Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрвин треба да одиш сегашната матична и лично со нејзе да одјавиш со образложение или причина ,а потоа ќе бираш друга .
Само немој млада матична докторка со убаво газе и деколте оти не се искусни за струка инаку во прашање е живот или смрт :D

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Неможе ли кај новата матична да појдам, па она да среди преку електронската картичка, зошто сегашната матична неможам да ја гледам?:)

Неможе ли кај новата матична да појдам, па она да среди преку електронската картичка, зошто сегашната матична неможам да ја гледам?:)
Е тоа не знам и пробај така сигурно нема да ви штети здравјето :D

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Mislam oti mozes.

Najdobra programa za pravenje animirani filmovi? Mi treba da napravam proekt za trgovija so luge. Sakam da napravam vo stilot na taa reklama za trgovija so luge sto bese na Sitel.

Сакам да ја сменам матичната докторка. Треба со картицата да одам право кај новата матична што сакам да ми биде или треба одјавување/некоја друга процедура?:)
Одиш во центар за социјални работи и таму ја одјавуваш, нема потреба да одиш кај старата матична. Во центарот ти дават документ кој го носиш кај новиот матичен и потоа тој те пријавува.

КРУЦИЈАЛНОСТ - круцијални промени...(непознато ми е, прв пат слушам за ова)
нешто попросто да се објасни што значи овој збор,со други зборови по нашки.

Клучни, решавачки промени...

промени од голема важност

Може. Јас мојата ја активирав кај заболекарката, а не кај општата. :)

Пресудни промени.[DOUBLEPOST=1418673930][/DOUBLEPOST]Кон прашањето за матичен лекар.
Сакав да си одберам матична докторка по препорака, и одам во ординација и сестрата ми кажува дека бројот кај таа докторка е пополнет. Ми даде избор да одберам кај останатите две што беа таму вработени. Нормално не се согласив, сакав да размислам.
Ме интересира дали знае некој дали има ли некое ограничување колку пациенти може да има еден лекар на кои ќе им биде матичен или се работи за договор и манипулација?

Последно уредено:
Пресудни промени.[DOUBLEPOST=1418673930][/DOUBLEPOST]Кон прашањето за матичен лекар.
Сакав да си одберам матична докторка по препорака, и одам во ординација и сестрата ми кажува дека бројот кај таа докторка е пополнет. Ми даде избор да одберам кај останатите две што беа таму вработени. Нормално не се согласив, сакав да размислам.
Ме интересира дали знае некој дали има ли некое ограничување колку пациенти може да има еден лекар на кои ќе им биде матичен или се работи за договор и манипулација?
Неможам со сигурност да потврдам, но мислам дека се работи за договор и манипулација, т.е самите доктори помеѓу себе си прават некоја прераспределба на пациенти пошто како што разбрав се работи за иста здравствена ординација..

Промени ала драпај си меот.

Kolko sigurno go poznavate Germanskiot jazik. Sakam da znam zatoa sto mi e potrebno nesto da se previdi od germanski na makedonski i obratno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom