Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Животна шанса за Новак да освои РГ. Не верувам некогаш да добие подобра од оваа.[DOUBLEPOST=1464361041][/DOUBLEPOST]BBC Tennis ‏@bbctennis 2m2 minutes ago
Nadal's wrist problem has been there for a while. Had an MRI - results not positive. Wrist would break if he kept playing.
Веројатно следува и откажување од Вимблдон.Тоа е...

Веројатно следува и откажување од Вимблдон.Тоа е...

Да бидиме реални, Надал нема ни промил шанса да го освои Вимболдон. Можда подобро и за него да откажи да ја санира повредата и да се врати за сезоната на бетон.

Штета за Надал, стварно играше добар тенис последниве неколку меча. А, ете колку што читав и вчера играл со инекција.

Навистина уште сега ако не освои Новак и нека не игра РГ повеќе, единствено Стен со некој атомски тенис како претходното финале да го победи, ама тој е далеку од таква форма.

Киргиос е жива превара, веројатно карирерата ќе му биде иста како на Гулбис, повремени блесоци и тоа е тоа, со ваква психа и ваков непрофесионален пристап нема теоретски шанси да биде топ тенисер

Да бидиме реални, Надал нема ни промил шанса да го освои Вимболдон. Можда подобро и за него да откажи да ја санира повредата и да се врати за сезоната на бетон.
Не е до шансите, ова катастрофа е. Кој знае и дали ќе се врати некогаш имаше мн удари низ кариерата, ама ова на психа ќе го утепа.

Не е до шансите, ова катастрофа е. Кој знае и дали ќе се врати некогаш имаше мн удари низ кариерата, ама ова на психа ќе го утепа.

Ќе видиме, прво колкава е повредата. Ете ништо не е скршено што значи дека нема да отсуствува многу. Ако е повреда со пауза до 3-4 недели не е воопшто ништо страшно.

Киргиос е жива превара, веројатно карирерата ќе му биде иста како на Гулбис, повремени блесоци и тоа е тоа, со ваква психа и ваков непрофесионален пристап нема теоретски шанси да биде топ тенисер

Киргиос уште од кога се појави се знаеше дека не бидува озбилен тенисер од него, каде со тоа понашање на терен, па надвор да не правиме муабет. Врвот му беше кога се нафрба розев и жолт во косата, мислам доволно е. И јас имам исто мислење, ќе има повремени блесоци на побрзи подлоги кои му одговараат, пред се на напаѓачката игра која ја има, и на АО, ама тешко дека ќе бидне озбилен тенисер од него.

Neka se nosat u ku*ac site so uspeaja da osvojat gren slem vrz osnova na povreda na Nadal.
Roland Garros 2009
Australian Open 2014 i verojatno i ovoj Roland Garros iako site ke tvrdat deka Novak lagano bi dobil dokolku Rafa bese zdrav.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Пу да ти ебам и повреди и се, аман више. :yid::yid:
Не знам што да кажам, шокиран сум, играше одлично во првите две кола, немаше никаков знак на некаква повреда...

Mn na sila pocna 2 te kola i ete ti povreda zatoa nole ne se forsira si se cuva za kraj .... na Rafa mu pozeluvam pobrzo ozdrabuvanje i vrajkanje na beton

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Се тресам последниве 10 минути, изјавава едноставно ме шокираше.:place:

Пиронкова зеде 18 поени по ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom