Риба

  • Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
photo.php


photo.php
Крапче (1300грама)
 
едно убаво 2+ годишно бампче

Добар ден љубители на рибата.
Уште како мал сум се гадел и до ден денес се гадам од самата помисла/мирис/вкус на риба. Сакам да почнам да јадам... совети? Која е со најнеосетлив мирис/вкус?
и брат што бидна, касна нешто ? :D
 
Моментално јадам лосос филети од Baduco, конзервиран лосос, и у пм е гаден, значи погадна риба немам јадено.
Е сега сум целосно збунет, бидејќи кој и да прашам сите го фалат лососот.

Сте ја пробале ?
 
Моментално јадам лосос филети од Baduco, конзервиран лосос, и у пм е гаден, значи погадна риба немам јадено.
Е сега сум целосно збунет, бидејќи кој и да прашам сите го фалат лососот.

Сте ја пробале ?

Mене ми е вкусен но не конзервиран.Купи замрзнат и нека ти го приготви некој.Конзервирана риба само сардина и туна.
 
Mене ми е вкусен но не конзервиран.Купи замрзнат и нека ти го приготви некој.Конзервирана риба само сардина и туна.
Колку е од кг ?
 
Колку е од кг ?

Не ме држи за збор но мислам дека пакување од 500-600 грама е околу 200-250 денари зависно од производителот.Ќе видиш по цената кои се поквалитетни:D
 
Моментално кај нас има само цел чистен без глава и утроба, парчина 1.2кг - 1.8кг со тоа што нема потреба да купуваш цел може да се пресече на пола или помалку од пола зависи... 270 ден кило... Ова би го нашол во секоја рибарница пошто лососите се амерички од Метро - скопје... цените не би требале да варираат многу ...

Инаку сечен пакуван замрзнат ако најдеш не вреди да го платиш повеќе пошто тоа е истиот само сечен машински ама кога ќе си го пододмрзни може и сам да си пресечеш така со нож :D

Додека пак ако најдеш (а се најдува) свеж (потекло Норвешка ) и сакаш да платиш 500-700 кило купувај не му ја мисли. Вкусот е светлосни години понапред од замрзнатите амерички за кои правам маубет погоре...
 
Уххх рибка...јас ја правам во тава со многу кромид и ја шиткам во рерна мммм
 
зш во рерна? а на скара?;)


Затоа што во рерна кога ја правам, испаѓа на крај сочна риба, па уште со вкусот на кромичето ухххххххх

А + рибја чорба! Лепота
Да не праам муабет за тазе крапче на скара....
Ех....се излигавив сега, ми се сојаде риба, а во фриџот имам само туна!:facepalm:
 
Крап пржен мене ми е најубав, брашно плус има еден зачин од подравка Вегета за риба, малку обична вегета и го ставам да се пржи. После само на салафетка да се подисцеди мрсното и за мерак е.
Ме стрвивте утре ќе пржам кленче, ми продаде некни еден рибар.
 
Затоа што во рерна кога ја правам, испаѓа на крај сочна риба, па уште со вкусот на кромичето ухххххххх

А + рибја чорба! Лепота
Да не праам муабет за тазе крапче на скара....
Ех....се излигавив сега, ми се сојаде риба, а во фриџот имам само туна!:facepalm:
мој чоек (y)
--- надополнето: 18 мај 2012 во 21:00 ---
зш во рерна? а на скара?;)
на скара претежно скушата,инаку крапче,лосос во рерна/печка најдобро излегува -- никако пржење зошто губи од вкусот

посебно лососот завиткан во фолија заедно со лукче,лимонче(со исаф за да не изгуби рибата од вкусот!) не знам шо да ти распраам (y)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom