Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
Гулбис дефинитивно не знае за доста, не знае да стави крај на овој очај. Си дозволи при резултат 3-6 6-3 *5-4 ... сервис за водство од 2-1 сетови.. од тој момент изгуби 6 гема во низа... резултатот дојде до 3-6 6-3 5-7 *0-3 ... и веќе реално немаше што да бара против Махут, на земја замислете, каков резил, човекот бранеше полуфинале тука.

Утре повторно интересни мечеви. Мој фаворит за изненадување можеби Чорич, а секако навиваме Рафа во 3 сета да го згази Алмагро и да покаже доста подобар тенис од вчера. :D

Чорич ако нема проблеми со повредата има огромни шанси против Робредо. Му лежат тенисери што играат размени и би можел да оствари добар резултат.

Скјавоне - Цеца го играа првиот сет равно 90 минути...[DOUBLEPOST=1432813272][/DOUBLEPOST]Tsonga and Sela forget what sport they're playing. :D:D:pos:

Последно уредено:
Досеа 10 брејка од 14 гема во последниот сет Кузнецова-Скијавоне :D

Мареј со стари навики на земјава, хм?:cautious:

haha, smesno e, ali i tragicno :)
a bas pred 2-3 dena gleav tenis i pomisliv na vakov fejl, deka neam sretnato nekoj vaka da se poebe, ili da bide tolku jaka topkata pa da go udri i da go jade.
Samo me interesira sto frka imase denes, vo pogled na igrata nemase apsolutno nisto sto nalagase na nekakvi problemi, ali mozno e i da e apla pretpazliv pa najmala sitnica da gleda ja sinira i da ne rizikuva. Sega ke vidime na presot sto ima da kaze na ovaa tema.

Доказ колкав пациент е Григор е тоа што не успеа да го брејкне иту еднаш Соков а факинг Чарено Буста му прави 600 брејка у сет ипол.

Еден коментар за Надал. Одигра солиден меч, океј, не беше лошо, може многу подобро. Подлогата е ултра бавна на Шатриер и одлично ја користеше денес Рафа, се обидуваше да стигнува се можно.
Еве еден подолг хајлајтс, 11 минути од денешниот меч против Алмагро, за оние кои не гледале е одличен приказ за најбитните моменти од мечот.

Како што пишав вчера, очекував изненадување од страна на Чорич. Се случи, го победи Робредо во дури 5 сета, многу се исцрпи, тежок меч со долги размени. Следен противник му е Сок, а потоа тој меч ќе се вкрсти во четвртото коло со победникот од Надал и Кузњетсов... да не говорам какви се шансите за противникот на Надал да оди понатаму.
Чорич повторно ќе биде аутсајдер во следниот меч, но сепак има простор за уште едно изненадување. Меѓутоа Сок е моментално подобар играч од Робредо, одлично сервира и го користи почетниот удар за понатамашниот дел од играта. Во секој случај, верувам на четврт-финален дуел Рафа-Борна, крај краева и меч против Сок би била одлична припрема за против Ноле, можеби и подобра отколку против Чорич.

Ноле изигра исто така океј, имаше некоја си повреда, ако можам така да ја кажам... се надевам дека не е ништо сериозно и дека следната среда не очекува дуел помеѓу првиот и седмиот на светов, а сепак најквалитетниот тенис што може да се пружи на отвореното првенство во Франција изминативе неколку години.

Ме интересира ваше мислење за утрешните мечеви? Што мислите за женските дуели? Дали ќе поминат во четврто коло Ивановиќ, Шарапова, Макарова итн. Кај мажите се чини има доста поизвесни дуели. Федерер би требало лесно да помине... Бердих исто така, Вавринка и Симон имаат можеби малку потешка задача но извесно во 3 сета треба да ја завршат работата.
Интересно, се чека уште еден сет од Гаске - Берлок. Тука е се можно, квалитетот е на страната на домаќинот, ама Берлок не се предаде после дебаклот кој го претрпе во третиот сет.

Денес Стосур - Шарапова така поинтересно , а утре Мареј - Киргиос и Серена - Азаренка .

kakva debilka e Suarez Navaro, ni 5 poeni ne osvoi na svoj servis u prviov set..

kakva debilka e Suarez Navaro, ni 5 poeni ne osvoi na svoj servis u prviov set..

Тоа е кога секој ден во СпортЛајф ти се закажани тенисите во 11 05, денес одам во 10 59, планиран тикет, не ги стигнувам Иванович и Брајани во 11 00 закажани за прв пат на Ролан Гарос... мораше да се ставит Наваро на нивно место. Добитен тикет в тиква.

Каков интересен меч игра Монфис. Го гледам повремено бидејќи е во исто време со финале кошарка ама човекот и тоа како знае да долови атмосфера. Незаменлив е. Вистински навивам за него. Едноставно не може а да не ти е интересен. Дечкото има харизма.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom