Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Ima makedonski prevod na Game of thrones?:eek:

Ме збрка сега. Се си мислам дека на македонски беа, а можеби и на српски да беа. Ама пошто јас на англиски планирам да ги читам, не ме ни интересираа другите изданија, па не им посветив баш внимание. :)

A song of ice and fire ги има некој забележено? И шо цена? Да знам дали да праќам луѓе. :)

Јас ги видов. Мислам дека на српски, ама не сум сигурна.

Јас ги видов. Мислам дека на српски, ама не сум сигурна.
Ги имаше на српски и на англиски.
Јас ја купив A Dance with Dragons ( paperback ) од штандот на Икона. 630 денари беше.
Имаше поглавје од шестата книга и не можев да одолеам. :P

скапо за саем,...

Не отидов оваа година на Саем на книгата, дека поефтино е да си платиш сметка за интернет и да си симнеш пдф документче и да си читаш на Англиски или Руски, поефтино е да идеш кај пријател на кафе и да си разгледаш книги од домашна колекција и да си позајмиш книга за читање.

Сите кои се пофалија дека беа на саем за книга и се вратија живи, рекоа дека е скапо. Никој не се пофали дека нашол добра книга по убава цена, освен еден дечко кој си купил поезија од коктел автори. :)

Скапо.
Ако некој ја чита темава од креаторите на цени при издавачките куќи: На Саем се иде за да се продаде книга, а не да ви се продадат прашините кои ви стојат по рафтови.
Благодариме.

Саемов е тотално разочарување.90 посто чик лит,потоа трилери ала Код на Да Винчи,потоа "историските спектакли".

Кога ќе видиш дека Центарот за скиентологија има два штанда со солиден простор добро знаеш дека саемов went full retard.

Имаше многу мал избор за литература која ја преферирам.Само Алнари од Србија,Икона и англискиот центар нудеа научна фантастика.Алнари ми понуди книги од Стивен Кинг и Толкин стил фантазии како ес-еф.Кој фејл човече.Од Икона имаше барем некоја понуда за дела од Асимов,Кларк,Гибсон,налетав на Дина во издание на SF Masterworks кои прават репринт на ес-еф класици во тврдокоричени изданија.Сакав да ја имам во колекција,ама ем ми е читана ем скапа,негде околу 800 денари.Ми рекоа дека имало уште од истата ама биле пордадени.Океј тогаш,ако не можам на саемот да си најдам нешто што ми се свиѓа тогаш ќе си купувам од Икона+постепено ќе си ја обновувам мојата ес-еф библиотека.

ПС:Кога ќе ми текне пред 8 години како само вриеше од издавачи со доста голем избор и како е сега на саемот срце ми се кине.

ППС:Не си отидов со празни раце.Ја купив Крстоносци од Сјенкевич во издание на Бегемот.Читајќи ги првите страници дојдов до заклучок дека направив добар избор.За сестра ми купив некоја љубовна лимонада.

Не бев лани на Саем, годинава бев. Не ме изненади ништо, освен фактот дека се е исто како пред две - три години. Барем колекцијата која си ја собирам со години, ја надополнив. Книги од Достоевски. Другото, ветер и магла. Во библиотека повеке уживам еднаш месечно. Неам желба за другата година.

Јас секоја година се разочарувам кога ќе ги видам цените на Англиски центар или Икона... книга од 150-200 страни, обично paperback издание - 600-700 денари. Ненормална цена.

Види у задња (четрта хала), кај Ал Каеда, Бугари и Саентолози. Таму мислам видов, али не ме фаќај за збор.
Таа хала беше за малцинствата (верски, национални, сексуални?). Језиво беше...а најмногу насмеаниот лик од хабардов центар кој објаснуваше за стресот

Разочарување беше искрено. Од книги од изданија, корици, големина на букви , хартија за на серење ....
Незнам секоја втора книга за масоните беше???? Јас нешто трипам скроз сум назад во трендовиве или шо е муабетот ... ? некои срања од типот кодексот на давинчи? но тенкс.
Ѓурѓа веќе незнам зошто воопшто се појавуваат ... комплетно ја имаат промашено замислата на поимот книга. Како можат да ги кратат не ми е јасно срамота. Па додека бев на нивниот штанд имаше еден поп до мене разгледуваше и таа една паметна продавачка му вика : можеме да ви ја понудиме „Така зборуваше Заратрустра“ од Ниче. И сите шо беа околу уат д фак погледи. И овој Не Не фала и избега :pos:.
Беше така малку патетично , пример промоција на книгите Озборувачка. Are you fucking kidding me? Сега? Има серија со 5 сезони иначе. сеа промоција суууууууупер.
Ама си купив една книга. На секој саем по една си купувам обично. Не дека не ми се допаднаја други ама така навика ми е... и не, не кажувам која guilty pleasure ми е .
пис оут

Разочарување беше искрено. Од книги од изданија, корици, големина на букви , хартија за на серење ....
Незнам секоја втора книга за масоните беше???? Јас нешто трипам скроз сум назад во трендовиве или шо е муабетот ... ? некои срања од типот кодексот на давинчи? но тенкс.
Ѓурѓа веќе незнам зошто воопшто се појавуваат ... комплетно ја имаат промашено замислата на поимот книга. Како можат да ги кратат не ми е јасно срамота. Па додека бев на нивниот штанд имаше еден поп до мене разгледуваше и таа една паметна продавачка му вика : можеме да ви ја понудиме „Така зборуваше Заратрустра“ од Ниче. И сите шо беа околу уат д фак погледи. И овој Не Не фала и избега :pos:.
Беше така малку патетично , пример промоција на книгите Озборувачка. Are you fucking kidding me? Сега? Има серија со 5 сезони иначе. сеа промоција суууууууупер.
Ама си купив една книга. На секој саем по една си купувам обично. Не дека не ми се допаднаја други ама така навика ми е... и не, не кажувам која guilty pleasure ми е .
пис оут
се слагам со тебе за саемов, али ова со попов :facepalm::vozbud:

Ме збрка сега. Се си мислам дека на македонски беа, а можеби и на српски да беа. Ама пошто јас на англиски планирам да ги читам, не ме ни интересираа другите изданија, па не им посветив баш внимание. :)
Каде можам да ја најдам на интернетов „ Избрани дела “ од Харалампие Поленаковиќ ?

http://9gag.com/gag/4034086

Зошто ги немаше овие книги на саемот,зошто?Барем саемот ќе беше колку толку арен.

Отидоа тие ко алва. Уште првиот ден се продадоа. :) Туку, скоро налетав на уште еден исто толку ретардиран наслов - "A book of how to read" :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom