Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Jas pak kolku i da sakam da pobedi nadal, imam nekoe gadno cuvstvo deka se moze da se sluci.Za razlika od djokovic i federer koi se iznaigraa ovde, nadal onaka lezerno si pomina sto ne znaci deka e dobro za finaleto.A inace nadal najdobriot svoj tenis go igrase 2008 godina i nikogas nema da se vrati na toa nivo.

L

Löwe

Гостин
Jas pak kolku i da sakam da pobedi nadal, imam nekoe gadno cuvstvo deka se moze da se sluci.Za razlika od djokovic i federer koi se iznaigraa ovde, nadal onaka lezerno si pomina sto ne znaci deka e dobro za finaleto.A inace nadal najdobriot svoj tenis go igrase 2008 godina i nikogas nema da se vrati na toa nivo.
Јас сепак мислам дека најдобриот тенис го играше во 2010.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Во 2008 Надал беше се уште детиште кое трчаше само по теренот. После повредата во 2009, сфати дека мора да игра повеќе со удари, поагресивен да е. Следната година, во 2010тата го прикажа дефинитивно своето најдобро, особено на Ролан Гарос каде ги потопи сите. Не беше ни лош ни на Вимблдон и US Опен, во Њујорк сервираше како мачка, ех да може повторно така да сервира... кој ко него :D

ЛОША ВЕСТ :

Дожд во Париз, не знам дали ќе се подобри сутуацијата.

LINK-от и не ветува премногу.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Дај бе сеа, ми се глеа тенис, ееееејјјјјјјјјјјјјјјјјјј

А

Анноун

Гостин
денес чекам 2-0 за стосур и шарапчето , да не ги сечам !
утре ќе биде дениште од спорт , тенис полуфиналиња мажи , па вечер европско фудбал почнува. сесијо , сисај !
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 16:08 ---
Абе оваа ГЛУПИЧКА била Стосур. Поклони дава ко од шала. Ерани ќе земе "некоја пара" од турнирот . И во двојки е во завршницата мислам.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Која глупачка оваа Стосур .. лесни топки не можеше да ги врати во аут ги мавше , тамам го освои вториот сет јас одма сите пари што ги имав на бвин на нејзе ги ставив и како по обичај кога ке ги играм курвиве ке ти пружат ебање за сите пари !

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.156
Поени од реакции
2.755
По очајна игра неам видено од двете натпреварувачки особено од Стосур.Го нема оној сервис и оној јак форхенд.Ееее годините си го прават своето..Кој дочекавме да игра во финалето божеее Ераниии :eek: па со ваква игра нема шанси во финалето против Квитова/Шарапова ауууу ќе гледаме апсолутна доминација и класично газење со 62 63..

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Се знае од колку часот играат маживе утре?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не спомнувајте ми ја Ерани. Секое можно коло ме паѓаше, изненадуваше против многу поголеми фаворити, ужас.

Во финалето губи, 2-0 чисти како солза за Шарапова.

Утре во 3 сета тепа Рафа, а Ноле во 4, можеби и тој во 3 доколку игра добро како во Рим.

L

Löwe

Гостин
Не спомнувајте ми ја Ерани. Секое можно коло ме паѓаше, изненадуваше против многу поголеми фаворити, ужас.

Во финалето губи, 2-0 чисти како солза за Шарапова.

Утре во 3 сета тепа Рафа, а Ноле во 4, можеби и тој во 3 доколку игра добро како во Рим.
Kaко тргнала Ерани, ништо чудно и да освои :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.407
Поени од реакции
113.973
Kaко тргнала Ерани, ништо чудно и да освои :)
Богами ништо чудно. Како што е таква досадна, враќа све живо и диво а Марија ако почне да греши ќе биде кобно по неа. Али ја мислам дека Шарапова ќе тепа 2-0, доста е агресивна и прецизна на турниров, во најдобра форма е, подобра е од сите моментално, заслужува да освои. Исто и Ерани заслужува али мислам дека доста и беше до тука. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Pogolem shok od toa errani da e vo finale ke mi bea azarenka ili serena williams da bea vo finale, no za srekja, kako i sto predviduvav ni odblizu ne mozat da dominiraat na vakov turnir! Koj ke gi trpi na wimbledon koga ke gleame samo 2 do 3 udara i dominacija na toj tip na teniseri sto nemaat ni gram mozok tuku udiraat silno kolku sto mozat:(

L

Löwe

Гостин
Абе гледа тенис некој? :D
Рафа после малите проблеми во воведните 2-3 гема, сега влезе во ритам и погајѓа се што ќе му душа посака. 5-2 и сервира за прв сет.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom