Chapstick
Сам свој психолог
Зависи и од карактеро....Може некој помал да е а да е поприземјен а некој да е и поголем а уште да се однесува незрело како да е у пубертет...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па баба ми и дедо ми се 16 години разлика...Така да важна е љубовта!!
мхм... ја неам ништо против разлика во години,а што ако девојката е 20 а тој 35? ... ако е таа интелектуално и психички развиена сигурно не и треба некој мочко од 22 со пилешки мозок.
Да де, и да речеме се земат, и кога таа ке има 35 години, тој ке има 50, ке биде ко ќерка да му е. На шо ке личи тоа?
Ако ги гледаш од страна веројатно така ќе личи. Инаку тие и понатаму ќе си бидат дечко и девојка.![]()
тоа со ретардација....у право си ... имам другар што мајкаму има 38-9.. а таткому 55 ...и има една сестра како ретардирана е малце....Ама пак, не ја бива. Разлика се знае 4 годин максимум, 15 се веќе многу. Што ке речат роднини, пријатели, комшии?
+ На толкава разлика во години, има големи можности децата да бидат со ретардација. Имаме куќни пријатели што се 17 години разлика, имаат две деца, двете ретардирани. Исто во Тетово кај “баба ми“ има едни комшии нивни околу 14 години разлика, од 6 деца 3 умреа на возраст до 2 недели, едното не се ни роди, другите две да не правиме муабет, едното парализирано од врат надоле, другото незнае да збори, и има некој синдром со нервно пореметување се клати целиот кога се движи.
Не ја бива таа разлика. Тоа е само некој фурање шема од филмовиве, спонзоруши со богаташи, а овде се применува во друго светло, ама производот е тој.
Ама пак, не ја бива. Разлика се знае 4 годин максимум, 15 се веќе многу. Што ке речат роднини, пријатели, комшии?
+ На толкава разлика во години, има големи можности децата да бидат со ретардација. Имаме куќни пријатели што се 17 години разлика, имаат две деца, двете ретардирани. Исто во Тетово кај “баба ми“ има едни комшии нивни околу 14 години разлика, од 6 деца 3 умреа на возраст до 2 недели, едното не се ни роди, другите две да не правиме муабет, едното парализирано од врат надоле, другото незнае да збори, и има некој синдром со нервно пореметување се клати целиот кога се движи.
Не ја бива таа разлика. Тоа е само некој фурање шема од филмовиве, спонзоруши со богаташи, а овде се применува во друго светло, ама производот е тој.
Примерите не се сврзани со разликата, туку со наследните особини и времето на жената кога решила да затрудни. Ако решила во ризичните години на бременост после 35 или покасно тогаш постои веројатност за такви деца.
тоа со ретардација....у право си ... имам другар што мајкаму има 38-9.. а таткому 55 ...и има една сестра како ретардирана е малце....
btw за брак за мене е прифатливо и нормално до 5 години разлика .... а за обична врска коа ќе видам по 5 години разлика глупаво ми иде нешто :XD:
a ako e deckoto 20,a devojkata 35 godini?i ako toj e intelektualno i psihicki razvien sigurno i na nego ne mu treba nekoja mocla od 22 godini so pileski mozok?ili ne?мхм... ја неам ништо против разлика во години,а што ако девојката е 20 а тој 35? ... ако е таа интелектуално и психички развиена сигурно не и треба некој мочко од 22 со пилешки мозок.
a ako e deckoto 20,a devojkata 35 godini?i ako toj e intelektualno i psihicki razvien sigurno i na nego ne mu treba nekoja mocla od 22 godini?ili ne?
мда... не викам не
ја ипак мислам дека вистинската љубов е духовна, помеѓу два карактери, две души, две срца... две тела може да се запознаат, а возрасната разлика е индивидуална ствар. љубовта не бира... тоа е енергија што нема очи и мозок. све што е контролирано од потребите на мозокот не е од срце и душа.
Не брат, се дешаваат ретардации и заради разлика во години.
[/b]
Ама пак, не ја бива. Разлика се знае 4 годин максимум, 15 се веќе многу. Што ке речат роднини, пријатели, комшии?