Религија - вера = ?

• Креатор на темата Креатор на темата igor108367
  • Време на започнување Време на започнување
1.Епа јас сум добар, а ти ако се сметаш за лош што да ти правам.
2.Ова е срамота и гревота да се рече, стварно срамотно и злобно.
3. како што кажав кој како сака така си ги толкува

Хитлер бил Христијанин и тоа е научен факт. Тој лично инсистирал на ширенње на христијанството и тоа можеш да го провериш на милиони места. Тој има објавувано негови лични книги, има десетици книги подржано од добатра на нацизмот, има документарни емисии снимени од негово време каде се покажува дека го фаворизира тоа, а нема ниту еден доказ дека бил сатанист или дека бил опседнат(што за мене е најголемата глупост) од некој демон. Тој верувал во Господ и го бранел. А сега зошто црквата се плаши оваа информација да се прошири па едно време се обиде да започне кампања за да го смени тоа (потоа се откажа бидејќи беше пред се самиот обид исмеан) е друго прашање. А тоа дека ниеден верник или атеист не би го сторил тоа, самата црква водеше крстоносни војни и има замешано прсти во стотици други. Како може да се негира тоа или можеби и црквата во поголемиот дел од својата историја била контролирана од лукавиот??
Аман бе Игор па и некои за себе велат дека се Богови...па не се..Хитлер бил Христијанин колку што јас сум Будист..

Аман бе Игор па и некои за себе велат дека се Богови...па не се..Хитлер бил Христијанин колку што јас сум Будист..
Изгледа си Будист.Пошо Хитлер бил Христијанин

Toj верувал во Исуса Христа можеби не се придржувал до неговите правила ама се крстел и молел во христијанска Црква

Toj верувал во Исуса Христа можеби не се придржувал до неговите правила ама се крстел и молел во христијанска Црква
И демоните веруват во Господ и се тресат од помислата..ама не се Христијани..не ли разбирате што сакам да кажам

И демоните веруват во Господ и се тресат од помислата..ама не се Христијани..не ли разбирате што сакам да кажам
Е да во право си само што демоните сигурно не се крстат и не му се молат на бога за победа

Хитлер и Мусолини биле верници? Дај, биди посериозен.

Денешните аналитичари, кои го согледуваат Хитлеровото однесување, забележуваат демонска опседнатост кај Хитлер. Да, Хитлер бил верник, ама му служел на лукавиот. Ниеден верник, ниту здраворазумен атеист, не би се впуштил во утописко освојување на Светот, кое како последица има 50-тина МИЛИОНИ покојници, чии души се добра „храна„ за лукавиот.

Значи и Александар Македонски, и Филип II и Самоил..и Цезар, и Наполеон..сите биле опседнати со демони..

Е да во право си само што демоните сигурно не се крстат и не му се молат на бога за победа
Таквите како него можат и на глава да стојат..ама нвните дела не се со божја помош...

Таквите како него можат и на глава да стојат..ама нвните дела не се со божја помош...
Во право си но за гревовите еден ќе му суди.Јас и ти сигурно не.И Бог дозволува убиство ако си го спасуваш животот или ако ја браниш татковината и верата

Значи и Александар Македонски, и Филип II и Самоил..и Цезар, и Наполеон..сите биле опседнати со демони..

Ја споемнав Хитлеровата демоноопседнатост, пошто Хитлер е историска фаца од поново време и постојат запишани, аудио и видео записи за неговиот „лик и дело„.
Што се однесува за другите кои се споменати во твојот пост, не велам дека се демоноопседнати (нема никаков запис за тоа) но според намерата од Александар, Филип, Наполеон и остало друштво, да завладеат со Светото и да го воведат нивниот „Нов светски поредок„, јасно е дека таа нивна намера сигурно не е христијански мотивирана, туку мотивирана од ниванта гордост, или, како би рекој Ап. Павле, од нивната надуеност. А гордоста човекова не е од Бога, туку од демонот.

1.Епа јас сум добар, а ти ако се сметаш за лош што да ти правам.
2.Ова е срамота и гревота да се рече, стварно срамотно и злобно.
3. како што кажав кој како сака така си ги толкува

Хитлер бил Христијанин и тоа е научен факт. Тој лично инсистирал на ширенње на христијанството и тоа можеш да го провериш на милиони места. Тој има објавувано негови лични книги, има десетици книги подржано од добатра на нацизмот, има документарни емисии снимени од негово време каде се покажува дека го фаворизира тоа, а нема ниту еден доказ дека бил сатанист или дека бил опседнат(што за мене е најголемата глупост) од некој демон. Тој верувал во Господ и го бранел. А сега зошто црквата се плаши оваа информација да се прошири па едно време се обиде да започне кампања за да го смени тоа (потоа се откажа бидејќи беше пред се самиот обид исмеан) е друго прашање. А тоа дека ниеден верник или атеист не би го сторил тоа, самата црква водеше крстоносни војни и има замешано прсти во стотици други. Како може да се негира тоа или можеби и црквата во поголемиот дел од својата историја била контролирана од лукавиот??

1. Добро, биди си добар и понатаму. Јас, на пример, сум уште подобар од тебе...
2. Вистината секогаш навредува.
3. Не ги толкува кој како сака, туку така како што е истолкувано.

За другиот дел од постот:
- Хитлер, во своја корист, може(л) да објави и некоја негова Библија, не се сомневам во тоа. Тоа не значи дека биј јаааако побожен. Делата негови зборуват за неговата вера, а Хитлер не мора ништо да каже во своја одбрана.
- Дека Хитлер бил демооопсоеднат, говорат неговите истражувачи. Твој пробле е што не можеш да ја увидш неговата демоноопседнатост, но ете, некои тоа го можат.
- Хилтер ГО бранел Бога? А на Бога Му е потребна Хитлеровата одбрана???
- за крстоносните волни, нашироко и надолго е пишувано и повеќе е од јасно чии се и за која цел се водени. Пошто не сум дел од римокатоличкиот Свет, немам никаква врска со тие војни.
- Цквата на која и припаѓам, псоотјано е под демонски напади, што не значи дека лукавиот ќе ја победи или потчини, пошто Он (Хрисотс) е глава на Црквата.

Ако го поврзуваш ова со Хитле и нацизмот тогаш си грешка. Хитлер научно "докажа" дека евреите не се луѓе и дека гермаската нација е нација на супериорни суштества и го користеше тоа како оправдување. Пред некој ден гледав докумнтарец кој се давал за време на владеењето на Хитлер кога докттори испаѓаа на телевизија, го покажуваа човековото тело и кажуваа како и поради што евреите не се луѓе.

нема чиста или супериорна нација-туку труд како и мотив(за германците)имено они поради фактот што англија и франција имале многу колонии и робови па оттука и добра економија сметале дека се на максимум развој-германците кои немале колонии а тогаш владеела тезата дека за држава да биде мокна мора ресурси колконии...и оттука во германија поради приликите се објаснуваат нивните инвенции а и иновации,на пример после прва светска војна германија направи економски бум а и попрактична технологија...

а инаку за ова со докториве има и доктори кои тврдат черепот на црнците е 200000 години назад од тој на белците(демек црнците се помајмуни)..
аи ај те молам кази како докторите направиле дело за нобелова награда....-има марсовци на планетава

2. Прав фраер, никад не признава дека е фраер. Јас, на пример, не сум фраер..

2. Вистината секогаш навредува.
3. Не ги толкува кој како сака, туку така како што е истолкувано.

За другиот дел од постот:
- Хитлер, во своја корист, може(л) да објави и некоја негова Библија, не се сомневам во тоа. Тоа не значи дека биј јаааако побожен. Делата негови зборуват за неговата вера, а Хитлер не мора ништо да каже во своја одбрана.
- Дека Хитлер бил демооопсоеднат, говорат неговите истражувачи. Твој пробле е што не можеш да ја увидш неговата демоноопседнатост, но ете, некои тоа го можат.
- Хилтер ГО бранел Бога? А на Бога Му е потребна Хитлеровата одбрана???
- за крстоносните волни, нашироко и надолго е пишувано и повеќе е од јасно чии се и за која цел се водени. Пошто не сум дел од римокатоличкиот Свет, немам никаква врска со тие војни.
- Цквата на која и припаѓам, псоотјано е под демонски напади, што не значи дека лукавиот ќе ја победи или потчини, пошто Он (Хрисотс) е глава на Црквата.

1. Нели рече дека сите се лоши? Како сега ти сметаш дека си добар?
2. Па ако за тебе вистината е дека хуманите луѓе се мизерија тогаш не знам во кого веруваш во бог или во сатаната?
3.Не кажа така претходно.

Хитлер ја почитувал тогаш римокатоличката библија и бил многу религиозен. Дека бил опседнат од демони е лага бидејќи никогаш црквата нема објавено такво нешто. Хитлер си бил хриситијанин и ако не ти се допаѓаат неговите постапки не смееш да даваш лажни тврдења за него бидејќи едно од десетте божји заповеди вели дека лажењето е грев. Исто така не бев свесен дека само безгрешни луѓе се христијани, што светци ќе бевте сите.
Ако лукавиот стварно води војна со црквата тогаш таа војна е веќе изгубена земено во предвид дека за 50 години од 2 псото атеизмот во Европа и Америка порасна на над 30% а во некои места оди и над 50% и расте.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:се газам човеку не го убедувај ако го убедиш дека непостои бог ке се убие типот
Религија-вера=празно множество.

Ако го поврзуваш ова со Хитле и нацизмот тогаш си грешка. Хитлер научно "докажа" дека евреите не се луѓе и дека гермаската нација е нација на супериорни суштества и го користеше тоа како оправдување. Пред некој ден гледав докумнтарец кој се давал за време на владеењето на Хитлер кога докттори испаѓаа на телевизија, го покажуваа човековото тело и кажуваа како и поради што евреите не се луѓе.
дај кажи за документарецот јас да го видам ме интересира:smir:

Ајде сето Атеисти овде.ЦЦЦ.Овој пеметниот гз секаде го има ама од ништо поим нема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom