Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме занима ако знае некој колку го даваат тој комплетот Госпдар на Прстените на саем??

3 книги за 500че!

Појдов денес и јас и се вратив разочаран како и повеќето. Лани саемот иако мизерен беше измислен за овогодишниот. Оваа година несомнено саемот ќе го одблежи Џамбазов со неговата Анти-анти алкохоличари. Ја разлистував 10тина минути и не најдов ниту една реченица која би ме натерала да дадам 400 денари за неа. Како и да е, најголема гужва имаше токму таму и не се сомневам дека ќе остане со под 1000 продадени примероци. п.с. Игор денес беше таму и потпишуваше книги на секој кој ќе купи....

Инаку, јас ја земав ’’Се плашиш ли од темнината“ од Сидни Шелдон за 100че и 200 денари дадов за едно книжуле од Венцислав Андреевски - “Прирачник за математички поими и формули“ кое го презентираше тој со демонстраторката по програмирање на ФЕИТ, Емилија, која најверојатно му е и ќерка.

Саам да ги зеам “Калуѓерот што го продаде своето ферари“ и “Пеколен портокал“ (Clockwork orange).
Шо мислите?
едит: и за оваа првава, у истиот флаер, на едно место 199 на друго 299 на трето 399, која и е цената сеа у ку*ац?

На кој штанд беше Clockwork Orange?

Eee zemav:

Podmolna Ubavina
Stepskiot Volk
Znaci Pokraj Patot
Dosijeata na FBI
Macka i Glusec

Igrite na gladnite - rasprodadena...Assholes :(

btw da ne ja ima nekoj "Igraj Igraj Igraj - Haruki Murakami" .....Plakam Bogatoooo!

Утре ќе одам. Знае некој дали ја има Надја од Андре Бретон?

Саемот секоја година е се потапа... патем си купив пет книги, колку да не се биде без ич :)

Eee zemav:

Podmolna Ubavina
Stepskiot Volk
Znaci Pokraj Patot
Dosijeata na FBI
Macka i Glusec

Igrite na gladnite - rasprodadena...Assholes :(

btw da ne ja ima nekoj "Igraj Igraj Igraj - Haruki Murakami" .....Plakam Bogatoooo!

Оваа слободно искористи си ја место тоалетна, не ни пробувај да ја читаш.

Инаку, сега ми кажаа дека покрај “Анти-анти алкохочари“ се продавала и “Гол човек“ на Џамбазов. Знае некој на кој штанд и по која цена?

Оваа слободно искористи си ја место тоалетна, не ни пробувај да ја читаш.

Инаку, сега ми кажаа дека покрај “Анти-анти алкохочари“ се продавала и “Гол човек“ на Џамбазов. Знае некој на кој штанд и по која цена?
Незнам како се вика тој штанд, ама се наоѓа коа ке влезеш десно идеш на и право кај скалите и одма лево на тој штанд ке видиш таму треба да е. Цена не ми текниња , ама околу 300 денари беше најмалце мислам. Иначе ептен тапа саем све потапа од година во година.

Си ја купив “Автобиографија на една љубов" од Александaр Жарден, колку да не биде без ич. Се разочарав, клаустрофобично ми беше, сите штандови набиени, па додека ги видиш книгите ќе ти се одмили и од гледање и се, книгите за саем беа скапи, затоа што у Матица у нормална сезона сум купувала поефтини книги од тие што беа на штандовите... Разочарана ептен.

Си ја купив “Автобиографија на една љубов" од Александaр Жарден, колку да не биде без ич. Се разочарав, клаустрофобично ми беше, сите штандови набиени, па додека ги видиш книгите ќе ти се одмили и од гледање и се, книгите за саем беа скапи, затоа што у Матица у нормална сезона сум купувала поефтини книги од тие што беа на штандовите... Разочарана ептен.
Знам дека до утре трае чудово, али прашањево ми е дали вреди да идам утре :)
Кај што се жалите дека е тапа - па уште да не си собрале “парталите“ штандовиве да бегаат порано?

Jas trebashe denes da odam, nesho angliska literatura da kupam, ama slabo...
Majka mi bila, kupila "Silver Bej" od Dzodo Mojes i "100 prazni stranici" od Siril Masaroto.
Mi reche imalo i drugi stvari ama ja mrzelo da razgleduva.

Shto pa vie tolku, chitatelite opasni, pa sea tapa bilo, ko demek nema dovolno knigi da se kupat, site ste gi prochitale. xD (kiddin)

Утре ќе одам. Знае некој дали ја има Надја од Андре Бретон?

Магор ја имаат преведено и издадено, 200 денари е цената и ја имаше денес. Сосема сум сигурна дека и утре ќе ја најдеш.:)

Jas trebashe denes da odam, nesho angliska literatura da kupam, ama slabo...
Majka mi bila, kupila "Silver Bej" od Dzodo Mojes i "100 prazni stranici" od Siril Masaroto.
Mi reche imalo i drugi stvari ama ja mrzelo da razgleduva.

Shto pa vie tolku, chitatelite opasni, pa sea tapa bilo, ko demek nema dovolno knigi da se kupat, site ste gi prochitale. xD (kiddin)
Има милион книги, не е тоа проблемот. Проблемот е што за време на саем, во нормални држави, книгите се поефтини од обично преку сезона, затоа што ете му доаѓа како вид промоција, па секој да си дозволи повеќе книги да купи... Имаше книги 400, 500, 350 денари кои можам и во регуларна сезона да ги купам толку. Имаше и одредени книги кои ги имам видено поефтини во обична сезона, а на саемот беа за 100 денари поскапи. Тоа е за мене страшно. Ако сакам одредена книга и е 450 денари во нормален период, нема да се бунам ќе си ја купам, зашто сум сакала да ја купам, ама на саем не ми се даваат толку пари... Башка и се беше набутано, одвај можев да ги видам книгите. Во тоа е разочараноста, не дека немало книги. Имаше огромен избор, ама за три книги на саем да дадам 1000 денари ми е многу.

Знам дека до утре трае чудово, али прашањево ми е дали вреди да идам утре :)
Кај што се жалите дека е тапа - па уште да не си собрале “парталите“ штандовиве да бегаат порано?

Мене лично саемот ми беше по ок од тој лани.
Некако традиционално сите се жалат дека секоја година е се по тапа па преминува во навика да се пише тоа. Ако не го пишеш значи не се разбираш у саеми.

Штандот на Ѓурѓа би го рипнала, поради тоа што се срање книгите ама и поради тоа што ги продаваат за 100 денари по факултетите а овде на саем креваат цена.
Криво ми е што за време на саемов сум во економска криза па морав оскудно да бирам што купувам. Инаку имаше доста наслови што ме бендисаа :)

Мене лично саемот ми беше по ок од тој лани.
Некако традиционално сите се жалат дека секоја година е се по тапа па преминува во навика да се пише тоа. Ако не го пишеш значи не се разбираш у саеми.

Штандот на Ѓурѓа би го рипнала, поради тоа што се срање книгите ама и поради тоа што ги продаваат за 100 денари по факултетите а овде на саем креваат цена.
Криво ми е што за време на саемов сум во економска криза па морав оскудно да бирам што купувам. Инаку имаше доста наслови што ме бендисаа :)

Да додадам за Ѓурѓа:
Даваат некоја нереална цена од 500 денари за книгиче - нормално прешкртана и подоцна ставена цена од 100-200 денари. Всушност се работи за истата (дури и малку покачена) цена како по факултетите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom