Darling
High Value
ооо салепот многу го сакав како девојченце.
убав е пробајте го.
убав е пробајте го.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај има салеп у Тетово?
Ииииј интересна работа![]()
Последно време имам проблеми со дишни патишта па не е лошо да се проба, плус има и други добри дејства![]()
Викате и во аптека го има?И , малце глупо прашање, што вкус има? Има на нешто да наликува?
![]()
Никад не сум пиел ова, впрочем прв пат слушам за вакво нешто и досега во ниту еден кафич не сум сретнал да служат салеп.
И како што праша РедХед, каков вкус има?
lani go piev eptem i so mnoooooooogu cimet- go sakam zhezhok- ne polu ostinat , go kupuvav turskiot od market vo chair-ama ovaa godina ne sum se napil nitu ednash- go zaboraviv(sega temava me potseti na nego, ke moram da si kupam- super e za zimskiov period)Go obozhavam salepotlani go piev eptem i so mnoooooooogu cimet- go sakam zhezhok- ne polu ostinat , go kupuvav turskiot od market vo chair-ama ovaa godina ne sum se napil nitu ednash- go zaboraviv(sega temava me potseti na nego, ke moram da si kupam- super e za zimskiov period)
vo gejlada salepot go prodavaat na ulica (vprochem,kako i se ostanato-hahhahaha-krofni, pchenka, bostan...po plazhi) http://farm3.static.flickr.com/2184/2250128949_7dcdac0580.jpg

Има у Маестро, ептен е вкусен.
--- надополнето ---
Малце на сутлијач мене ми личи.
Или јас не знаев да го направам(го правев со вода), ама повеќе е како чај, не е воопшто густ, како што прочитав тука дека треба да биде...
Јас го правам така што ставам 2-3 лажички салеп во чаша за млеко, и потоа го посипувам со зовриено млеко. Посипувам малку по малку, за цело време мешам со лажичка. Може и да се стави во садот во кој се загрева млекото, ама така се прави премногу густ. и можно е да загори садот, па после е тешко за миење.
а ла атина Леле анонимнвава сограѓанка из Тетова абе се уби од барање на салеп
Го најде?!![]()
И јас ќе треба да покренам иницијатива да пробам салеп, прв пат слушнав за салеп одаамна поточно од серијана "Наше мало" се дур не се расчитав на темава не ни имав желба да дознаам што е тоа САЛЕП.
Барав ете на youtube и нешо најдов, едвај.
jea: Убоо му текнало на Сабазиј да ја отвори темава инаку ќе останев не салепосан уште долго време. :uvo: Поздрав салепџии :helou: