Значи и Александар Македонски, и Филип II и Самоил..и Цезар, и Наполеон..сите биле опседнати со демони..
Ја споемнав Хитлеровата демоноопседнатост, пошто Хитлер е историска фаца од поново време и постојат запишани, аудио и видео записи за неговиот „лик и дело„.
Што се однесува за другите кои се споменати во твојот пост, не велам дека се демоноопседнати (нема никаков запис за тоа) но според намерата од Александар, Филип, Наполеон и остало друштво, да завладеат со Светото и да го воведат нивниот „Нов светски поредок„, јасно е дека таа нивна намера сигурно не е христијански мотивирана, туку мотивирана од ниванта гордост, или, како би рекој Ап. Павле, од нивната надуеност. А гордоста човекова не е од Бога, туку од демонот.
1.Епа јас сум добар, а ти ако се сметаш за лош што да ти правам.
2.Ова е срамота и гревота да се рече, стварно срамотно и злобно.
3. како што кажав кој како сака така си ги толкува
Хитлер бил Христијанин и тоа е научен факт. Тој лично инсистирал на ширенње на христијанството и тоа можеш да го провериш на милиони места. Тој има објавувано негови лични книги, има десетици книги подржано од добатра на нацизмот, има документарни емисии снимени од негово време каде се покажува дека го фаворизира тоа, а нема ниту еден доказ дека бил сатанист или дека бил опседнат(што за мене е најголемата глупост) од некој демон. Тој верувал во Господ и го бранел. А сега зошто црквата се плаши оваа информација да се прошири па едно време се обиде да започне кампања за да го смени тоа (потоа се откажа бидејќи беше пред се самиот обид исмеан) е друго прашање. А тоа дека ниеден верник или атеист не би го сторил тоа, самата црква водеше крстоносни војни и има замешано прсти во стотици други. Како може да се негира тоа или можеби и црквата во поголемиот дел од својата историја била контролирана од лукавиот??
1. Добро, биди си добар и понатаму. Јас, на пример, сум уште подобар од тебе...
2. Вистината секогаш навредува.
3. Не ги толкува кој како сака, туку така како што е истолкувано.
За другиот дел од постот:
- Хитлер, во своја корист, може(л) да објави и некоја негова Библија, не се сомневам во тоа. Тоа не значи дека биј јаааако побожен. Делата негови зборуват за неговата вера, а Хитлер не мора ништо да каже во своја одбрана.
- Дека Хитлер бил демооопсоеднат, говорат неговите истражувачи. Твој пробле е што не можеш да ја увидш неговата демоноопседнатост, но ете, некои тоа го можат.
- Хилтер ГО бранел Бога? А на Бога Му е потребна Хитлеровата одбрана???
- за крстоносните волни, нашироко и надолго е пишувано и повеќе е од јасно чии се и за која цел се водени. Пошто не сум дел од римокатоличкиот Свет, немам никаква врска со тие војни.
- Цквата на која и припаѓам, псоотјано е под демонски напади, што не значи дека лукавиот ќе ја победи или потчини, пошто Он (Хрисотс) е глава на Црквата.