Салеп

• Креатор на темата Креатор на темата Сабазиј
  • Време на започнување Време на започнување
Кај има салеп у Тетово?

Близу основното училиште Гоце Делчев...

Знаеш планинарскиот клуб Љуботен кај е...отспротива има една чајџилница,таму има!!!

Близу основното училиште Гоце Делчев...

Знаеш планинарскиот клуб Љуботен кај е...отспротива има една чајџилница,таму има!!!

Добро !!! !!!

:pos2::pos2:

Оххх салепче со каранфилче!!! Многу сакам...одлична идеа еве баш сега заминувам на пазар да си купам!:helou:

еднаш пијев многу одамно и бледо се сеќавам на вкусот но мислам не ми се свиѓаше многу инаку направен во домашни услови доесга во ниеден кафич не сум сретнала салеп да служат.

Првпат пробав во Турција и ми се допадна. Го пијам доста често.

гледам по кафулињата е шема да се пие салем, салепот претставува, афродизијак, и е многу интересен пијалок, само не знам оргиналниот салеп дали треба да е течен или густ?

go prigotvuvame doma i go pieme. vo 200 ml mleko so seker, se stava dve tri lazicki salep, pa se vrie, i toa nekolku pati se trga od ogan i se vraka dodeka da se zgusne.
na kraj se dodava malku cimet odozgora za pointenziven vkus koj saka

Имам дома на сите да ви раздавам,баба ми ме умре.....ама многу ми е густ и не можам да го пијам.Ако сакате повелете помогнете....

Ќе го правиш поредок :)
Јас го греам млекото пред вриење, а салепот го ставам во чаша. Сипувам малку млеко, па мешам. Потоа пак уште малку млеко, па пак мешање, и така 3-4 пати додека не се наполни чашата со крај.
Лајт е така, пробај, можеби ќе смениш мислење.

татко ми еднаш напна ај пиј ај пиј убаво е и се напив и не зажалив...етепн е убав а и читав нешо афродизијак а-у.. убао шо ја видов темава ке и речам на мајка ми да земе деноиве !

Земав денес Салеп на Доктор`с, инспириран од темата, ама не знам како се подготвува. Ај нека каже некој....

350__1_drotkersalep55-2.jpg

Ииииј интересна работа :)
Последно време имам проблеми со дишни патишта па не е лошо да се проба, плус има и други добри дејства:icon_lol:
Викате и во аптека го има? :) И , малце глупо прашање, што вкус има? Има на нешто да наликува?:pipi:

Никад не сум пиел ова, впрочем прв пат слушам за вакво нешто и досега во ниту еден кафич не сум сретнал да служат салеп.
И како што праша РедХед, каков вкус има?

Земав денес Салеп на Доктор`с, инспириран од темата, ама не знам како се подготвува. Ај нека каже некој....

350__1_drotkersalep55-2.jpg

Чаша топло млеко и ставаш во него една кесичка салеп, можеш и цимет да додадеш(ама и не мора)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom