Roland Garros, 17 may - 05 june, 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од почетокот не ми беше јасно и еве да прашам. Знам дека секогаш се прави ждребка во која 1виот игра со 3от, а 2от со 4от (зборам за полуфинале). Зошто на Френч Оупен е поинаку, или Јас доволно не сум запознаен со правилата?

Баш и јас вчера го гледав распоредот како ќе биди..и не ми е јасно како на Мастерс турнирите играат 1-3 и 2-4 ..ама ете на овој турнир 2-3 ќе играат во 1/2 финале и 1-4 ...:oops:

Баш и јас вчера го гледав распоредот како ќе биди..и не ми е јасно како на Мастерс турнирите играат 1-3 и 2-4 ..ама ете на овој турнир 2-3 ќе играат во 1/2 финале и 1-4 ...:oops:

Најверојатно ова важи за Грендслем турнирите, или можеби грешам.. ајде, ако има некој, нека не поправи :)

Па ако видите наназад, ќе видите дека така било секогаш, барем јас колку шо памтам низ меморијата... А еве овде и така ке биди.. Прв пат после неколку години првите 4 тенисери во светот се среќаваат во полуфиналето...

Мој тип, за утре Џокович - Федерер 1:3, другиден Надал - Мареј 3:0...

Шарапова, утре ќе го има најголемиот испит сезонава со Ли, но очекувам да победи, исто како и Скијавоне

Па знам дека играат години наназад така, а зошто е тоа така и не ми е многу јасно.

А утре ќе се игра само женското 1/2 финале.
Машкото е во петок..

Очекувам финале Скијавоне-Шарапова и победа на Шарапова во финалето :)

Жените не ги гледајте, Скијавоне тепа 100% уште напочетокот кажав дека ја бива оваа тенисерка (ама е грда) па гази се пред себе, многу е спремна затоа. Освен ако се падне со Ли во финалето можеби ке и биде малце потешко. :)

како ќе го јаде Мареј од Надал не е свесен 3-0 без проблем

Жените финале Скиавоне - Шарапова, е тек таму мислам дека ќе биде доста интересно и не чекаат сигурно 3 сета.

како ќе го јаде Мареј од Надал не е свесен 3-0 без проблем
Не биди толку сигурен..Според мене Надал не е толку добар како што беше порано,некако ептен несигурно ми делува и лесно може да изгуби од Мареј али затоа ќе гледаме па после ќе коментираме..

^ Надал не игра толку агресивно на овој турнир, повеќе е во дефанзива и така победува. Вчера со Содерлинг играше добар тенис и мислам дека ако даде малку повеќе од себе ке може да го победи и Мареј и Ноле или Федерер во финалето.
Мислам дека чува сили, пробува тактики за во финалето. Сигурно дека ова нема да му биде лесно, али со Содерлинг не се заморуваше толку, сега треба повеќе, повеќе концентрација да го победи Мареј со 3-0, па тек да се истроши во финале да даде се од себе, да направи нешто и да ја земеме 10тата гренд слем титула за Рафаел Надал. :)

Баш сакав да пишам за скијавоне . Мислам дека треба да почнат да ставаат знакче 16+ кога игра она , како за хорор филм. ај шо е грда , одозгора и едни гримаси шо прави , мене ме фаќа страв кога ја гледам , не пак некое дете да ја види .

Бев прилично сигурен дека Ли На ќе ја суреди стенкалото Шарапова. 2-0 ја исчисти .

Што се случува со Ли На, колку лесно ја плесна Шарапова...сиромашката џабе толку лесно до 1/2 финалето..кога и така лесно си замина од него..
Скијавоне моментално води 1-0 во сетови против Бартоли.

Од почетокот не ми беше јасно и еве да прашам. Знам дека секогаш се прави ждребка во која 1виот игра со 3от, а 2от со 4от (зборам за полуфинале). Зошто на Френч Оупен е поинаку, или Јас доволно не сум запознаен со правилата?

Не ме држи за збор ама ждребката е за да одреди кој со кој ќе игра во евентуално полуфинале на првите четири (дали првио со четртио или со третио) нема стриктно правило дека првио мора да игра со третио. То шо играа Надал и Федерер на последниве 3 мастерс турнири е чиста случајност.

Ждрепката се прави за првиот и вториот да не се сретнат пред финале. А дали тие ќе играат со третиот или четвртиот е случајност (random).
Колку што јас сум запознаен.
--- надополнето: Jun 2, 2011 5:25 PM ---
Џоковиќ играше со Федерер во полуфинале (втор со трет) и на Аустралиан Опен.

Мареј е повреден, само ради тоа „ќе го јаде“, не дека е Надал нешто посебно опасен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom