- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 2.746
- Поени од реакции
- 1.289
и брат што бидна, касна нешто ?едно убаво 2+ годишно бампче
Добар ден љубители на рибата.
Уште како мал сум се гадел и до ден денес се гадам од самата помисла/мирис/вкус на риба. Сакам да почнам да јадам... совети? Која е со најнеосетлив мирис/вкус?
Mене ми е вкусен но не конзервиран.Купи замрзнат и нека ти го приготви некој.Конзервирана риба само сардина и туна.Моментално јадам лосос филети од Baduco, конзервиран лосос, и у пм е гаден, значи погадна риба немам јадено.
Е сега сум целосно збунет, бидејќи кој и да прашам сите го фалат лососот.
Сте ја пробале ?
Колку е од кг ?Mене ми е вкусен но не конзервиран.Купи замрзнат и нека ти го приготви некој.Конзервирана риба само сардина и туна.
Не ме држи за збор но мислам дека пакување од 500-600 грама е околу 200-250 денари зависно од производителот.Ќе видиш по цената кои се поквалитетниКолку е од кг ?
Слично на македонски костреж иако по надворешен изгледа не ќе да е исто
зш во рерна? а на скара?Уххх рибка...јас ја правам во тава со многу кромид и ја шиткам во рерна мммм
зш во рерна? а на скара?
мој чоекЗатоа што во рерна кога ја правам, испаѓа на крај сочна риба, па уште со вкусот на кромичето ухххххххх
А + рибја чорба! Лепота
Да не праам муабет за тазе крапче на скара....
Ех....се излигавив сега, ми се сојаде риба, а во фриџот имам само туна!
на скара претежно скушата,инаку крапче,лосос во рерна/печка најдобро излегува -- никако пржење зошто губи од вкусотзш во рерна? а на скара?