РОК-ФЕСТ 09

• Креатор на темата Креатор на темата Пуци
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе морам да се вмешам.
Што кажува тоа што луѓето дошле од Пробиштип и ве победиле???
Донеле друштво ова-она...не ви пали тоа.Донесете и вие,ебаго
Значи они можеле да носат друштво....100на километри патувале и донеле друштво....вие претпоставувам сте од Скопје.....донесете друштво и вие ебаго...полесно е за вас отколку за нив.
Собирале карти....собирајте и вие.
Ебате лузерите.

hahahahahha:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ПА НЕ ПОБЕДИЈА ОНИ ОД ПУБЛИКА БЕ !!!!!!!!!!!! затоа не се вмешувај коа незнаеш што збориш !!

hahahahahha:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: ПА НЕ ПОБЕДИЈА ОНИ ОД ПУБЛИКА БЕ !!!!!!!!!!!! затоа не се вмешувај коа незнаеш што збориш !!
Знам бе дека не победија од публика туку од жири....значи имаш уште помалку право да буниш.....жирито го одлучило победникот.

Морам да дознаам кои се критериумите за еден бенд да тепа од жири. :pos2:

ama najzakon ova bese...
organizatorot: nagradata od publika ja dobivaat noi53!!!
publikata: uuuuuuuuuuuuuuu
ahahahahahhaha sum se umrel od smeenje
ama jbg...mene mi bese seedno...i taka cela vecer ko na maiden koncert da bev...preslusuvanje na diskografija na maiden...vo site pesni imase delovi ili celi maiden...aces high mi napraj kejf epten...capital punishment ne bea ko maiden ama bea ko site do sega slusnati trash metal bendovi...ama jbg valjda ke napravat potaka nesto po originalno... a beyond the horizon bea nesto najzakon vecerta... influenci na skandinavski sympho black/melodic death i folk elementi...ednostavno zakon...ama jbg ne pobedija...ama zato zverot si ja lapna gitarata:D cestito btw:P

btw koj bese toj otkaceniot rock bend sto svirese na krajot ko gi broeja glasovite?
epten zabegani lugje epten zabegani improvizacii...mi se svigjase:D

najzakon ova bese
organizatorov: i nagradata od publika ja dobivaat noi53!!!
publikata: uuuuuuuuuuuuuuuuuu
hahahah se umrev od smeenje
cestito sepak
mene ne mi bea po kejf ama jebiga...cela vecer bese preslusuvanje na diskografija od maiden...tolku da ne mozime da napravime nesto originalno?! btw mi se bendisa coverot na aces high iako ne uspea da go ispee kako sto treba...go peese mnogu ponisko...capital punishment imaa preslusani trash riffovi...od niv pojke ocekuvav...ama imaat potencijal taka da ako probaat ke postignat nesto...beyond the horizon mi napraja epten kejf...influenci na skandinavski melodic death/symphonic black so folk elementi...se kompletno bea zakon...steta sto ne pobedija ama zato zver si lapna gitarce..cestito..
punk ne mi pravi kejf ama krpen zivot ne bea losi.

btw koj bese toj odlepeniot rock bend na krajot ko gi broeja glasovite?
poodlepeno nesto nemam videno do sega:D
koi improvizacii leeej koi prerabotki:D
ako nekoj mozi da mi kazi koi se pls?:)

Морам да дознаам кои се критериумите за еден бенд да тепа од жири. :pos2:
Лани тепаа Некст Џенерејшн, а преклани Етаоин Шрдлу.... па ти види сеа.
Пред тоа како така добри се бендовите.

За разлика од овие два бенда, Скорч, третиот што се искачи на сцената, можеби беше најдобриот, од техничка гледна точка. Очигледно беше дека момците се увежбани и звучеа онака како што треба да звучат сите групи што се пријавуваат на вакви фестивали, но, за жал, публиката не го забележа нивниот квалитет. Исто така, среќата не одеше ниту на страната на нивниот одличен гитарист Дамир Омеровиќ, кој за еден глас не успеа да ја земе гитарата Јамаха.

Ете кој требаше да тепа од жири :) фала на убавите зборови на кој и да ја пишувал статијата на ммм.ком.мк !:)

Дамир коа ќе отсвири едно од солажите на Мартин ја си го сечам на трупче! За тоа шо го одсвиревте вие па и ја ќе го одсвирев! Значи Дамир за гитара шо не знае да отсвири ни арпеџа ни нишо??? Па Мејден фан ако ја пишел статијата, да! А реално да глеаме, никој од бендовите немаше боље гитарист од Мартин а богами и Перо! Двајцата се супер гитаристи! И се кладам дека и Мартин и Перо со кур свират боље него Дамир со две раце!

Дамир коа ќе отсвири едно од солажите на Мартин ја си го сечам на трупче! За тоа шо го одсвиревте вие па и ја ќе го одсвирев! Значи Дамир за гитара шо не знае да отсвири ни арпеџа ни нишо??? Па Мејден фан ако ја пишел статијата, да! А реално да глеаме, никој од бендовите немаше боље гитарист од Мартин а богами и Перо! Двајцата се супер гитаристи! И се кладам дека и Мартин и Перо со кур свират боље него Дамир со две раце!
ej ej poleka ne mora tolku napadno toa e se do vkus a toa e individualna rabota taka da nemora da znaci deka i ti ako mislis taka da mislat site taka ete na nekoj damir mu e bolje na nekoj jas ali nema veze bidna so bidna nemora vakvi raboti!

хахахахахах следната свирка дамир ке ти свири арпеџа со КУР само за тебе !! ти чоек незнаш што збориш и немора одма да јадеш гомна ако тебе не ти се свига нешто очигледно си го пропуштил делот коа сме свиреле ние...а за свирењето на мартин некам да коментирам он сам си кажа што мисли за него и го делам истото мислење !! сепак му честитав за гитарата ... а ти друже напрај бенд натпреварувај се па свири и арпеџи и све што сакаш ... многу е лесно само да седиш на форум и да јадеш бурек по цел ден дојди и свири па после дели коментари... заради таквите како тебе никогаш нема да имаме квалитетна музичка сцена !

Aко ти така мислиш, мисли си! Твое си е тоа, исто ко шо и тоа си е мое мислење....

А иначе за вас не кењав! Само реков дека технички потешка е на бтх музиката, а гитаристите се боље...

Друже.... океј е тоа еве нека се боље и нека е потешка али потешката техника не значи и дека е подобра да си знаеш.... ( ова не го кажувам за музиката на бтх или нашата , туку против твојте гледни точки... да не ме свати некој погрешно )

abe ja ke kazam se e do vkus sea vie do utre karajte se niso nema da napraite mene iskreno najvise mi se svigjaat brzi i tehnicki raboti primetuvate i u pesnite nasi ali toa e moj film vie si imate drug film neso sosem posboro i drug muabet e za svirenje nekoj nemoze da slusa mn takvi raboti kako so nie svirime nekoi nemoze drugi raboti ama se e do coekot moze i tehnicki stvari da se podobri na uvo i od ne tolku tehnicki se e do coekot sto saka...a vaki maubeti dzabe tepate...

Точно! Не мора да значи дека се што е тешко е добро! Ја на пример највише слушам треш, а тоа е далеку од тешко! Ама ако глеаме за техника, јас мислам дека Мартин ја заслужи гитарата! И има да се чисти точно, ама пробај да свириш на неговата гитара :) Има разлика гитара од 300 и 500 евра друже! :)

Тромбе ај брат чил аут... Заебете и рок фест и се помина.....добра промоција напраија тие шо не беа промовирани, пласманот е најмалце биден, па и тоа кој земал гитара е мање важно.
А сеа и да се испоубиете кој ја добил гитарата тој, нема нишо да смените....
Ај малце чил аут сите:D
Ѕвер честито сеа шиткај ги 2те и да те видиме со некое гитарче како LTD-то:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom