Сакам да зготвам: ... помош!

  • Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да печам само колбаси во рерна. На колку степени се печат и колку време? Не сакам ништо друго да ставам во тавата.
 
Салеп...има ваква тема тука и на која страна или да отворам сега.
 
Сакам да печам само колбаси во рерна. На колку степени се печат и колку време? Не сакам ништо друго да ставам во тавата.
Печи ги на 200-220*С. За време, никој не може да ти каже. Зависи какви колбаси печеш. Ако се сушени, уште повеќе пушени, им треба малку време. Обично месарот од кого ги купуваш, на драго срце кажува како треба
 
Салеп...има ваква тема тука и на која страна или да отворам сега.
Не мора посебна тема. Јас го правам вака:
600ml вода
400ml млеко
2 лажички салеп
5 лажици шеќер
Откако ќе зоврие водата со млекото, го додавам салепот и шеќерот и го матам со миксер, да се уедначи. Го варам на тивок огин 5-10 минути, со непрекинато мешање. Во шољата му додавам цимет
 
Не мора посебна тема. Јас го правам вака:
600ml вода
400ml млеко
2 лажички салеп
5 лажици шеќер
Откако ќе зоврие водата со млекото, го додавам салепот и шеќерот и го матам со миксер, да се уедначи. Го варам на тивок огин 5-10 минути, со непрекинато мешање. Во шољата му додавам цимет
Не е малку две лажички салеп на 1000 милилитри течност? Лажица - две салеп треба да се стават на 250мл течност.
 
Не е малку две лажички салеп на 1000 милилитри течност? Лажица - две салеп треба да се стават на 250мл течност.
Не ми се лути, имам впечаток дека не знаеш што е салеп. Не зборам за припремениот салеп, кој има се, освен салеп. Сигурно од него треба многу да ставиш. Купи салеп од Билната аптека на Алкалоид и направи вака. Уште нешто: салеп се пие жежок, инаку се згуснува
 
Не ми се лути, имам впечаток дека не знаеш што е салеп. Не зборам за припремениот салеп, кој има се, освен салеп. Сигурно од него треба многу да ставиш. Купи салеп од Билната аптека на Алкалоид и направи вака. Уште нешто: салеп се пие жежок, инаку се згуснува
Зборам за салеп во прав.
 
И јас, ама за тој шо ти кажав, а не тој во маркетите[DOUBLEPOST=1513613401][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 182024
Јас го користам тој на Витаминка, па се надевам дека е Ок. На неговото упатство пишува две лажици салеп на 250мл млеко, но јас го правам пола - пола со млеко и вода. Следен пат ќе пробам и од тој на Алкалоид(y)
 
Јас го користам тој на Витаминка, па се надевам дека е Ок. На неговото упатство пишува две лажици салеп на 250мл млеко, но јас го правам пола - пола со млеко и вода. Следен пат ќе пробам и од тој на Алкалоид(y)
Не сум го пробал, но штом се става во таа количина, нема многу салеп во тоа што го купуваш. Верувај, ако од овој салеп ставиш две лажици на 250мл, нема веќе никогаш да ти текне на салеп.
 
Јас овој салеп со години го користам,и сум задоволна.Шеќер не ставам затоа што е доволно благ
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom