Roland Garros 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2017?

• Andy Murray

Гласови: 3 5,6%
  • Novak Djokovic

Гласови: 12 22,2%
  • Stan Wawrinka

Гласови: 2 3,7%
  • Rafael Nadal

Гласови: 24 44,4%
  • Dominic Thiem

• Kei Nishikori

Гласови: 0 0,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 0 0,0%
  • Alexander Zverev

• David Goffin

Гласови: 2 3,7%
  • Grigor Dimitrov

Гласови: 1 1,9%
  • некој друг

Гласови: 4 7,4%

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тием се реваншира за компирот во Рим, останатото мање више се знаеше. :pos:

До пазар бев, како се движеше резултатот во третиот сет?

Колку е килото компир? За баба ми прашувам.

Рафа - Содерлинг 2009 Рим 2:0 (6-0 6-1)
Рафа - Содерлинг 2009 Роланд Гарос 1:3

Новак - Тим 2017 Рим 2:0 (6-1 6-0)
Новак - Тим 2017 Роланд Гарос 0:3

Потврда дека секој меч си е приказна за себе, него ја пак да прашам? Тим уште не е во топ 3 на земја или? Дечково да не е Рафа ќе имаше веќе некој мастерс, а и на РГ нз кој ќе го тепаше.
Ех да беше здрав Цонга, па да сметеше терен со Тим...

Рафа - Содерлинг 2009 Рим 2:0 (6-0 6-1)
Рафа - Содерлинг 2009 Роланд Гарос 1:3

Новак - Тим 2017 Рим 2:0 (6-1 6-0)
Новак - Тим 2017 Роланд Гарос 0:3

Потврда дека секој меч си е приказна за себе, него ја пак да прашам? Тим уште не е во топ 3 на земја или? Дечково да не е Рафа ќе имаше веќе некој мастерс, а и на РГ нз кој ќе го тепаше.
Ех да беше здрав Цонга, па да сметеше терен со Тим...
Истово му го викав на @Löwe ама не сакаше да ме послуша. Да бидам искрен не очекував ваков резултат, очекував доста тесен меч и нијанси да одлучуваат, а мислев дека сепак Тием ќе попушти во тој тесен меч. Ова беше одучување од тенис, па и компир му додели на крајот...

Новак е во сериозна криза во кариерата и најдобро е да расчисти со себе што му е приоритет во животот. Ако е тоа приватниот живот по секоја цена подобро да заврши кариера отколку да си ги поквари одличните бројки. Разбирам дека и Рафа имаше слична криза скоро две и пол години ама он и со повредите си имаше мака, а Џокле го нема тој проблем освен ситни проблеми со рамото на почетокот на годинава и лани, ама секако тоа не е ништо во споредба со она на Рафа.

novak unisten denes ko srbite u oluja, i toa so protivnik koj mu odgovara, a go razbi ko malo dete. Klucen momen se ispostavi 4-2 u prv set, i dvete dupli po red koga servirase, posle toa tiem pocna da leta iako imase uste plus 2 set topki novak u prv set, ama ne mozese mnogu da napravi zaso tiem odlicno servirase u toj moment.
posle prv set potop, ali taka stojat rabotite momentalno da bolje da gleame tiem nadal otkolku novak i nadal, od edna strana vakv nekonkurenten novak, od druga tiem koj e jedini sezonava sto go pobedi nadal na zemja.

Agresivno igra, dobro i za oko, bolji tenis ke se glea u polufinale.

Sto se odnesuva do novak, konsolidiranje do amerikam ako voopsto uspee u toa sezonava, na wimbledon ke bide samo turist.

Се чешкаше Ноле за грбот во текот на вториот сет, да не е повреда во прашање?

haha, ne e povreda nikakva, ednostavno bese razbien, prviot set da go dobiese, a bese blisku, druga slika ke gledavme najmnogu radi tiem, ke padnese garant posle toa, vaka ne samo sto go odrza visokoto nivo na igra, duplo i go zgolemi, ednostavno izigra za klasa podobro od novak denes i toa e toa, so ete mal isklucok, prviot set.

Inaku novak e ocaen, mizeren na svoj servis, tuka treba da si ja bara krivicata za porazot, mizerija bese, i u tajbrejkot eden poen mislam zema na svoj servis, ili 2 bea, nebitno, se macese skoro u sekoj gejm koga servirase, ne bese ubedliv, mnogu gresese.
Eve se ja citam izjavata istoto sto go rekov od pogore go veli i on, prviot set presudi, ali podobro e vaka, momentalno tiem ima pogolemi sansi da go dobie nadal, novak nema skoro nikakvi, premizeren e, od ebaniot svarcman izgubi 2 seta, sto poveke, nisto ne igra.

Свитолина го мете теренот со Халеп, тотал тенис.

Што се случи ?! На 5-1 за Свитолина изгасив стрим викам готово е ова, идам да јадам, се враќам глеам тајбрејк играат..

И двете осцилираат со играта , али Халеп е поголем борец дефинитивно. И првиот сет за малце ќе и се вратеше , за во вториот да и се врати од 5-1 и имаше 3 брејк топки за 5-7.

Психата ќе биде дефинитивно на нејзина страна во 3 сет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom