ЈуријАркадиевич
Модератор
@Zlatikevichius ми се врти дека ја бараше Човекот кој ги сакаше калинките? Има ново издание од македонска литера.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Фала ти, ама ја имам одамна. Ја комплетирав цела колекција - добитници на „Роман на годината“. Ги имам дури и некои 70% од финалистите од почетокот на доделувањето на наградата до денес.@Zlatikevichius ми се врти дека ја бараше Човекот кој ги сакаше калинките? Има ново издание од македонска литера.
Одлично.Фала ти, ама ја имам одамна. Ја комплетирав цела колекција - добитници на „Роман на годината“. Ги имам дури и некои 70% од финалистите од почетокот на доделувањето на наградата до денес.
Ако случајно негде ја видиш “Балкановавилонци” од Старова да ми кажеш.@Zlatikevichius ми се врти дека ја бараше Човекот кој ги сакаше калинките? Има ново издание од македонска литера.
Само таа ми фали од добитниците на Роман на годината.
Но откритие ми беше штандот на српската амбасада, од каде што би зел многу работи, ама некако цените доста солени ми беа. Ама ако евентуално се вратам на Саем годинава, ќе се вратам за нив.
Туку што се врати бе? Уште ти фалеше да те видам на саемов и ќе беше се' комплет.Прегледај го приврзокот 475793
Оваа година скромно. И само толку ќе биде. Некако на трчање го прелетав, не се заддржав ни еден час. Многу штандови прескокнав - повеќето оние стандардните: Ѓурѓа, Сакам книги, Купи книга, Мартина, албанските, турските, секташките... годинава плус и Збор, Антолог и некои други. Повеќето зашто не ми се допаѓа издаденото од нивна страна, некои зашто не ми се допаѓаат луѓето кои стојат зад штандот. Македоника литера, за жал, пак ја нема.Но откритие ми беше штандот на српската амбасада, од каде што би зел многу работи, ама некако цените доста солени ми беа. Ама ако евентуално се вратам на Саем годинава, ќе се вратам за нив.
Најмногу се израдував што на штандот на Култура си ја најдов „Наивен супер“ од Ерленд Лу - една од последните 2 кои ми фалат за комплетирање на едицијата на никогаш прежалениот Табернакул: „Четврт библиотека табернакул со јогурт“. „Бегалка“ од Алис Манро ја зедов зашто беше буквално последната книга. И жал ми е што Или Или беа блокирани зашто за време на мојот престој таму имаше свечено отворање па буквално им го отсекле пристапот на читателите до нив. Ама не се жалам - Или Или книжарницата ми е секако блиску, што и да ми треба, ќе си појдам директно кај нив дома.![]()
Не, на пладне бев јас, околу 12:00, 13:00, така нешто. Ти кое време беше? Нема шанси да сме се разминале, сигурно во друго време си бил, инаку ќе сум те видел.Туку што се врати бе?
Кај Србите на штандот имаше многу нивни издавачки куќи со по некоја книга. Да, убаво би било да имаат посебни штандови како на времето Вулкан, Лагуна, ама и вака едно мало скромно е подобро од ништо. Имаше едни изданија од некоја непозната издавачка куќа од Србија, со тврд повез, тие ми фатија око: Франкенштајн, Дракула, Свртување на завртката, Др. Џекил и мистер Хајд... беа меѓу насловите.Србиве ги видов, мило ми е што разбиваат монотонија, но мислам дека треба уште некоја од нивните издавачки куќи да доаѓа кај нас.