Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бев.
Тоа што ми се допаѓа е расепканоста на се помали и помали издавачки куќи. Тие наслови што ги барав - ги најдов, згора имаше уште неколку што ми отворија малку повеќе апетит. Ме напизди ѓурѓа и нејзиниот штанд од една цела осмина од хала - искрено срање се и ќе останат срање уште долго ако вака си фураат. Темплум ми правеа мерак, исто Кавказ. ТРИ имаа нешо навака натака. АЕА стандард као и секоја година. Магор можеше да се најде нешто. Табернакул као и увек неостварена жеља - скапи но квалитетни.
Англиските имаат евтини класици 190 - 200ки. Си ја најдов I, Robot. Топ.
Асимов исклучиво кај енглезите го начекав. Имаат уште неколцина автори (мислам дека и А.Кларк го видов). АЕА имаат нешо ама ситно.Друже,има избор на сајфај или суво?
Прв болд - паметно постапи. Книгата вака така ќе ја најдеш ако треба и на српски подобро.Бев вчера и си купив четири книги. Две од „Табернакул“ („Прашките гробишта“од Умберто Еко и „Столб и тврдина на вистината“ од Павел Флоренски), една од „Три“ („Стаклено ѕвоно“ од Силвија Плат) и една од АЕА („Илјада неверојатни сонца“).
Сакав да ги купам уште и „Индиго Бомбај“ од Јагода М. Георгиева и „Ноќниот воз за Лисабон“ од „Три“ ама ме разочараа бидејќи го гледав каталогот од нивниот зимски саем и видов дека поефтини биле тогаш отколку сега на овој саем.
Срамота невидена. Ама тоа е што е.
Лани не бев и приметив како саемот е се' понеиновативно организиран, воопшто не се разликува од оној пред две години. Се чувствував по малку како на пазар да сум. Со чесни исклучоци од „Табернакул“ кои воопшто додека разгледував не замараа и од помалите издавачки куќи имаа подобра услуга. Спротивно на нив продавачките на „Ѓурѓа“ само повторуваа дека секоја книга била по 100 денари. И секако од таму ништо не земав иако ја имав во план „Кројцеровата соната“ од Толстој.
Приметив дека и на штандот на „Матица“ не беа цените баш какви што се на нивниот голем саем во зима што се одржува. Чисто ме интеренсираше да видам колку чини „Quo vadis“ од Хенрик Сјенкјевич, но ја немаше. Најверојатно поради големиот интерес за апла комерцијалната чик-литературата, а малиот интерес за класиците.
Прв болд - паметно постапи. Книгата вака така ќе ја најдеш ако треба и на српски подобро.
Втор болд, ја немаше но затоа “Крстоносци“ да. Сјенккјевич е светлосни години понапред од овие масонерискиве книги полни со натака нашкрабани зборови.
Од ТРИ имаа нешо од Мишел Уелбек ама некако ме врти понастрана. Поише сум за психиќ со манјдфак завршеток.
Бев вчера и си купив четири книги. Две од „Табернакул“ („Прашките гробишта“од Умберто Еко и „Столб и тврдина на вистината“ од Павел Флоренски), една од „Три“ („Стаклено ѕвоно“ од Силвија Плат) и една од АЕА („Илјада неверојатни сонца“).
Сакав да ги купам уште и „Индиго Бомбај“ од Јагода М. Георгиева и „Ноќниот воз за Лисабон“ од „Три“ ама ме разочараа бидејќи го гледав каталогот од нивниот зимски саем и видов дека поефтини биле тогаш отколку сега на овој саем.
Касно ги видов книгите од Достоевски за смешна цена во Табернакул. По 200-300 денари беа.
И пред саемот беа по тие цени. Табернакул се доста квалитетна издавачка куќа, ама исклучително се крути по прашањето за попусти на делата.
Скапи се. Ама вредат. Една од најдобрите издавачки куќи во Македонија. Волшебниот рид од Томас Ман беше намалена од 990 на 750 денари. Степскиот волк на Хесе од 390 на 300, а Фукоовото нишало на Еко од 790 на 600 ден. Овие ми највеќе паднаа во очи. Имаше и добра стручна литература. Само прескапи се за мојот буџет.
Скапи се. Ама вредат. Една од најдобрите издавачки куќи во Македонија. Волшебниот рид од Томас Ман беше намалена од 990 на 750 денари. Степскиот волк на Хесе од 390 на 300, а Фукоовото нишало на Еко од 790 на 600 ден. Овие ми највеќе паднаа во очи. Имаше и добра стручна литература. Само прескапи се за мојот буџет.