Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Полесно од ова денес неможе да биде
ЛЕсно не лесно...изгуби еден сет,а два доби во тај брејк.Не би рекол дека беше лесно,иаку имаше поубедливи поени за разлика од НОвак! :)

ЛЕсно не лесно...изгуби еден сет,а два доби во тај брејк.Не би рекол дека беше лесно,иаку имаше поубедливи поени за разлика од НОвак! :)
Шала бе, ме насмеа кога рече очекувам лесна победа во недела па морав да прокоментирам.Денес не беше воопшто лесно напротив беше тежок меч и за двајцата а во недела можеби ке биде уште потежок меч.Незнам како очекуваш лесно да победи феџо во недела, ме чуди тоа ама секој со своите очекувања.Ке видиме во недела кој имал право.Дека лесно ке победи Федерер НЕМА, дека има шанси да победи ИМА, т.е имаат и двајцата де, ама сигурно ке биде тоа доста тежок и квалитетен меч пред се...

Шала бе, ме насмеа кога рече очекувам лесна победа во недела па морав да прокоментирам.Денес не беше воопшто лесно напротив беше тежок меч и за двајцата а во недела можеби ке биде уште потежок меч.Незнам како очекуваш лесно да победи феџо во недела, ме чуди тоа ама секој со своите очекувања.Ке видиме во недела кој имал право.Дека лесно ке победи Федерер НЕМА, дека има шанси да победи ИМА, т.е имаат и двајцата де, ама сигурно ке биде тоа доста тежок и квалитетен меч пред се...
Пребрзо донесено мислење од моја страна.Денеска Федех потсети и играчки,и гизички на најдобрите негови моменти.Надал до полуфиналево млитаво играше,т.е. скоро и да не играше.Ама сега го гледам хајлајтсот со Мареј,се има бајаги поправено,така да се сложвам со тебе! :)

Пребрзо донесено мислење од моја страна.Денеска Федех потсети и играчки,и гизички на најдобрите негови моменти.Надал до полуфиналево млитаво играше,т.е. скоро и да не играше.Ама сега го гледам хајлајтсот со Мареј,се има бајаги поправено,така да се сложвам со тебе! :)

Јас на татко ми му викам денес Федерер игра како на 25 години што играше.Него не му фали квалитетот ниту мотивацијата, тоа е стариот добар Роџер кој е роден победник и секогаш е мотивиран за победа.Како му се множат годините сега ке му треба малце повеќе време да влезе во форма ништо повеќе.А мислам дека сега влезе во одлична форма.Таа желба, тоа движење, таа елегеанција која увек си ја има денес ја покажа кога највеќе беше потребно и покажа уште еднаш дека тој е најдобриот тенисер на сите времиња без никаков сомнеж.До 1/4 Федерер играше класа подобро од надал ама ги гледав и двата меча и против Содерлинг и против Мареј и Надал таму покажа одличен тенис и затоа реков дека нема да биде воопшто лесно.Тие секогаш играат одлични мечеви, мотивирани се секогаш еден против друг, си ја познаваат играта одлично.И добрите и лошите страни си ги знаат еден на друг и тоа може да биде многу тежок меч.Надал ја враќа самодовербата, Роџер влезе во неговата форма, мотивација sky high и двајцата и во никој случај ова нема да биде лесен меч за било кого.Има душа да им испадне на терен а ние ке уживаме во одличлен тенис верувам..

После толку гледање тенис не научивте дека и Федерер и Надал најдоброто го чуваат за крајот? за разлика од другите они играат со памет/искусни се, и знаат дека првите рунди некогаш се и добар начин да се измамат противниците т.е. да ги натераат да мислат дека се во слаба форма, а сепак да победите и се разбира да не се трошите! нормално дека они не губат намерно само да изнудат мислење на некој тенисер дека се во слаба форма, но чувањето за понатка т.е. играњето на помало ниво, го носи тоа лажно чуство и им влева илузија на другите тенисери. Потоа големото подиагање на форма доаѓа како иненадување, и противницте се скроз збунети немаат решение, нешто како мечот вчера помеѓу Федерер и Ноле, Ноле тоа не го очекуваше!

Џокович се откажува од турнирот во квинс клуб...

Novak Djokovic has withdrawn from the AEGON Championships at The Queen’s Club, which starts on Monday, because of patellar tendinitis.

Федерер ќе игра ?

А за победата против Џокович ми е многу мило пред се во инат на коментаторон, значи стварно ја претера ама намерно не пуштив на мтв за да видам уште колку глупости ќе тресне :), но пред се мило ми е е за Федерер кој се врќа во форма едноставно го уби со сервиси. За финалето ништо друго освен нека победи подобриот (се надевам Федерер)

Федерер ќе игра ?

А за победата против Џокович ми е многу мило пред се во инат на коментаторон, значи стварно ја претера ама намерно не пуштив на мтв за да видам уште колку глупости ќе тресне :), но пред се мило ми е е за Федерер кој се врќа во форма едноставно го уби со сервиси. За финалето ништо друго освен нека победи подобриот (се надевам Федерер)

Федерер никогаш не игра на тој, он игра на еден друг турнир во Германија пред Вимболдон..

На Ли станува првата Кинескиња со титула од Ролан Гарос :)

На Ли станува првата Кинескиња со титула од Ролан Гарос :)
E не, ќе се заебааме :)

Одличен тенис прикажа Ли На, сосема заслужена титула...
Се надевам дека и на Вимблдон кој ќе стартува за 2 недели ќе прикажи одличен тенис.

Па на милијарда народ стварно е време да освојат титула на Роланд Гарос :)
Честито нека и на Ли На.

Сосема заслужено честитки за На Ли дефинитивно ја надигра Скијавоне.

Браво за Ли, браво ! Ми напрај кеф за неа.. Секоја и чест !

Нека се пријави во машки тенис Скијавоне.Ми се гади кога ќе видам дека и вакви женски има.

Скијавоне е прича за себе, поголем лист од мојот има, бруки.
Иначе честито титула на Ли, ми ги освои симпатиите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom