Roland Garros 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победник на Ролан Гарос 2015?

• Вкупно гласачи
    97
Статус
Затворена за нови мислења.
@undercover, те читам цело време, и пред секој меч пишуваш дека, ако нема ветер, Новак победува. Дали денеска Новак загуби дека во Париз дуваше ветер?
И да, дали уште експертите сеуште го нарекуваат Новак, робот, машина, монстер, и слично?

Djovak.
Druze,sho da ti kazam,fala shto me chitash,toa pokazuva deka me sfakjash seriozno.Denes vetrot beshe slab I ne e prichina za porazot.Prichinata e Stan I glupiot game plan na Novak. Tie kategorizaciite za Novak,jas ne sum gi izmislil,tuku seriozni poznavachi na tenisot,a ti ako ne se soglasuvash ok e,sekoj si znae po doma

11356281_10202938777989445_1509113117_n.jpg

@RATM
Со шорцевите на прес после финалево :vozbud::pos:

Јас не сакам Вавринка да освои со грешки на Ноле. Денес Вавринка го реши својот противник и тоа е тоа. Како тоа тврдиш дека би организирал прослава ако се повреди Ноле? Малку безобразни ти се поракиве али нема везе. Ајде Ноле в година нека слави тука и тоа по можност против Надал во финале, поубедливи 3-0 од оние годинава во четвртфиналето, не, не е иронично, па бидете задоволни за да јас не бидам тој хејтер на Ноле.... -.-
Не сфаќај ништо лично,едноставно ме нервира кога не се бодри својот миленик туку се ситиме на грешки и бродоломи на конкуренцијата.
Тоа е тоа,кажав неколку пати и пак ќе кажам дека денес Ноле изгледаше многу лошо и заслужено загуби.Се надевам дека ќе го освои РГ во иднина зошто го заслужува тоа.
Сега одиме на следниот голем настан во ЕнглеСка па да видиме што ќе се случува таму.

11356281_10202938777989445_1509113117_n.jpg

@RATM
Со шорцевите на прес после финалево :vozbud::pos:

Ми го направи финишот. Прво со прстот на глава, потоа со шорцевите. Како и да е, заслужи. Играше на врвно ниво. Но, сигурен сум дека Новак ќе има прилика да го освои проклетиов турнир.

Јас не сакам Вавринка да освои со грешки на Ноле. Денес Вавринка го реши својот противник и тоа е тоа. Како тоа тврдиш дека би организирал прослава ако се повреди Ноле? Малку безобразни ти се поракиве али нема везе. Ајде Ноле в година нека слави тука и тоа по можност против Надал во финале, поубедливи 3-0 од оние годинава во четвртфиналето, не, не е иронично, па бидете задоволни за да јас не бидам тој хејтер на Ноле.... -.-
Igi,se poznavame be,aj ne glumi ludilo.Preeska 30-15 za Djovak,ti gi napravi Atp apashi I toa na slemot kade Rafa e redoven pobednik,za milimetarski previd I narednite dva poena gi smetash deka ke bile isti poeni odigrani I dokolku sudijata go priznal poenot za Vava I ja najde glavnata prichina za gubenjeto na prviot set.

Igi,se poznavame be,aj ne glumi ludilo.Preeska 30-15 za Djovak,ti gi napravi Atp apashi I toa na slemot kade Rafa e redoven pobednik,za milimetarski previd I narednite dva poena gi smetash deka ke bile isti poeni odigrani I dokolku sudijata go priznal poenot za Vava I ja najde glavnata prichina za gubenjeto na prviot set.

Добро, ама можеш еден ден да не олабавиш малку со Новак, најдобриот тенисер во Галаксијата. Одмори малку, го јаде Новак стапот, да е жив и здрав. Одлогирај се сега, погледај малку во постерот на Новак на зидот и легни си. За една година, пак е РГ, ќе го биде.

Добро, ама можеш еден ден да не олабавиш малку со Новак, најдобриот тенисер во Галаксијата. Одмори малку, го јаде Новак стапот, да е жив и здрав. Одлогирај се сега, погледај малку во постерот на Новак на зидот и легни си. За една година, пак е РГ, ќе го биде.
Доста бе па ти,кај ти е Карла на тебе а?:icon_lol:

Не сакам да терам сеири иако некои луѓе на темава го прават тоа кога Надал ќе изгуби и изиграваат дежурни адвокати, али не сакам да возвраќам со иста мера, не е мое ниво тоа.

Ја едно не можам да разберам кај Новак... Зошто бе мајсторе си ПИЧКА? Значи немој еден да ми го оправдал дека не е пичка зашо ќе се испокараме. Кој што сака нека каже Новак денес изигра ко женче, како да го има 250 000 пати освоено турниров па ајде сеедно му е сега што ќе се деси. Е тука он се разликува од Надал и Федерер, они вакви шанси не пропуштаат, они се предатори во спортот и затоа имаат повеќе успеси од него. Не сакам ништо погрешно да ме сфатите, али ради вакво куропецање Новак место да има 11-12 слемови он има само 8.

За Стан што да се каже, феноменален, го немам видено волку да лупа во континуитет... Нема одбрана од неговите бомби, ако му тргне опасен е по секој тенисер на светот.

Мечот според мене го одлучија три работи:
1. Константноста во агресивноста на Стан
2. Слабиот прв сервис на Ноле
3. Повлеченоста на Новак 2-3 метри позади основната линија и чекањето грешки на Стан, наместо да нападне

Денес дебело промашив во прогнозата, искрено мислев дека Стан нема никакви шанси за титулата, Ноле ја нема освоено до сега, го нема Надал од другата страна, убеден бев дека ќе го освои...

И јас искрено да сум фан на Ноле не би тврдел дека сигурно ќе го освои, затоа што ваква шанса тешко дека ќе му се пружи во иднина. Наредна година не очекувајте ваков очаен Надал, ќе се врати Рафа за РГ бидете убедени. А условите во Париз воопшто не му одговараат на Ноле, нарочито ако игра во 1/2 финале или финале со Рафа, каде турнирот е веќе во поодмината фаза.

Од ум не те вадам.
abe Stavro,uzivaj be,eve aj tvojata neka e posledna,ama od preeska me barash kaj sum,vonzemjani,humor level ,,Teatarche levo kjoshe,, a zbor ne napisha za tenisot.Koga zavchera Vava go otkorna Fed te nemashe nikade,isto koga Novak go nashamara na Nadal pa I na Marej, a mi replicirash samo na mene ako promasham nekogash.Jas sum iskren I seriozen fan na Novak,hrabar vo izjavite,srekjen po pobdite,tazen I besen po porazite.Ti si seirdjija I takaakach I ovde samo si go bildash egoto so prazni mudruvanja.Abe ostaj ne nie glupite zakoraveni fanovi da se grizeme I prepukuvame iskreno na tema tenis,a I ke imash povekje vreme za From,Hese I sl. Bar ima li efekt vo kjarenjeto pichinja toj intelekt shto go bildash od gorenavedenie ,a?Preeska ne go ni dogledav chetvrtiot set, imav obvrski,nemashe vonzemjani

Вавринка
2003- Јуниорски шампион
2015- Сениорски шампион
Прв на кој му успеало ова.

Вавринка
2003- Јуниорски шампион
2015- Сениорски шампион
Прв на кој му успеало ова.
Ќе му успеело и на Рафа само он нема играно во јуниорска конкуренција. :D

Ја едно не можам да разберам кај Новак... Зошто бе мајсторе си ПИЧКА? Значи немој еден да ми го оправдал дека не е пичка зашо ќе се испокараме. Кој што сака нека каже Новак денес изигра ко женче, како да го има 250 000 пати освоено турниров па ајде сеедно му е сега што ќе се деси. Е тука он се разликува од Надал и Федерер, они вакви шанси не пропуштаат, они се предатори во спортот и затоа имаат повеќе успеси од него. Не сакам ништо погрешно да ме сфатите, али ради вакво куропецање Новак место да има 11-12 слемови он има само 8.
Никогаш не ја потценувај способноста на Балканец да заебе („чоук“, што викаат).

Ова им го кажав и на курсот по германски во Минхен, стана муабет за тенисери, кој за кого навива итн, една Србинка таму ќе ме убиеше :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom