Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Пак ли за Тием бе? :D Па Грк да беше толку против немате да пишувате. Изгубил сет по одигран цел турнир до финале, од Сервантес(што не е ништо послаб од Штепанек на 37 години, или Росол кој губи секој челинџер од Имер) кои им земаа по 2 сета на играчиштава Мареј и Вавринка, и одма критики?[DOUBLEPOST=1464091369][/DOUBLEPOST]Иначе Карлович за baseline игра, е 3 класи подобар од Грот.

Последно уредено:
се мачи Мареј се мачи...неочекувано

Ciao murray ke e rabotata

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Греота е од овој гнасниов да губиш бе, греота е.

Edna precka pomalce na patot na Nole do titula :)

Ќе си речеш челенџер играат
img

Го гледаше некој Надал да сподели каква игра покажа? Резултатски делува импресивно, видов некој удар, не беше лошо, но далеку дека Сем Грот може да биде мерило за неговата форма.

btw. Мареј serving for the match, конечно, ебати лигушот од чоек Штепанек.

Хот дог на Надал во претпоследниот гем, чисто да се заокружи одличната партија денес. Грот е неверојатен лик, мене искрено чудно ми е како он е професионалец, не може два удари да врзе, све лета у трибини или у дното на мрежата.

Го гледаше некој Надал да сподели каква игра покажа? Резултатски делува импресивно, видов некој удар, не беше лошо, но далеку дека Сем Грот може да биде мерило за неговата форма.

btw. Мареј serving for the match, конечно, ебати лигушот од чоек Штепанек.
Право да ти кажам Грот освен 4 аса што зема и некои грешки на Надал,ништо не напраи за да го помачи малце.... Надал си ја играше неговата игра,а Грот имаше и премногу неизнуџени грешки

Хаахаа који курац, Изнер и Милман до сеа имаат изиграно 3 сета и сите 3 сета со тајбрејк...

Edna precka pomalce na patot na Nole do titula :)

Или сепак не. Ај, ќе се научите некогаш дека дури не се заврши утакмица не се јади бурек.

9-ти пат во кариерата Енди врти резултат од 2-0 негатива. Искрено, ги гледав само четвртиот и петтиот сет и немам што многу да му замерам. Штепанек на 100 години му текна да игра добро на земја. Го изнамачи и во Мадрид исто и сега.

Кога ќе ми текни дека Андер тврдеше дека кога Џокович игра против послаб противник сите се за противникот оти овој бил од Балканов, ајде сега кажи ми каква беше атмосферата денес? Буквално како да се играше во Чешка. Бодрење за Штепанек, штама кога Мареј ќе освоеше поен. Ама не е тоа пошто е овај од Британија или Новак од Србија, туку публиката навива за послабиот (освен нормално ако не си навивач на Новак или Енди).

Ако сте за брејкови повелете на Чирико - Дејвис,само 12 брејка на 20 гемови...

Не ми е јасно што ги замислувате играчите, демек сет не можат да изгубат? Или некој друг тенисер што стигнал да игра Гренд Слем не е кадарен СЕТ ДА ОСВОИ? Аман бе

Цонга ли е, зебра ли е? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom