Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Му се врати комплексот шо го имаше на времето од Федерер, беше копи пејст од тој Ноле ...
Браво за Роџер, искрено и ја бев еден од оние кои веруваа дека не може да им парира во моментов на Надал и Џокович но ко што пиша некој погоре, формата е променлива а класата вечна.

Искрено ме израдува многу оваа победа на Роже браво мајсторе браво!!Заслужено си е човекот во финале,сеа останува уште со Надал да изигра добро,па зошто да не падне и Надал на земја :)

Браво, браво !!!

Страшен сервис, 18 аса, и многу неуспешно вратени топки од Новак. Го утепа...

Сеа финалето ќе биде класика... :)

Да, да ќе се враќа... дома.:D
Му ја еба статистиката сет му зеде.

Јако ќе биде финалето в недела, сепак мислам дека Федерер ќе победи.;)

3-0 за Надал во недела ;)
Само Новак можеше да му се спротистави на Надал.
Проблемот беше што Новак имаше над 40 грешки..да беа барем пола од тие, се ќе беше подруго.
Но, сепак честитки за Федерер, одамна нема изиграно така добро...се надевам дека истата игра ќе ја пружи во недела.

mu objasna na nedorasnatiov kako se igrat tenis, nikogas nema da e 1 teniser, VAMOS RAFA !

Честитки и за двајцата за одличниот тенис првин да кажам.Одиграа одлични 4 сетам посакувам да беа 5 ама и ова што ни го понудија беше феноменално.Обожавам квалитетен тенис, неможам да останам рамнодушен на овој меч иако сум гледал поквалитетни мечеви сепак ова беше одличен тенис кој ретко кои други двајца тенисер денес можат да ни го понудат.Тоа што ја прекинаа серијата на Џокович не значи ништо посено, бројката нема повеќе да расте ама сигурен сум дека до крај на годината тој ке направи уште неколку серии од по 10-15 па и повеќе.Ова е одлична сезона за него и нема сомнеж дека првото место на атп листата би можело за месец-два да биде негово и тоа ке биде сосема заслужено.Бев еден до оние кои го потеценија Ноле годинава и кои се надеваа на вакво нешто и демантиран сум како никогаш до сега во животот.Реков дека ништо не прави сезонава а тој направи 40 и кусур победи во низа, 4 пати тенисерот број 1 го победи, освои 4 мастерска и турнирот во Белград а еве го на Роланд Гарос играше подобро од било кога.Следната година се надевам дека ке го видам во финале.Федерер е стар волк нема што да се каже за него се е веќе познато.Нека му е со среќа во финалето само ке кажам.Несомнено ке гледаме одличен тенис, мечевите помежу Рафа и Роџер се класика во спортот воопшто не само во тенисот.Се надевам на уште еден историски меч, сигурно не последен зошто има уште мотив и сила во Федерер за трофеи.

Vamos Rafa....

Роже легендо, секоја чест. Одамна немам гледно така убав тенис, и речиси изгубив надеж дека ќе го гледам оној Федерер кој со Надал ги одигра најубавите финалиња, а тениската игра му беше рамна на уметност. Заслужи финале, и дури и да го добие против Надал нема да ми биде криво. Ваква легенда заслужува да ја заврши својата кариера во победнички ритам. Во недела нека победи подобриот, но сигурна сум дека ќе гледаме извонредно финале.

3-0 за Надал во недела ;)
Само Новак можеше да му се спротистави на Надал.
Проблемот беше што Новак имаше над 40 грешки..да беа барем пола од тие, се ќе беше подруго.
Но, сепак честитки за Федерер, одамна нема изиграно така добро...се надевам дека истата игра ќе ја пружи во недела.

Ќе видиме в недела, Надал е во добра форма ама ако изигра вака и во финале Федерер тешко дека нема да го освои турниров.

И сега шо ќе се случува со поениве? Ако изгуби Надал колку ќе биде разликава?

Значи гледам прашвате за поените... Значи Надал треба да го освои и не освојува ништо... Зошто ? Ги брани 2000 поени освоени од лани... Новак си останува втор, а Роџер ќе ја намали разликата на 3тото место, во зависнот од тоа дали ќе го освои или не... Значи, Надал брани поени, а не освојува... :)

Е сега, ако ме читате, ќе видите дека ги погодив точните резултати на мечевите, и со тоа би сфатиле дека сум среќен, бидејќи ја остварив и една од поголемите добивки во кладилница....

Е пак сега, Федерер го изигра најдобиот меч во историјата на Роланд Гарос, т.е во неговата историја на овој турнир... Секоја чест... Празник за очи... Еротика.. Бравос..

За Утре, хммм очекувам добар меч, но и одбрана на титулата од страна на Скијавоне, која исто така ги брани поените од лани...

п.с Ако Надал изгуби, ќе ги изгуби и 800 поени, а Новак ке добие поени и тоа околу 300 и нешто... Сега, не знам колку е разликата, но дури и Надал да изгуби, мислам дека разликата ќе се намали, но Надал останува прв.. Значи, ќе биде тесно, бидејќи уште ги немам направено пресметките..
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:03 PM ---
Па ако видите наназад, ќе видите дека така било секогаш, барем јас колку шо памтам низ меморијата... А еве овде и така ке биди.. Прв пат после неколку години првите 4 тенисери во светот се среќаваат во полуфиналето...

Мој тип, за утре Џокович - Федерер 1:3, другиден Надал - Мареј 3:0...

Шарапова, утре ќе го има најголемиот испит сезонава со Ли, но очекувам да победи, исто како и Скијавоне

Еве го типот мој, да не речите ова она ! :) :)
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:05 PM ---
Едит: Колку сме идиот ние Балканците... На крајот кога Ноле му ракоплескаше на публиката, коментаторот вика не ја заслужува... А најефтина влезница е 225 евра.. Не заслужува ??? Како бе чоек... Зошто не заслужувала ? Оти навивала за Роџер.. Идиот

Друг момент, Роџер го победил Новак со неговата игра ! Ти се молам ! Како е можно НАЈДОБРИОТ ТЕНИСЕР ВО ИСТОРИЈАТА НА ТЕНИСОТ, да победи тенисер кој никогаш не бил најдобар или прв, со негова игра !? Ахххх бе, Балканци Балканци

Зборувам за коментаторот на Еуроспорт

Ми се примоча од него

Браво за Федерер, мило ми е што победи, досаден ми стана Ноле :)

Значи гледам прашвате за поените... Значи Надал треба да го освои и не освојува ништо... Зошто ? Ги брани 2000 поени освоени од лани... Новак си останува втор, а Роџер ќе ја намали разликата на 3тото место, во зависнот од тоа дали ќе го освои или не... Значи, Надал брани поени, а не освојува... :)

Е сега, ако ме читате, ќе видите дека ги погодив точните резултати на мечевите, и со тоа би сфатиле дека сум среќен, бидејќи ја остварив и една од поголемите добивки во кладилница....

Е пак сега, Федерер го изигра најдобиот меч во историјата на Роланд Гарос, т.е во неговата историја на овој турнир... Секоја чест... Празник за очи... Еротика.. Бравос..

За Утре, хммм очекувам добар меч, но и одбрана на титулата од страна на Скијавоне, која исто така ги брани поените од лани...

п.с Ако Надал изгуби, ќе ги изгуби и 800 поени, а Новак ке добие поени и тоа околу 300 и нешто... Сега, не знам колку е разликата, но дури и Надал да изгуби, мислам дека разликата ќе се намали, но Надал останува прв.. Значи, ќе биде тесно, бидејќи уште ги немам направено пресметките..
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:03 PM ---

Еве го типот мој, да не речите ова она ! :) :)
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:05 PM ---
Едит: Колку сме идиот ние Балканците... На крајот кога Ноле му ракоплескаше на публиката, коментаторот вика не ја заслужува... А најефтина влезница е 225 евра.. Не заслужува ??? Како бе чоек... Зошто не заслужувала ? Оти навивала за Роџер.. Идиот

Друг момент, Роџер го победил Новак со неговата игра ! Ти се молам ! Како е можно НАЈДОБРИОТ ТЕНИСЕР ВО ИСТОРИЈАТА НА ТЕНИСОТ, да победи тенисер кој никогаш не бил најдобар или прв, со негова игра !? Ахххх бе, Балканци Балканци

Зборувам за коментаторот на Еуроспорт

Ми се примоча од него
sekoja cest za tipot .

Да не му е закана на Ноле? хахахахахха

Сега уште ти е смешно? :ROFLMAO:
--- надополнето: Jun 3, 2011 8:10 PM ---
Му се врати комплексот шо го имаше на времето од Федерер, беше копи пејст од тој Ноле ...
Браво за Роџер, искрено и ја бев еден од оние кои веруваа дека не може да им парира во моментов на Надал и Џокович но ко што пиша некој погоре, формата е променлива а класата вечна.

+1. Знаев дека ќе се врати.

Браво Федерер! Одличен меч. Не чека класика финале :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom