- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 666
- Поени од реакции
- 134
Сакам да печам само колбаси во рерна. На колку степени се печат и колку време? Не сакам ништо друго да ставам во тавата.
Печи ги на 200-220*С. За време, никој не може да ти каже. Зависи какви колбаси печеш. Ако се сушени, уште повеќе пушени, им треба малку време. Обично месарот од кого ги купуваш, на драго срце кажува како требаСакам да печам само колбаси во рерна. На колку степени се печат и колку време? Не сакам ништо друго да ставам во тавата.
https://forum.kajgana.com/threads/Салеп.38999/Салеп...има ваква тема тука и на која страна или да отворам сега.
Не мора посебна тема. Јас го правам вака:Салеп...има ваква тема тука и на која страна или да отворам сега.
Не е малку две лажички салеп на 1000 милилитри течност? Лажица - две салеп треба да се стават на 250мл течност.Не мора посебна тема. Јас го правам вака:
600ml вода
400ml млеко
2 лажички салеп
5 лажици шеќер
Откако ќе зоврие водата со млекото, го додавам салепот и шеќерот и го матам со миксер, да се уедначи. Го варам на тивок огин 5-10 минути, со непрекинато мешање. Во шољата му додавам цимет
Не ми се лути, имам впечаток дека не знаеш што е салеп. Не зборам за припремениот салеп, кој има се, освен салеп. Сигурно од него треба многу да ставиш. Купи салеп од Билната аптека на Алкалоид и направи вака. Уште нешто: салеп се пие жежок, инаку се згуснуваНе е малку две лажички салеп на 1000 милилитри течност? Лажица - две салеп треба да се стават на 250мл течност.
Зборам за салеп во прав.Не ми се лути, имам впечаток дека не знаеш што е салеп. Не зборам за припремениот салеп, кој има се, освен салеп. Сигурно од него треба многу да ставиш. Купи салеп од Билната аптека на Алкалоид и направи вака. Уште нешто: салеп се пие жежок, инаку се згуснува
Јас го користам тој на Витаминка, па се надевам дека е Ок. На неговото упатство пишува две лажици салеп на 250мл млеко, но јас го правам пола - пола со млеко и вода. Следен пат ќе пробам и од тој на АлкалоидИ јас, ама за тој шо ти кажав, а не тој во маркетите[DOUBLEPOST=1513613401][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 182024
Не сум го пробал, но штом се става во таа количина, нема многу салеп во тоа што го купуваш. Верувај, ако од овој салеп ставиш две лажици на 250мл, нема веќе никогаш да ти текне на салеп.Јас го користам тој на Витаминка, па се надевам дека е Ок. На неговото упатство пишува две лажици салеп на 250мл млеко, но јас го правам пола - пола со млеко и вода. Следен пат ќе пробам и од тој на Алкалоид
И јас овој го користам од време на време. Не е нешто најоригинален, но вкусен ми е.Прегледај го приврзокот 182026 A овој салеп,каков е!?Прегледај го приврзокот 182025