Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, првпат ќе останам Скопје за Нова година сега, па ме интересира каква е ситуацијата со автобусите за вечерта, дали има посебен возен ред или е истиот, и дали е тешко да се најде такси (и какви се цените - колку се поголеми, дупли дали се)?

Добро зошто не секогаш можам да поставам врска текст-линк ?
Треба да чекам едно 15 минути од првиот обид или што?

Незнам зашто, ама ако го селектираш целиот текст, не ја воспоставува врската. Јас секогаш додавам некој симбол/буква, било што, па откако ќе поставам врска, го бришам. Не сум нашла друг начин. Претпоставувам некој баг е.

1. A single 1000uF Capacitor
2. A 5K Trimpot (larger values will work)
3. CdS Photocell (Cadmium Sulfide Cell)
4. Some Perforated Board
5. A 9v battery and clip
6. The 2N3904 Transistor
7. Several Small mirrors
8. About 5-12VDC Piezo Siren (102dB)
9. Any General Laser (650nm 5mw)

Optional:

8. An L7805 5v Regulator
9. The Project Case
10. A 5 - 9 volt Adapter
Кај во македонија би можело ова да се најде и колку пари ке испадне?

www.loging.mk
http://bdselectronic.com.mk/index.php?lang=mk
http://alfaelektronik.mk/

огледала и ласер на пазар или по продавнициве со кинески дрангулии.

за цена ќе си прашаш.

Незнам зашто, ама ако го селектираш целиот текст, не ја воспоставува врската. Јас секогаш додавам некој симбол/буква, било што, па откако ќе поставам врска, го бришам. Не сум нашла друг начин. Претпоставувам некој баг е.
Удрете ентер за нов ред на текстот пред да го линкувате, па после поставете линк врска. Не би требало да прави проблем. Заблагодарете му се на @Коловрт

Што се треба да имам за вадење на нов пасош? :D

Колку уплатници, за што, колку пари да земам...?
Ми закажаа утре сликање, ќе треба се да се плати утре така?

Одамна се спремам,ама еве денес решив „ ДА ПОДАРАМ КНИГА“, и го свртев
цел Аеродром и НовоЛисиче не најдов од оние куќички каде да ги оставам книгите.
Мислам гледав каршија новото школо „АЦЕ МАКЕДОНСКИ“ ама не го најдов-го нема.
( толку ли време издржа)
Каде има ваква куќичка,да одам утре да ги оставам книгите(за насловите накнадно ќе ве информирам,па кој е заинтересиран да појде да си земе)

Колкав е процентот на салам луѓе во државава, а колку во целиот свет?

А плочка кај да најдам?
каква плочка? протоборд и универзална плочка во продавниците погоре, а ако сакаш печатена плочка по твој цртеж тоа е веќе друго

Одамна се спремам,ама еве денес решив „ ДА ПОДАРАМ КНИГА“, и го свртев
цел Аеродром и НовоЛисиче не најдов од оние куќички каде да ги оставам книгите.
Мислам гледав каршија новото школо „АЦЕ МАКЕДОНСКИ“ ама не го најдов-го нема.
( толку ли време издржа)
Каде има ваква куќичка,да одам утре да ги оставам книгите(за насловите накнадно ќе ве информирам,па кој е заинтересиран да појде да си земе)
Имаш во кисела вода едно како сандаче,можеш таму да ги оставиш.

Дечки, првпат ќе останам Скопје за Нова година сега, па ме интересира каква е ситуацијата со автобусите за вечерта, дали има посебен возен ред или е истиот, и дали е тешко да се најде такси (и какви се цените - колку се поголеми, дупли дали се)?
Ноќните линии на ЈСП возат. Обично даваат известувања на нивната страна ќе си видиш ден-два пред 31ви. А таксиња се наоѓаат, сеа зависи кој дел на СКопје ќе си, у Центар сигурно ќе начекаш некое. Башка можеш и да се јавиш на некоја такси компанија, а за наплаќање, по нормална цена наплаќаат. Бар мене така ми наплаќале години наназад.

Поштиве денес до колку работат? Имаат исто работно време како преку недела до 19:00? :unsure:

каква плочка? протоборд и универзална плочка во продавниците погоре, а ако сакаш печатена плочка по твој цртеж тоа е веќе друго
Во мојот случај каква треба? и слушам у македонија мн тешко се наоѓала само преку нет да си порачам можело
а по е разлика помеѓу тие плочки ? не се разбирам многу
Ми треба обична плочка и ја да си лемам нанеа да си ставам тоа шо ми треба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom