Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова ти што го збориш е „лутеница“ или да по кумановски љутикаKaj nas doma gi lupime i patidzanot i piperkite,posle toa se seckaat na parcinja se dodava lukce,se poparuva so vrel zejtin...ako misles na ova jadenje![]()
ee pa ne se razbraaame haha,bas deneska pravih piperki so patlidzanОва ти што го збориш е „лутеница“ или да по кумановски љутика
Тука треба да имаш печени пиперки, кои нормално се лупат.
За ова моево се сецкаат свежи пиперки и се пржат, после се додава патлиџан. Знам дека мајка ми го лупи, ама ме интересира како испаѓа кога се исецка и пржи без лупење. На крај се става и јајце/две.
И како да знам кога е готово?![]()
Ова ти што го збориш е „лутеница“ или да по кумановски љутика
Тука треба да имаш печени пиперки, кои нормално се лупат.
За ова моево се сецкаат свежи пиперки и се пржат, после се додава патлиџан. Знам дека мајка ми го лупи, ама ме интересира како испаѓа кога се исецка и пржи без лупење. На крај се става и јајце/две.
И како да знам кога е готово?![]()
Во едно тенџере се става зејтин. Додека зејтинот се загрее се сечат пиперките и потоа се додаваат во тенџерето за да се испржат. Патлиџанот во меѓувреме се лупи, но ти ако сакаш и нелупен можеш да го ставиш, ама не е тоа тоа, затоа што лушпата ќе се одвои од патлиџанот и низ пинџурот ќе ти шетаат лушпи кои додека јадеш ќе треба да ги тргаш од тањирТреба да се лупат патлиџаните, кога се прават пржени пиперки и патлиџани?
Нормално дека има разлика, свежото е секогаш подобро. Како и да е, се приготвуваат многу кратко, неколку минути, инаку се како гума. Шибај бело вино и лук ако си јубител.нешто некој искуство со готвење ракчиња со тестенини шпагети,макарони,зукини нешто конкретно за ракчињата свежи или смрзнати ги имате земено и разликата во вкусот дали сте ја осетиле?
Нормално дека има разлика, свежото е секогаш подобро. Како и да е, се приготвуваат многу кратко, неколку минути, инаку се како гума. Шибај бело вино и лук ако си јубител.
не знам дека свежо е увек боље него мислев на врсти т.е брендови пример хелманс и томи мајонес у тој смисол да не има некои што посебно се истакнуваат, а за вино и лук ете како сакам
Со брендови не можам да ти помогнам, ќе мора некој таму што е. Јас на пример многу гледам од каде е увезено.
Добив информација дека класична баклава со ореви е со прифатлив вкус откако ќе се одмрзне.Можам ли да замрзнам баклава и да има прифатлив вкус кога ќе се одмрзне?
Ми запнаа да ми донесат, а на диета сум и не сакам да јадам.
,,,spored relevantni podatoci i od siguren izvor,,,baklava zamrznata i posle ihaaa vreme idm,rznatae ushte povkusna,,,Можам ли да замрзнам баклава и да има прифатлив вкус кога ќе се одмрзне?
Ми запнаа да ми донесат, а на диета сум и не сакам да јадам.
,,,,,,spored relevantni podatoci i od siguren izvor,,,baklava zamrznata i posle ihaaa vreme idm,rznatae ushte povkusna,,,
,,,na zdravje neka ti e i ne im pravi ligi na chlenstvovo,,,