Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Јавор Мрзенци или Меана Б во Скопје. Домашно свинско имаат, домашно сирење, све им е домашно, доста туристи од соседните земји му доаѓаат на одење накај Грција. Немаат стандардно мени, сам си го креираш менито.
За Јавор одамна ми течат лиги, му се спремам ама го заборавам кога ќе дојде момент.

На една тема прашаа кај може да се купи мајмун, ничим изазван му одговори пробај во Прилеп.

Човек што кисне на МК форум и се расправа за се што не е од Скопје и Вардар.

Жално е да се фалиш дека си го прошетал пола свет и имаш јадено ствари у уста шо не се ставаат, а комплексот ти е пуштен на најјако.

Мора да си напатен а да пцуеш се што ќе ти текне дека не е од Скопје.

А некој нема ист став како него, одма "мајка ти" муабети, како да има 12 години.

Назад на темата, гостилница Барик (карши Чардак на боемска) има одлична храна, и супер амбиент. Петок, сабота не знам дали има музика, али местото за мирен ручек/вечера и муабет е одлично.
+1 за гостилница Барик. Случајно на заминување од градски парк го начекав местово, во работен ден. Храна и услуга топ. Преку викенд не знам дали има жива музика и мене ме интересира.

Јавор Мрзенци или Меана Б во Скопје. Домашно свинско имаат, домашно сирење, све им е домашно, доста туристи од соседните земји му доаѓаат на одење накај Грција. Немаат стандардно мени, сам си го креираш менито.
Нареден пат во Мрзенци да каснеш јагнешко, се топи во уста.
Автоматски споено мислење:

Требаше да си остане темата ресторани во Скопје, 50% се таму рестораните, али нејсе.

Чорба Домини и Дукат, стандардно добри без маана, од поизвиканите во Дојрана немам јадено ама за таму ми имаат подолено мислење луѓево околу мене.

И Прилеп не е секаде поевтино од Скопје ниту е најдобро. Последно во Македонска куќа го јадев најлошиот ширден за 500 денари. А сметката со по едно парче месо(два ширдена) две салати и две пијачки за 4 лица беше 4000 денари. Жими таквото најевтино а далеку од вкусно.

Да, знам, во Кермес е најдобриот ширден сум го јадел.

И кога веќе збориме за кафани надвор од Скопје, Воденица 3 во Паланка и Пуже можеби(не сум бил у сите кафани) убедливо најдобри за цена/квалитет/услуга надвор од Скопје.
За Македонска куќа имав пишано одамна, тоа е срам за приле
na tema RESTORANI VO SKOPJE mi smetaat komentari za restorani u vranje ili prilep. na tema za kompromis u brak postavena od clenka sto zivee na zapad i dadov sosema soodveten odgovor kako toa se resava na zapad. sigurno nema da i kazam baba i dedo ke ti gi cuvaat decata koga nejzinite baba i dedo se 5000km od nea.

ps. filipincite se prilicno golema zaednica na island. gi ima mnogu poveke od makedoncite na primer. u drzava od 300K okulu 2000 se filipinci i da povekete bas toa rabotat. ;)
Автоматски споено мислење:

ovoj pa... ok ako si operiran od humor valjda do sega ti kazale deka nitu mozes da kupis majmun u mkd nitu pak smees da cuvas. ima zakon za zabrana za cuvanje na egzoticni zivotni a najtragicno e sto voopsto mislis deka mozes i da se grizis za majmun u domasni uslovi.
Нареден викенд фати авионот и до кај мене тука, да каснеш поубава македонска скара од било кое место во Скопје :)

Ви Прилеп најубава скара има во каванчето кај старата автобуска не ми текнува како се викаше подобра скара во живот немам јадено

Ви Прилеп најубава скара има во каванчето кај старата автобуска не ми текнува како се викаше подобра скара во живот немам јадено
Kaj Stojce! Tuka imam jadeno celo detstvo sendvici. Ama sepak,
drug pat proshetaj nakaj mogila po patot nagore do Benziskata i vlezi od levo ;)

Vo makedonska kujca jadat samo Asraljancite Kako Kano koga ce dojdat vo "Stari Kraj" i po nekoja zabrkana dusha.
Sega ne vredi ni kafe da pijash. Drugo beshe vo vremeto so privite gazdi.

Ete ti pogore ubavo pishav kade da jadite.

Avstralci kako kano ne se ebavaat da idat do Prilep ili Vranje da jadat skara, ima dovolno odlicni restorani vo Skopje, ostaj sto i meleno vo mkd mi e posledno nesto sto me interesira pogotovo ako ne sum siguren deka e dobro. Toa moze tie sto si se nekoj drug del na MKD sto nema dovolno dobri restorani. Ja razvodenivte temata pa sega za sekoja shupa ke pisuvate... :facepalm:

Нареден викенд фати авионот и до кај мене тука, да каснеш поубава македонска скара од било кое место во Скопје :)

Haha, zhabarot rastura a? Toa e, ist recept, podobro meso, isto e i so burekot... :toe:

Ovde ima kolku sakas toa, da ne preteram ama mislam deka ima barem 20tina restorani/kafani aktivni vo momentot i ne samo mak skara nego i od kade sakas od bivsa juga. Pokraj eks ju ima i ungarski csabai (ungarski kebapcinja) sto se i malku poluti nego nasite, iako licat epten druga smesa e, taka da ako sakas egzoticna kebapi imit i toa...

1679283471866.png

A ima i filipinski longganisa nesto sto im ostanalo valjda od spancite na vremeto... Najjako e sto ovie gi jadat so soy sauce, jajca na oko i oriz, obicno za pojadok :lolzz:

1679285279344.png

Od balkanskite ovie u momentov mi se najjaki...

1679283670822.png

Dodusha sega najcesto jadam skara na fudbal, bukvalno kebapcinja stanaa tradicionalna hrana na skoro site fudbalski tereni niz viktorija, ne samo balkanci nego i maltezi i avstraliski ekipi pocnaa da gi nudat... :lolzz: uste grckite ekipi ostanaa da go batalat suvlakito za celosna pobeda.

Haha, zhabarot rastura a? Toa e, ist recept, podobro meso, isto e i so burekot... :toe:
Тип топ се во моментов, однесов да пробаат и тукашни и луѓето беа презадоволни, пред некој ден ми пратија слика дека биле повторно :)

Предлог ресторани со детско катче во Скопје?
За лежерна вечера со пријатели со мали деца (од 2 до 7 години).
По можност не надвор од градот и без гласна музика.

Каде седнувате на пивце и мезе во Скопје?

Дали сеуште работи Паста Феличе или некое друго кое специјализира во паста?
Доколку нема некое кое специјализира, во кој ресторан може да се јаде добра паста?

Дали сеуште работи Паста Феличе или некое друго кое специјализира во паста?
Доколку нема некое кое специјализира, во кој ресторан може да се јаде добра паста?
И мене тоа ме интересира, по можност пастата (тестото) да е таму правена т.е свежа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom