Риба

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Филети од риба, се посолуваат и се валкаат во претходно спремен сос од павлака, малку лимон и копар. Остатокот од сосот прелијте го врз рибата и ставете ја да се пече.

Дајте рецепт за крап да зготвам за ручек во релна и убаво објаснете детално, фолија, температура време на печење и слично. Читам Sluzbarski; Sluzbarski.; делел совети ако може да ми помогне :)

Дајте рецепт за крап да зготвам за ручек во релна и убаво објаснете детално, фолија, температура време на печење и слично. Читам Sluzbarski; Sluzbarski.; делел совети ако може да ми помогне :)

можи како не - да си дојди мајка ми од работа после 3 негде :pos:

http://www.coolinarika.com/recept/punjen-pijan-saran-krap/

http://www.coolinarika.com/recept/pijan-tikveski-krap/
eve ti nekoj predlog:)

Крап е најдобар пржен и ништо не може да го замени неговиот вкус во пржена состојба.
Речи му на продавачот да ти го исече на парчиња за пржење како кременадла, потоа земи палента, во неа тури сол и од оној зачинот за риба што е Твист.
Извалкај ги парчињата крап во смесата од палента и зачин, и само испржи ги во загреано масло.
Кога ќе бидат испржени стави ги во салфетка за да се впија непотребното масло оти крапот е мрсничка риба.
Сервирај ја со компир салата и нека има и тартар сос за подмакнување покрај лимонче.
Ако си јадиш помрсно тогаш и помфрит ти е убаво решение за со рибата.

Крап е најдобар пржен и ништо не може да го замени неговиот вкус во пржена состојба.
Речи му на продавачот да ти го исече на парчиња за пржење како кременадла, потоа земи палента, во неа тури сол и од оној зачинот за риба што е Твист.
Извалкај ги парчињата крап во смесата од палента и зачин, и само испржи ги во загреано масло.
Кога ќе бидат испржени стави ги во салфетка за да се упија непотребното масло оти крапот е мрсничка риба.
Сервирај ја со компир салата и нека има и тартар сос за подмакнување покрај лимонче.
Ако си јадиш помрсно тогаш и помфрит ти е убаво решение за со рибата.

Se gleda dete domakince:D

може и така во кременадли да се пржи,тоа е побрзата постапка,но и помалку уживанција при сервирање и конзумирање........кога е цел крап (околу кило,кило и пол се подобри за припрема ако е за фамилијарна конзумација)со додатоци како маслиново масло,лимон,лук ставен во рерна/фурна - тоа е тоа

е сега крапчето секогаш е мрсничко како и да го подготвиш, заради храната што ја добива во рибниците, друго е див крап од природа и тука има доста разлика

IMG_20140105_142026.jpgIMG_20140105_142038.jpgIMG_20140105_142138.jpg

крапче - околу 1.300 кг,од зајре му се има ставено малку маслиново масло,малку пиво,лук,лимон,магдонос - сето тоа по малку,печено во рерна околу саат и пол на околу 180 степени

можи како не - да си дојди мајка ми од работа после 3 негде :pos:
малку закаснив со рецептот на мама, денес тоа го приготви па како што рекле - нека е забаено,да не е забораено :pos:

Прегледај го приврзокот 81323Прегледај го приврзокот 81324Прегледај го приврзокот 81325

крапче - околу 1.300 кг,од зајре му се има ставено малку маслиново масло,малку пиво,лук,лимон,магдонос - сето тоа по малку,печено во рерна околу саат и пол на околу 180 степени

малку закаснив со рецептот на мама, денес тоа го приготви па како што рекле - нека е забаено,да не е забораено :pos:

Ау ау ау најубаво јадење во свет. Полнет крап, со компири.

Од риба највеќе ги јадам Пангата и Рио Маре туна (конзерва). Рио Маре туната е најскапа, но и најубава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom