Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Или сепак не. Ај, ќе се научите некогаш дека дури не се заврши утакмица не се јади бурек.

9-ти пат во кариерата Енди врти резултат од 2-0 негатива. Искрено, ги гледав само четвртиот и петтиот сет и немам што многу да му замерам. Штепанек на 100 години му текна да игра добро на земја. Го изнамачи и во Мадрид исто и сега.

Кога ќе ми текни дека Андер тврдеше дека кога Џокович игра против послаб противник сите се за противникот оти овој бил од Балканов, ајде сега кажи ми каква беше атмосферата денес? Буквално како да се играше во Чешка. Бодрење за Штепанек, штама кога Мареј ќе освоеше поен. Ама не е тоа пошто е овај од Британија или Новак од Србија, туку публиката навива за послабиот (освен нормално ако не си навивач на Новак или Енди).
Znachi po tvoe,sramnoto navivanje PROTIV Djovak (pravi razlika da navivas za nekoj ili protiv) na USO ,raduvanje na dvojna servis greshka I sl) sekoja godina, isto na RG I Wimby e zatoa shto Nadal Fed Marej se poslabi od nego spored publikata.Nemoj da me jebesh,shto bi rekol Kili.Pa eden kup novinari imaat pishuvano deka Novak koga igra protiv spomnatite trojca igra I protiv publikata,under toa ne go izmisli tuku samo se soglasuva.Edino na AO malce drzi balans publikata I toa blagodarenie na golemiot broj iselenici od bivshite YU prostori.I ne li ti e malce glupo da pravish paralela za navivanje na publika I za koj zazema strana za mech od prvo kolo koga igraat vtor I 130 igrach na ATP I na mech od polufinale ili finale.Malce ne drzi voda,neli.Eve,I denes koga Grot ke zemeshe poen publikata se raduvashe a na Rafa poenite bea mlitavo pozdravuvani,pa sega zar treba Stef da kaze deka navivale protiv Rafa.Vo 95 % od mechevite koga Djovak igra protiv Rafa,Fed I Marej publikata e protiv nego ,end of story,a inaku ke najdesh mech kade publikata e za Dzumhur ne za Rafa,za Fabio ne za Rafa ,za Radek ne za Andy ,za Vesely ne za Djovak,ama toa e druga pricha. Drzi kontekst bratche,sushtinata,ne samo rchkaj bez vrska

Znachi po tvoe,sramnoto navivanje PROTIV Djovak (pravi razlika da navivas za nekoj ili protiv) na USO ,raduvanje na dvojna servis greshka I sl) sekoja godina, isto na RG I Wimby e zatoa shto Nadal Fed Marej se poslabi od nego spored publikata.Nemoj da me jebesh,shto bi rekol Kili.Pa eden kup novinari imaat pishuvano deka Novak koga igra protiv spomnatite trojca igra I protiv publikata,under toa ne go izmisli tuku samo se soglasuva.Edino na AO malce drzi balans publikata I toa blagodarenie na golemiot broj iselenici od bivshite YU prostori.I ne li ti e malce glupo da pravish paralela za navivanje na publika I za koj zazema strana za mech od prvo kolo koga igraat vtor I 130 igrach na ATP I na mech od polufinale ili finale.Malce ne drzi voda,neli.Eve,I denes koga Grot ke zemeshe poen publikata se raduvashe a na Rafa poenite bea mlitavo pozdravuvani,pa sega zar treba Stef da kaze deka navivale protiv Rafa.Vo 95 % od mechevite koga Djovak igra protiv Rafa,Fed I Marej publikata e protiv nego ,end of story,a inaku ke najdesh mech kade publikata e za Dzumhur ne za Rafa,za Fabio ne za Rafa ,za Radek ne za Andy ,za Vesely ne za Djovak,ama toa e druga pricha. Drzi kontekst bratche,sushtinata,ne samo rchkaj bez vrska
nastrana muabetov za tenis, zoshto celo vreme zborish u treto lice za sebe ?!

Epa normalno deka koga igra protiv Roger i Rafa povekje publikata ke naviva za ovie dvajca nego za Djovak oti tie imaat izgradeno ogromno renome vo svetskiot tenis. Ne deka i Djovak nema ama ne e ni blizu do ovie dvajca. A so Endi eve najdi mi eden turnir (a da ne e Wimby) kade publikata mu e povekje nakloneto nego otkolku na Djovak?

Толку беше од Фоњини.Доста полесен противник е Гранолерс за Рафа, него петардава жабарска.

nastrana muabetov za tenis, zoshto celo vreme zborish u treto lice za sebe ?!
pa I tebe po doma ne te vikaat so L00d10 valjda.Shto znam be druze,nekako indijanski mi deluva,me bendisvit,a I undercover ne go poznavam chat pat, totalno sprotiven od vistinskiot jas:-).[DOUBLEPOST=1464109584][/DOUBLEPOST]
Epa normalno deka koga igra protiv Roger i Rafa povekje publikata ke naviva za ovie dvajca nego za Djovak oti tie imaat izgradeno ogromno renome vo svetskiot tenis. Ne deka i Djovak nema ama ne e ni blizu do ovie dvajca. A so Endi eve najdi mi eden turnir (a da ne e Wimby) kade publikata mu e povekje nakloneto nego otkolku na Djovak?
e pochna da se zaebash sega,ne si seriozen sigurno.Prvoto objasnuvanje ti e stupidno,mozebi pred 5 god. bi imalo smisla,ama sega ???? Za mechevite so Marej,sekade be brat nadvor od Azija ,Dubai,Doha,sekade publikata e na strana na glumecot.Abe ja zatupavme so publikata,normalno deka ke e za edniot povekje otkolku za drugiot,ama Novak vo duelite so drugite podrshka povekje ima samo vo Peking I Shangaj. Iskreno,so renometo me nasmea,publikata navivala oti imale povekje renome ,he,he.A toa renome ne pali neshto vo Shangaj,Peking,Dubai,ili ovie se neuki.I po koi parametri presmeta deka Rafa ima povekje renome od Djovak ,zivo me zanima

Последно уредено:
Фаворитиве кај жениве како војници во битка паѓаат, Кербер, Азаренка, Јанкович...

pa I tebe po doma ne te vikaat so L00d10 valjda.Shto znam be druze,nekako indijanski mi deluva,me bendisvit,a I undercover ne go poznavam chat pat, totalno sprotiven od vistinskiot jas:).[DOUBLEPOST=1464109584][/DOUBLEPOST]
e pochna da se zaebash sega,ne si seriozen sigurno.Prvoto objasnuvanje ti e stupidno,mozebi pred 5 god. bi imalo smisla,ama sega ???? Za mechevite so Marej,sekade be brat nadvor od Azija ,Dubai,Doha,sekade publikata e na strana na glumecot.Abe ja zatupavme so publikata,normalno deka ke e za edniot povekje otkolku za drugiot,ama Novak vo duelite so drugite podrshka povekje ima samo vo Peking I Shangaj. Iskreno,so renometo me nasmea,publikata navivala oti imale povekje renome ,he,he.A toa renome ne pali neshto vo Shangaj,Peking,Dubai,ili ovie se neuki.I po koi parametri presmeta deka Rafa ima povekje renome od Djovak ,zivo me zanima

Чекај сега, сакаш да ми кажиш дека на светско ниво Новак има повеќе фанови од Роџер и Рафа?? Дали си озбилен? Новак единствено има поддршка на Балканов (нормално) и таму каде што кажа (Азија, Дубаи и Доха). А и овде е дискутабилно дека има повеќе фанови од другиве двајца.
Само што проверив на нивницте официјално фејсбук страни: Роџер има 15 и пол милиони следбеници, Рафа има 14 и пол а Новак 6 и пол, што е многу добар показател кој има повеќе фанови на светски рамки. И кажано е, Новак може да собере и 25 слема и никогаш нема да ја стекне почитта во очите на светската тениска јавност како овие двајца. Ти се свиѓало тоа тебе или не.

И кажано е, Новак може да собере и 25 слема и никогаш нема да ја стекне почитта во очите на светската тениска јавност како овие двајца.
Нејќам да навлегувам, ама сериозен си што збориш?

Нејќам да навлегувам, ама сериозен си што збориш?

Сериозен си дека некогаш Новак ќе има ист број на фанови и почит колку Роџер и Рафа? Нема шанса.

Чекај сега, сакаш да ми кажиш дека на светско ниво Новак има повеќе фанови од Роџер и Рафа?? Дали си озбилен? Новак единствено има поддршка на Балканов (нормално) и таму каде што кажа (Азија, Дубаи и Доха). А и овде е дискутабилно дека има повеќе фанови од другиве двајца.
Само што проверив на нивницте официјално фејсбук страни: Роџер има 15 и пол милиони следбеници, Рафа има 14 и пол а Новак 6 и пол, што е многу добар показател кој има повеќе фанови на светски рамки. И кажано е, Новак може да собере и 25 слема и никогаш нема да ја стекне почитта во очите на светската тениска јавност како овие двајца. Ти се свиѓало тоа тебе или не.
kako spinerski se prefrli na brojkite,a te prashav za renometo.Pak problem so sushtinata na muabetot ili ti toa namerno go pravish.Pa toa I mi e muabetot na mene, shto ti pak go nachna so glupata sporedba so mechot Radek-Marej , znachi,Djovak moze da se utepa od slemovi zemanje,nikogash ke nema povekje fanovi od Rafa I Fed na Euro I Usa marketot.Za mene prichinata e deka e od balkanite, ne,ne, jas znam deka toa e prichinata,ti shto sakash misli I veruvaj vo dedo Mraz. Eve, da se nadevame deka posle dve-tri godini Djovak ke e Goat , vo site mozni kategorii,dali ke ima poveke fanovi po socijalnite mrezi,dali publikata ke naviva na Uso I Rg I Wimby za nego. Ne ,tvrdam ne,ama ne zaradi toa shto ne se pozdravil so Lajani,ne zaradi skrshen reket,ne zaradi shutnato topche,ne zaradi shto si brca vo gazot,ne zaradi toa shto pravi stupidni rituali ,tuku zaradi toa shto e od balkanot,srbin,voen zlostornik,Miloshevich,Kosovo,burebarut,bratoubijci,zakana za mirot vo Evropa Itn itn.
.[DOUBLEPOST=1464112328][/DOUBLEPOST]
Сериозен си дека некогаш Новак ќе има ист број на фанови и почит колку Роџер и Рафа? Нема шанса.
zoshto izednacuvash broj na fanovi so pochit I renome.Justin Biber ima povekje fanovi od Rafa I Fed zaedno,da ne ti e greshka esapot.Novak vekje sega ima (moe mislenje) povekje pochit I renome od Rafa vo teniskiot svet,a raboti na sluchajot za Fed.

Си ги измешал работите малце, што е тоа "почит во очите на светската тениска јавност", каков ти е овој параметар за мерење на нечија големина?

Кој колку фанови држи не е мерило за тоа дали има некаква почит од широката јавност, Џокович веќе ја има таа почит каде и да настапува, нема ниту еден аргумент кој не е на негова страна, симпатиите се трета работа.

Што сега, Леброн ги нема фановите на Коби и Џордан - не продава исто дресови и што значи тоа, никогаш ќе нема да го збориме во тој ранг (?) "ја нема почитта во очите на светската кошаркарска јавност"? :ROFLMAO:

Резултатите и достигнувањата на еден професионален спортист му дефинираат статус, и тоа мора секој да го поштува, а јас ти и некој трет може да си хејтаме колку сакаме.

Последно уредено:
Kakva vrska ima brojot na fanovi so pocitta, Novak veke ja ima pocitta sto ja zasluzuva, identicna so onaa na rafa i federer, dovolno e da se citaat mediumi, site renomirani i nerenomirani, izvaji na legendi, eksperti na ovoj sport, samo vo duel so Federer ima problemi so publikata i toa e toa, so Rafa veke toa ne e slucaj, so drugite teniseri muabet da ne pravam, osven Kop ako nema pocittometar i renome-metar pa da znae nesto sto nie ne znaeme
Inaku spored brojot na fanovi na fejsbuk

justin bieber ima nad 77 milioni
metallica 37m
iron maiden 13m

i taka.

p.s. I so lebron paralelata e na mesto, pogoden muabet.

shto pogolema pochit I renometreba da ima sportist da bide dva pati ednopodrugo izbran za najdobar sportist vo svetot ,ili tri pati vkupno. Ili na tebe ti e bitno fanovite na Fejsbuk? Aj prefrli se na Farma,Golemiot brat ,Parovi ili turski serii,najmnogu fanovi imaat I sledbenici,po tvoe logichno renome I pochit :)

Последно уредено:
Ја се извинувам за оф топик ама да кажам дека сум пресреќен што испадна Фабио, тенисерот кој ќе го избацеше Надал во трето коло. Голема среќа за Надал, избегната е елиминација.

kako spinerski se prefrli na brojkite,a te prashav za renometo.Pak problem so sushtinata na muabetot ili ti toa namerno go pravish.Pa toa I mi e muabetot na mene, shto ti pak go nachna so glupata sporedba so mechot Radek-Marej , znachi,Djovak moze da se utepa od slemovi zemanje,nikogash ke nema povekje fanovi od Rafa I Fed na Euro I Usa marketot.Za mene prichinata e deka e od balkanite, ne,ne, jas znam deka toa e prichinata,ti shto sakash misli I veruvaj vo dedo Mraz. Eve, da se nadevame deka posle dve-tri godini Djovak ke e Goat , vo site mozni kategorii,dali ke ima poveke fanovi po socijalnite mrezi,dali publikata ke naviva na Uso I Rg I Wimby za nego. Ne ,tvrdam ne,ama ne zaradi toa shto ne se pozdravil so Lajani,ne zaradi skrshen reket,ne zaradi shutnato topche,ne zaradi shto si brca vo gazot,ne zaradi toa shto pravi stupidni rituali ,tuku zaradi toa shto e od balkanot,srbin,voen zlostornik,Miloshevich,Kosovo,burebarut,bratoubijci,zakana za mirot vo Evropa Itn itn.
.[DOUBLEPOST=1464112328][/DOUBLEPOST]
zoshto izednacuvash broj na fanovi so pochit I renome.Justin Biber ima povekje fanovi od Rafa I Fed zaedno,da ne ti e greshka esapot.Novak vekje sega ima (moe mislenje) povekje pochit I renome od Rafa vo teniskiot svet,a raboti na sluchajot za Fed.

Не е проблем што е од Балканот, проблемот е што е арогантно копиле. Или барем беше до пред 2-3 години, бетер од Киргиос денешен. Денес не е многу сменет, меѓутоа ретко се наоѓа во позиција да губи, па така ретко има шанси да си го покаже менталитетот. А и нема фаца на човек кој може да биде GOAT и да биде поддржуван од милиони.

Еве јас ти гарантирам, ако Чорич некогаш во неговата кариера го достигне моменталното ниво на Џокович ќе биде на ранг со Федерер и Надал во поглед на почит од публика или како што сакаш тоа да го кажеш на исто ниво според почит во очите на светската тениска јавност, без разлика што доаѓа од Балканот и од бивша Југославија.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom