашуваа кој си ти. Јас им одговарав дека не знам. Потоа следеше ти тогаш не си жив.
Немам криза на идентитетот знам точно кој сум јас :).

Јас, онака како што останатите ме гледаат, сум плод на моите размислувања, а моите размислувања се јас.
Мојот изглед, моите зборови, моите дела, моите постапки.. Сето тоа сум јас...
А тие се плод на моите размислувања.

Би ти оставил податоци, ОП, ама дури и во спојлер ми е страв. :smir:
Ништо лично.

Јас, вие, не сме ништо посебно. Само рандом јузери во рандом време на оваа планета.
Обработете си го своето без прашања.
Бац.

Една мисла, една намера. :)

Да.. Едно милиооооооооон пати.. ОДговорот најчесто е дека јас сум истото што си и ти..односно другото битие.. Имало многу одговори но Јас сум ништо....а ништо е се... и тн и тн...Голема филозофија тоа..Белив ми!

Се сложуваме, гностик. :)
http://www.forum.kajgana.com/showthread.php?t=36903

субјективизмот не дава никогаш да имаш правилна оценка кој си самиот. поставеноста на околината која ги прима твоите животни импулси може да ти начне некоја твоја класификација .
стремежот пак кон кој сакам да сум е водилка и на она кој сум.
она што го оставам зад мене е пак потсетникот кој сум бил.

п.с. Ќе заборавев..Македонец сум )))))))))))))))))))))))))))))))))

Рандом скопјанка со редовна столица и статус на академски граѓанин.

Уметнички:

Кој знае...
Можеби некогаш ќе сфатам, ама чисто се сомневам во тоа. Секогаш ќе имам дискрепанца меѓу таа што мислам дека сум и таа што мислат дека сум и пак нема да се претставувам лажно. Затоа сето ова ми се стори многу тажно. Слично:
субјективизмот не дава никогаш да имаш правилна оценка кој си самиот. поставеноста на околината која ги прима твоите животни импулси може да ти начне некоја твоја класификација .
стремежот пак кон кој сакам да сум е водилка и на она кој сум.
она што го оставам зад мене е пак потсетникот кој сум бил.

п.с. Ќе заборавев..Македонец сум )))))))))))))))))))))))))))))))))
Само без ова Македонка сум, оти се намерачиле сага на Северна како при крај да се со комромисот. Така да, можи ќе ме менат. :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom