Сакам да зготвам: ... помош!

• Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Рецепт за лазањи некои без месо? Има такво нешто?

Рецепт за лазањи некои без месо? Има такво нешто?
Еве:
Потребни состојки:
  • 1кг спанаќ
  • 250гр лазањи
  • Лукче
  • 2 лажици масло
  • 300гр свежо сирење
  • 20гр кисела павлака
  • Кромид
  • 150гр рендан кашкавал
  • Морско оревче
  • Бибер и сол
lazanji-660x300.jpg

Начин на подготовка:
На растопен путер испржете го ситно сецканиот лук и комид. Исчистете и измијте го спанаќот, па сверете го во врела вода. Потоа исцедете и помешајте со кромидот. Зачинете со морско оревче, сол и бибер. Сирењето измешајте го со павлака, подгрејте, па додадете сол и бибер. Во добро подмачкан плех наизменично редете ги лазањите, спанаќот и сосот со сирење. Завршете со сос. Посипете со кашкавал и печете во рерна на 200 степени околу 45 минути.

Јас си зготвив за вечера денеска шпагети само со хопла, пршута и малку свеж копар. Не сакам многу тешки тестенини со триста ствари, па ова ми беше баш лесна вечера. Да не ја нарушувам темата на Кајги готвач кај што има неделен рецепт, еве јас овде ќе си ги ставам (y)

j1d-rsz-12.jpg

Јас си зготвив за вечера денеска шпагети само со хопла, пршута и малку свеж копар. Не сакам многу тешки тестенини со триста ствари, па ова ми беше баш лесна вечера. Да не ја нарушувам темата на Кајги готвач кај што има неделен рецепт, еве јас овде ќе си ги ставам (y)

j1d-rsz-12.jpg
Ова си требал да го постираш во секакви рецепти или во шпагети, тестенини :свиркам:

Sakam da pravam nekoi eksperimenti so stek, pa da prasham dali bi bil vkusen stek(pechen) zbrbelan vo lut zachin?
I neznam dali ima tema za zdrava ishrana, ali me interesira dali e dobar Senf-ot za jadenje oti mnogu chesto go stavam vo sekakvi jadenja .... ?

Sakam da pravam nekoi eksperimenti so stek, pa da prasham dali bi bil vkusen stek(pechen) zbrbelan vo lut zachin?
I neznam dali ima tema za zdrava ishrana, ali me interesira dali e dobar Senf-ot za jadenje oti mnogu chesto go stavam vo sekakvi jadenja .... ?

Stekot moze da go stavis malku vo marinada 1-2 h , vo mleko ,vegeta , crn biber , i nekoj zacin za pilesko , mozes kari, ili ima eden specijalen za peceno pilesko.(mesavina od zacini e ). Neka otstoi i posle proprzi go 10 min , mnogu e vkusen so ceden limon odozgora.:)
i so e najvazno stoi socen , ne e suv i tegav.

A za senfot , prodolzi da si go konzumiras
http://www.coolinarika.com/namirnica/gorusica-i-senf/

Дечки, мислам дека и тема имаше, ама ме интересира сосови за чипсови како да направам?
Лути, солени, благи.. колку поегзотично толку подобро.

Дечки, мислам дека и тема имаше, ама ме интересира сосови за чипсови како да направам?
Лути, солени, благи.. колку поегзотично толку подобро.

Овие гледам се едноставни, само вкусот е во прашање.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Кој може да ми даде рецепта за панцероти. Ми се меси нешто.. :)

Некој ако има добар рецепт за мермелад од сливи ама да биде како купениот мермелад затоа што домашниот не можам баш да го јадам...

Го фрлив.Шо само плинот ми истроши и внатре пак тврд.
Интегралниот ориз се препорачува да се вари експрес лонец. Односот ориз вода е 1:2. Откако ке зоврие се вари 20 минути и готов е.

Варена риба имате готвено досега некој?
Морам да ја јадам сега варена, али пролетта пробав еднаш варена ( и тоа ослич) и 3 дена не можев да ставам ништо во уста. Некој рецепт али да нема масло додатно многу, сол воопшто не треба да турам. Некој сос предлог магдонос, оригано, лукче како да ги искомбинирам или пак некоја врста на риба која е добра варена.

Lepinja? Dali moze nekoj da mi pomogne vo vrska so toa kako se pravat original recept? Mi trebaat za u kafana, znam deka vo Skopje sum gi jadel vo sekoja kafana gi ima. I uste eden recept mi treba za kumanovska pleskavica ne bila sarska ami zeljance ja vikale :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom