Сакам да зготвам: ... помош!

  • Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Како се добива печена леблебија? Наутот се кисне и вари претходно, или?
Само се кисне, бара мешање. После во рерна.[DOUBLEPOST=1547503324][/DOUBLEPOST]
Само се кисне, бара мешање. После во рерна.
Го прашав кумашинот, негов е рецептот со киснење! Сега сменил ја вари, вели полесно и побрзо!
 
Последно уредено:
Сакам да направам фалафел ама некако многу ми се различни и збунувачки рецептиве. Има ли некој рецепт со јасни упатства?
 
Некој со искуство со КусКус ? Пред 2 месеца купив од маркет , така ми стои кутијата у висичи, ќе процвета ебаго... Нешто зеленчук ќе да сака , па варење или ?
 
Некој да ме советува што да правам. Маринирав месо и заедно со месото ставив да се маринира и компир планот беше 1 саат да стои во маринадата и заедно да се зготви, ама ради Х причини остана во фрижидер цела вечер. Е сега компирот е поцрнат па дали да го фрлам само компирот или и месото ( можеби компирот испуштил нешто штетно).
66519237_458853554937753_6463712294835585024_n.jpg
 
Некој да ме советува што да правам. Маринирав месо и заедно со месото ставив да се маринира и компир планот беше 1 саат да стои во маринадата и заедно да се зготви, ама ради Х причини остана во фрижидер цела вечер. Е сега компирот е поцрнат па дали да го фрлам само компирот или и месото ( можеби компирот испуштил нешто штетно).
Прегледај го приврзокот 212457

Како си ставал компир у месото бе?:pos: компир у чиста вода се става па пред пржење се брише со крпа и се пржи
 
Како си ставал компир у месото бе?:pos: компир у чиста вода се става па пред пржење се брише со крпа и се пржи
Често правам така, ако се остави 1 саат не му е ништо. Но цела вечер и то како му е :D
 
Знае некој како се прават компирите што ги даваат во Рустикана со бургерот?

rustikanaburger.jpg
 
Мене овие ми личат на тие precooked што ги има во Веро (во фрижидерите кај зеленчукот во Веро Центар) имам земано пекарски, во рерна ги ставаш 10тина мин и јади,инаку за карамелизирање после зачините јас ставам и малку шеќер, најчесто кога карамелизирам кромид и мешан зеленчук, а може да прават и тука слична финта
 
Мене овие ми личат на тие precooked што ги има во Веро (во фрижидерите кај зеленчукот во Веро Центар) имам земано пекарски, во рерна ги ставаш 10тина мин и јади,инаку за карамелизирање после зачините јас ставам и малку шеќер, најчесто кога карамелизирам кромид и мешан зеленчук, а може да прават и тука слична финта
Купуваш замрзнати компири?
 
Купуваш замрзнати компири?
Пред неколку месеци зедов за прв пат за проба од тие пекарските и од тогаш пробав и едно паковање замрзнат помфрит, инаку ретко јадам компири бидејќи се храна со висок гликемичен индекс и потешко можам да ги вклопам во исхраната, а кога јадам користам од домашно производство, со години садиме агриа.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom