Mr.Bear
"The prince of darkness is a gentleman!"
Стравуваат? Од што жити се? Дека кај нив дома ќе се тепаат, да не се решиме со трите хеликоптери што ги имаме да го прелетаме Атлантикот и да се камиказираме во некој Волмарт? Убаво напишал некој - предупредуваат, или на некој начин се вадат од одговорноста за неизбежното. Не дека веќе не се војува - имаш ладна војна до гуша, секој ден се маваат рекети, тепачки колку сакаш, бодења и пукања, наоружани се до заби а не плаќаат за ништо, додека нашиве или се пичкаат или се пасивно апатични, таквото ги боли а не сакам да почнам да мислам на адвокаторите за соживот
И тата би сине со Србите, ама они си имаат нивни проблеми, а да не праиме муабет колку они го излапаа кога ги бомбардираа со осиромашен ураниум, и да сакаат нема да се осмелат да помогнат колку и да се мразат со САД и љочките. Кога коментирав последниот пат коментарот ми беше отстранет ама гајле ми е пак ќе кажам - фајт ор флајт. Никој нема да ви суди ако си одите пошто и едното и другото се рационални, само да не се лажеме или криеме веќе туку да се соочиме со фактите.
И тата би сине со Србите, ама они си имаат нивни проблеми, а да не праиме муабет колку они го излапаа кога ги бомбардираа со осиромашен ураниум, и да сакаат нема да се осмелат да помогнат колку и да се мразат со САД и љочките. Кога коментирав последниот пат коментарот ми беше отстранет ама гајле ми е пак ќе кажам - фајт ор флајт. Никој нема да ви суди ако си одите пошто и едното и другото се рационални, само да не се лажеме или криеме веќе туку да се соочиме со фактите.
Шала на страна немам никаква омраза ни против Бугари ни против Срби и за мене овие народи се сродни со македонскиот и треба да сме како браќа, без разлика на политичките глупости зашто како индивидуи треба да сфатиме дека некој ги злоупотребува нашите држави за да створи непријатели помеѓу нас. Според моја гледна точка тоа што одредена држава го има направено не значи дека автоматски цел народ треба да сноси одговорност за таквата постапка бидејќе нема никаква логика (еве на пример признавањето на Косово) да им се препишува на Македонците кога 90% + се против такво нешто. Јасно ни е на сите кој влијаел тука за таквата постапка поточно кој одлучил за тоа. Арно ама Србите не го сфаќаат ова или избираат да го игнорираат овој факт што западот пак направил магариња од нас и не закрвил. Истото важи и за други проблеми на релација Македонија Бугарија.