- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.948
- Поени од реакции
- 25.467
Адитив добиен преку ферментација на пченкарен скроб, се коритси за згуснување на храната.Што е Xanthan Gum?
Адитив добиен преку ферментација на пченкарен скроб, се коритси за згуснување на храната.Што е Xanthan Gum?
Само се кисне, бара мешање. После во рерна.[DOUBLEPOST=1547503324][/DOUBLEPOST]Како се добива печена леблебија? Наутот се кисне и вари претходно, или?
Го прашав кумашинот, негов е рецептот со киснење! Сега сменил ја вари, вели полесно и побрзо!Само се кисне, бара мешање. После во рерна.
,,,pileshko so tarana,,,Добар рецепт за пилешко,или ваш омилен?
http://mylife.organic/index.php/2016/11/08/falafel-recept/Сакам да направам фалафел ама некако многу ми се различни и збунувачки рецептиве. Има ли некој рецепт со јасни упатства?
Како си ставал компир у месото бе? компир у чиста вода се става па пред пржење се брише со крпа и се пржиНекој да ме советува што да правам. Маринирав месо и заедно со месото ставив да се маринира и компир планот беше 1 саат да стои во маринадата и заедно да се зготви, ама ради Х причини остана во фрижидер цела вечер. Е сега компирот е поцрнат па дали да го фрлам само компирот или и месото ( можеби компирот испуштил нешто штетно).
Прегледај го приврзокот 212457
Често правам така, ако се остави 1 саат не му е ништо. Но цела вечер и то како му еКако си ставал компир у месото бе? компир у чиста вода се става па пред пржење се брише со крпа и се пржи
Купуваш замрзнати компири?Мене овие ми личат на тие precooked што ги има во Веро (во фрижидерите кај зеленчукот во Веро Центар) имам земано пекарски, во рерна ги ставаш 10тина мин и јади,инаку за карамелизирање после зачините јас ставам и малку шеќер, најчесто кога карамелизирам кромид и мешан зеленчук, а може да прават и тука слична финта
Пред неколку месеци зедов за прв пат за проба од тие пекарските и од тогаш пробав и едно паковање замрзнат помфрит, инаку ретко јадам компири бидејќи се храна со висок гликемичен индекс и потешко можам да ги вклопам во исхраната, а кога јадам користам од домашно производство, со години садиме агриа.Купуваш замрзнати компири?