Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
И во Скопје имаме домаќини луѓе од Прилеп. Поранешно Феријално, сегашно Домини, добра чорба и квалитетно месо, едно од ретките места каде што и похован мозок може да начекаш.
Ау кј спомна, најубаа чорба овде сум јадел.

Реално и мене кур ме заболе за рандом дијаспорец што ќе бара ресторан у Скопје па да не се изгуби случајно у морето постови за Врање, Прилеп или Свети Николе.

Дај стварно жално за дијаспорциве, вратете го името Ресторани у Скопје, бегај ќе дојде некој ќе ја отвори темава, нема да најде ресторан у Скопје и ќе остане гладен. Батали.

Кога сме кај Свети Николе, ако си гурман и се домкнеш до Македонија од Аустралија, грев е да не се посети кафанава

Има едно мало ресторанче ,посебно од сите , ако бил некој во Струмица може да го знае.
,, Дегусто "

Се е кажано...

Кога сме кај Свети Николе, ако си гурман и се домкнеш до Македонија од Аустралија, грев е да не се посети кафанава

Auu covece,
Barem od Menu kartava vredi da se svrati!
I posle sporedi gi so skopjani....
Haos....

Во Домини имам чорба јадено казани и казани. :D Друго добро место за чорба ви е Дојрана. Инаку тие кафанчињата во Дебар Маало не се за јадење туку се за шминкерај. Едини исклучок е Чамо кај што прават одлични јадења и специјалитети.

За одлична скара со добро месо а не кучешки бучкуруш од Бразил, моја топла препорака ви е Кафана Ка.

Абе у Лисабон, Honest Greens колку е јако, не сте свесни :pos:

Шега на страна, ми се иде за Лисабон, а би сакал да ги видам и Honest Greens рестораните во Барселона и Мадрид.

Он топик: Сите кафани во Општина Илинден се ТоБ и се на 10-40 минути возење (зависи дали сте од ајродром или од козле).

Инаку тие кафанчињата во Дебар Маало не се за јадење туку се за шминкерај. Едини исклучок е Чамо кај што прават одлични јадења и специјалитети.
Во Гурме мислам дека го јадев најдобриот бифтек.

Абе у Лисабон, Honest Greens колку е јако, не сте свесни :pos:

Шега на страна, ми се иде за Лисабон, а би сакал да ги видам и Honest Greens рестораните во Барселона и Мадрид.

Он топик: Сите кафани во Општина Илинден се ТоБ и се на 10-40 минути возење (зависи дали сте од ајродром или од козле).
Имаше таква стара кафана у Драчево. Лисабон што се вика.

Бил некој во Ботаника урбана кафана? Ги гледам на инстаграм ми искачаат цело време, делуваат дека имаат убава храна.

Бил некој во Ботаника урбана кафана? Ги гледам на инстаграм ми искачаат цело време, делуваат дека имаат убава храна.
Јас бев летото и беше превкусна храната и е многу лезет место. “Маана” е што чини малку повеќе, ама меракот се плаќа. :)

Во Гурме мислам дека го јадев најдобриот бифтек.

Е да не им грешам душа одамна немам јадено кај нив, ама да како што се сеќавам беа прилично добри.

Требаше да си остане темата ресторани во Скопје, 50% се таму рестораните, али нејсе.

Чорба Домини и Дукат, стандардно добри без маана, од поизвиканите во Дојрана немам јадено ама за таму ми имаат подолено мислење луѓево околу мене.

И Прилеп не е секаде поевтино од Скопје ниту е најдобро. Последно во Македонска куќа го јадев најлошиот ширден за 500 денари. А сметката со по едно парче месо(два ширдена) две салати и две пијачки за 4 лица беше 4000 денари. Жими таквото најевтино а далеку од вкусно.

Да, знам, во Кермес е најдобриот ширден сум го јадел.

И кога веќе збориме за кафани надвор од Скопје, Воденица 3 во Паланка и Пуже можеби(не сум бил у сите кафани) убедливо најдобри за цена/квалитет/услуга надвор од Скопје.

Требаше да си остане темата ресторани во Скопје, 50% се таму рестораните, али нејсе.

Чорба Домини и Дукат, стандардно добри без маана, од поизвиканите во Дојрана немам јадено ама за таму ми имаат подолено мислење луѓево околу мене.

И Прилеп не е секаде поевтино од Скопје ниту е најдобро. Последно во Македонска куќа го јадев најлошиот ширден за 500 денари. А сметката со по едно парче месо(два ширдена) две салати и две пијачки за 4 лица беше 4000 денари. Жими таквото најевтино а далеку од вкусно.

И кога веќе збориме за кафани надвор од Скопје, Воденица 3 во Паланка и Пуже можеби(не сум бил у сите кафани) убедливо најдобри за цена/квалитет/услуга надвор од Скопје.

Си го промашил местото за Прилеп. Македонска куќа е далеку од добар ресторан.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vo makedonska kujca jadat samo Asraljancite Kako Kano koga ce dojdat vo "Stari Kraj" i po nekoja zabrkana dusha.
Sega ne vredi ni kafe da pijash. Drugo beshe vo vremeto so privite gazdi.

Ete ti pogore ubavo pishav kade da jadite.

Последно уредено:
Во Скопје, Дукат чорба врв
Извон Скопје, Мрс Берово врв општо за храна

Јавор Мрзенци или Меана Б во Скопје. Домашно свинско имаат, домашно сирење, све им е домашно, доста туристи од соседните земји му доаѓаат на одење накај Грција. Немаат стандардно мени, сам си го креираш менито.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom