Разбуди се младино, во тебе е промената!

• Креатор на темата Креатор на темата Achilles1989
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само на вазелин да се мислело :pos:

Неќеше да се декларираш ама тоа што ти е во подсвеста излезе на јаве, педер ко педер ќе си каже што му се мота во глава по цел ден :tapp:
Пушти некоја домашна, ќе ти ги каже последиците ;)

Толку ти беше умот ?
Треба безусловно нели ? Со сила не можам да ти дадам само да ти земам, ако имаш проблем со шиптaрите
Оди и почни да ги бркаш од државава шо кој кур си клепнал овде да продаваш филозофии ,а да бе интернет интелектуалци и патриоти САКАЈТЕ ЈА МАКЕДОНИЈА ама само нашите кога се на власт, после се нечини.
ОООООО МАКЕДОНЕЦУ на празен стомак држава не се сака, а од шиптaрите има 1000% поголеми луѓе од тебе и од моменталнион владин состав.
Ебаве лигушите ебаве, САКАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА за што да ја сакам бе ? Ако сака денес огин нека ја изгори ме заболе курот мене, исто како што не ме заболе кај живеам и на кого ќе му плаќам данок арно ама од тој данок ке имам опшествени бенефиции нема да гледам споменици како никнуваат а деца умираат,руинирани болници и сспоменици од 2000 000 евра,тениски игралишта од милион ипол денари во села и населби каде што повеќето зимаат 12 000 плата а нај евтиниот тениски рекет е 10 000 денари.
Само ти сакај си ја државата, овци секогаш биле потребни и ќе бидат потребни за стрижење.
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДНОНИЈА ДА ЖИВЕЕ ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА сдсмр да си оди од власт и вмро да дојде министрите на вмбло се супер:pos:
И да те прашам што си направил ти за оваа држава освен лепењето лавови крстови сонца на фб така ли ја сакаш ти државава ?
Ете јас бев во војна за оваа држава, никому ништо сега на влиделот главен колиционен партнер му е тој што пукаше на мене,леле колку ја сакам оваа чудесија.

Ти што направи ?
ПС : Извикувањето пароли лепењето на слики на фб и ддв-то на мастиките,навивање на утакмици не се бројат.

Како бе брат вака збориш,срамота е ова безразлика дали моментално си финансиски слаб или јак.Демек само кога сум богат и сит државата си ја сакам а?
Малце ќе згусне и одма црна соба..животот е тркало еднаш си горе еднаш си доле ,неможе ти да вреѓаш држава за курташак.
под држава не се подразбира власт , под држава спаѓаат сите убавини на оваа земја,култура,традиција .По твојот моабет ти по све ова плукаш ,не е убаво така...Ако не ти чини толку што не си идеш?

Може си заборавил али јас ќе те потсетам.2002 одма после војната кој коалицираше со тие што пукале на тебе??
Чудесијата е почната од многу одамна и сега нема назад..

Абе не им се смачи од вакви текстови. Аман. Празна воденица. Само читам наслов и не мора да читам друго.

Како бе брат вака збориш,срамота е ова безразлика дали моментално си финансиски слаб или јак.Демек само кога сум богат и сит државата си ја сакам а?
Малце ќе згусне и одма црна соба..животот е тркало еднаш си горе еднаш си доле ,неможе ти да вреѓаш држава за курташак.
под држава не се подразбира власт , под држава спаѓаат сите убавини на оваа земја,култура,традиција .По твојот моабет ти по све ова плукаш ,не е убаво така...Ако не ти чини толку што не си идеш?

Може си заборавил али јас ќе те потсетам.2002 одма после војната кој коалицираше со тие што пукале на тебе??

Човекот е комплетно во право не разбирам како толку не разбираат.Која е поентата зошто нашите предци се бореле за држава Македонија? за слобода така.Држава во која нема повеќе други султани/кралеви да ги собираат плодовите на нивната пот,додека ги третираат како робови а локалните бегови живеат како богови.

Што добивме? држава во која да можат се ќе ти земат преку даноци,еден милион правила што смееш да правиш и што не смееш.Олигарсите кои ги прави власта се богатат како ненормални од пари од даноци.

Срамота е оваа творевина да се нарекува Македонија.Се надевам дека никогаш и нема да го добие правото да се вика така.Македонија требаше да биде слободна држава во која секој слободен човек може да живее.Па во Крушевското востание се повикуваа сите без разлика на вера и националност да се борат против окупаторот.

А денес имаме националистичка творевина каде најголем дел од правата не се универзални туку се на база кај си се родил ( систем на касти ) едни правила за Македонци,други за Албанци трети за Роми.

Идејата била слобода,прва република на Балканот не некое име и неколку бои начкрабани на парче ткаенина.Тоа биле само симболи на ИДЕЈАТА.

Денеска сме толку далеку од таа идеја што мораме да смислуваме комплетно налудничави теории за симболите за да го оправдавме нивното постоење,не разбирајќи дека со самата потреба да се објаснуваме покажуваме дека и самите имаме сомнеж.

Тоа е барем моето гледање на работите.

.

Човекот е комплетно во право не разбирам како толку не разбираат.Која е поентата зошто нашите предци се бореле за држава Македонија? за слобода така.Држава во која нема повеќе други султани/кралеви да ги собираат плодовите на нивната пот,додека ги третираат како робови а локалните бегови живеат како богови.

Што добивме? држава во која да можат се ќе ти земат преку даноци,еден милион правила што смееш да правиш и што не смееш.Олигарсите кои ги прави власта се богатат како ненормални од пари од даноци.

Срамота е оваа творевина да се нарекува Македонија.Се надевам дека никогаш и нема да го добие правото да се вика така.Македонија требаше да биде слободна држава во која секој слободен човек може да живее.Па во Крушевското востание се повикуваа сите без разлика на вера и националност да се борат против окупаторот.

А денес имаме националистичка творевина каде најголем дел од правата не се универзални туку се на база кај си се родил ( систем на касти ) едни правила за Македонци,други за Албанци трети за Роми.

Идејата била слобода,прва република на Балканот не некое име и неколку бои начкрабани на парче ткаенина.Тоа биле само симболи на ИДЕЈАТА.

Денеска сме толку далеку од таа идеја што мораме да смислуваме комплетно налудничави теории за симболите за да го оправдавме нивното постоење,не разбирајќи дека со самата потреба да се објаснуваме покажуваме дека и самите имаме сомнеж.

.

Нормално дека сме далеку од таквата слобода, но живееме во капитализам,се бориме за Европа и запад а тамо пријателе од даноци глава не се дига.Бар никој тука не штеди за операции итн .На запад граѓаните штедат цел живот за не дај боже да скршат нога ,отиде цела заштеда.Тука ќе те скрпат за 100 денари што се вика.

Околу правилата,нормално политичарите општо не ни се искусни па прават грешки а последиците ги трпиме сите.Ама тоа е,некои работи не се враќаат..треба да се гледа напред а не назад и да се проба од тоа што остана да се добие нешто квалитетно и да се обезбеди некаква си каква таква иднина.

Околу парите и богатењето,проблемот е што балканскиот менталитет а поготово македонскиот е што народот не мисли на напред тука на сега и одма.
Нашите луѓе парите не ги вложуваат во унапредување на погоните,фирмите туку ги вложуваат во кола а после штедат на
ресурси(опрема,луѓе инт)
Затоа се јавува револт кај народот.Да се појави човек што ќе отвори 5 фирми верувам дека нема да кажеш дека е олигарс туку ќе речеш браво без разлика дали е партиски или не.

Нормално дека сме далеку од таквата слобода, но живееме во капитализам,се бориме за Европа и запад а тамо пријателе од даноци глава не се дига.Бар никој тука не штеди за операции итн .На запад граѓаните штедат цел живот за не дај боже да скршат нога ,отиде цела заштеда.Тука ќе те скрпат за 100 денари што се вика.

Околу правилата,нормално политичарите општо не ни се искусни па прават грешки а последиците ги трпиме сите.Ама тоа е,некои работи не се враќаат..треба да се гледа напред а не назад и да се проба од тоа што остана да се добие нешто квалитетно и да се обезбеди некаква си каква таква иднина.

Околу парите и богатењето,проблемот е што балканскиот менталитет а поготово македонскиот е што народот не мисли на напред тука на сега и одма.
Нашите луѓе парите не ги вложуваат во унапредување на погоните,фирмите туку ги вложуваат во кола а после штедат на
ресурси(опрема,луѓе инт)
Затоа се јавува револт кај народот.Да се појави човек што ќе отвори 5 фирми верувам дека нема да кажеш дека е олигарс туку ќе речеш браво без разлика дали е партиски или не.

Нема такво нешто како далеку сме од таква слобода,или ја имаш или ја немаш тоа е тоа.И не живееме во никаков капитализам.Државата ни е социјалистичка по устав.По уредување олигархија чиста.Имаме 300 даноци и милион регулации.Веќе нема такво нешто како да си невин ,законите се толку општо што сите сме виновни прашање е само дали сакаат да не тужат за истото.

Ти тоа што ми го кажуваш е абе имаме синџир за зглобовите али со време ќе се олабави ќе попушти.

И мене Европа не ме интересира и како таму ги прават работите и колкави им се даноците.Ако сакаат и 99% нека им се тоа си е нивно право.Гледај тука како е.

.

Пра дедоми се тепал со турците затоа што годишно му земале 10 % од се десеток, и затоа што морал да работи ангарија кај пашите и беговите.
Пра-дедоми денес да е жив како и повеќето тогашни револуционери на вакви такси и давачки би ги запалиле оние кој моментално ни земаат повеќе од 60% од тоа што е твое, а богами и стап у гз би им ставиле на патриотиштана што работат за 10 15 000 денари месечно а со тие пари не можат ни да се преранат, беговите и пашите барем ручек им давале на ангариите а од како ќе ја завршеле работата кај нив биле слободни да работат на нивниот имот, сега со 12 работни сати и 15 000 плата не можеш ни да се надеваш дека ќе спечалиш за достоен живот.
Дедо ми се тепал со бугарите и германците за да не го присвојуваат она што му припаѓа него, јас татко ми братми чичкоми се тепавне со учките, за да живееме еден достоинствен живот и да бидеме свој на своето она што ќе го спечалам да се троши на мене и даноците кој што ќе ги плаќам да се користат за мое добро.
Што не ти е јасно ??
За мене подеднакво исти предавници се и тие од 2002 и овие сега, и немој да си се обидел да ги правдаш моменталниве како тоа МОРАЛЕ. Курви си се курви како сакаш наречи ги каков сакаш наслов стави им дали е вмбло или сдслм исти гомна се и тие и овие, ама не ме прај будала дека овие треба да ги фалам или дасе гордеам со нив затоа што направиле основни работи како што е некој пат или некоја станица ТОА ИМ Е РАБОТА а тоа што го направиле не е ниту 1% од она што треба да го направат.

Олабави ме. Не напињај. Или, не замарај. Тоа се најчестите рекции на поголемиот дел од младата урбана скопска популација, штом ќе им се спомне некаков политички ангажман од нивна страна, па дури и разговор на таа тема.

Алекс Нано Ружин
Ах што ти прави беспарица 7 години седење без власт:) Поглуп комуњарски пост немам прочитано. Викаш народот се плашел да зборува јавно некој да не го накодоши, ма немој да ме јебеш имам познаници другари и од двете страни и секој слободно си кажува што му лежи по душа и немам видено некој да го уапсат или да лета од работа. Така да тоа ти се приказни за полуписмена раја. А кој :гомце:сте вие најубаво осетив кога после работа се колеги искочив на некоја пијачка, на неколку дена пред 24 декември каде врвот на таа партија(СДСМ) се договараше што да прави во парламент кој како да глуми , кој што да изјави , кога ги слушав тогаш не ми беше јасно дали филм ќе снимаат или што ќе прават но неколку дена покасно , ми стана јасно за што се договарале на 24 декември денот, само нема да заборавам како пиењето ми искочи низ нос кога карши нас седнаа "ОТПОРОТ" абе толку глупи луѓе немам видено договараат државен удар на место преполно со луѓе во строг центар на град:facepalm:
Викаш 90% од младите не се во работен однос. Јас ќе те демантирам зошто збориш за Скопје. Од Сите познаници и другари што ги имам 80% се вработени ни еден не вработен во државна аднинистрација ниту еден нема партиска книшка! А најмалку од тие што ги набројав заработува 300евра и ниеден од нив ја нема таа привилегија во 12 саат да стане од спиење и да иде во кладилници и да се циганчи да се шверца во дискотеки. И да знаеме после работа да седнеме во центар да некое пиво или јадење, но ниту земаме тендери ниту работиме во јавна администрација. Така да иде друг да лажеш како сите што седат во центар да пијат и јадат се партиски војници.
Викаш паразити биле јас го тврдам спротивното и никој од моите познаници ниту од дома ниту некој друг им дава пари. А немаат време ни они ни јас да се замараме со политика а уште помалку за некој кретен како тебе да му се приклониме.Друго направи дека секој административец вози бесна кола носи ролекс и што уште не, и викаш дека тие го направија тој џет сет трент дпмновската класа овие од власта?. Да те потсетам таа џет сет класа за ти што збориш се формираше девесетите години од шверц на нафта, шверц на стока , држење монополи во Македонската економија итн. Затоа по кафани се слушаа муабети со шелепери дали влегол дали не влегол на кого треба да му даде под рака итн. Така да комуњарите ја измислија таа квази џет сет класа . А инаку извини за кого народот да искача да протестира да го враќа на власт? Тој што во девесестите избрка 300 000 луѓе со приватизацијата? Тој што го одби Ауди на инвестира во Македонија? Тој што во негово време ни една позната Мултинационална Ком панија не инвестираше во Македонија? Тој што во негово време го продадоа земјиштето кај Рамстор за 10 евра квадрат во строгиот центар на градот во директна спогодба во 4 очи? За тој што го бојкотираше референдумот против територијалната поделба? Тој што вештачки го направи Скопје да има 20% рамковни со припојување на рамковни села што се над 15 км одалечени од Скопје? Тој што Струга и Кичево што ги направи доминантно раммовни општини? Да не редам понатака. Викаш доаѓале од внатрешноста преку Отпорот на Б.Ц кој нормален ќе напушта работно место за да иде да мрзне на скопските улици, а од толку Отпор во Скопје 30 души блокираат раскриница ептен јак Отпор. И не го подржувам Отпорот на комуњарите . Инаку чим вака се понашате кога сте во опозиција се прашувам како ќе се понашате кога ќе дојдете на власт.
А еве ви линк за Алекс Нано Ружин кој што е толку загрижен за младината и Македонија

Битно е направен така?Се возиш сега по нов пат?Или сега ви смета што е направен?
Добро бре, дали јас кога ќе завршам со работниот ден на газдава мој му викам, аааааааа виде денес колку предмети завршив, таа странката како ја примив, на оној како му се јавив!? Па за тоа ме вработил бре, за да работам, а не да објаснувам и да се фалам дека работам тоа што ми е дадено да го работам. Бог да чува значи, и уште па ти си нашол да објаснуваш за испрани мозоци.
И преку таквото више за албанците вака така, што се они криви што ние сме ПРОС (со с на крај) народ. Додека вака се расправаме меѓу себе, они ќе си користат, па ти сеа види, земи објасни ми како е направен тениски терен во Кадрифаково.

А бе јади лајна татино копиле некое мака шо нема видено во животот. Дојди да видиш како се живее тука за два дена има да се обесиш од безнадежност, очај и безработица....

Шетај ја таму Европа и немој да пишуваш за тоа што не знаеш како е и како се живее...

Добро бре, дали јас кога ќе завршам со работниот ден на газдава мој му викам, аааааааа виде денес колку предмети завршив, таа странката како ја примив, на оној како му се јавив!? Па за тоа ме вработил бре, за да работам, а не да објаснувам и да се фалам дека работам тоа што ми е дадено да го работам. Бог да чува значи, и уште па ти си нашол да објаснуваш за испрани мозоци.
И преку таквото више за албанците вака така, што се они криви што ние сме ПРОС (со с на крај) народ. Додека вака се расправаме меѓу себе, они ќе си користат, па ти сеа види, земи објасни ми како е направен тениски терен во Кадрифаково.
А што да не нема такви лингури кој тоа го праат еј газда јас ова јас она јас вака јас така ?
Ги има и тоа премногу за жал таква лингурана се повеќе и повеќе и концентрирана е некако во вбмло ио во државниот врв.
Ај во Кадрифаково што направиле тениско игралиште ќе помине некако ќе си суши народ детелина,коприви, ќе перат теписи ќе се најде бетонот за нешто.
Ама во Осинчани и Говрлево што имаат направено тениско игралиште, каде што единствени жители се две баби и тројца дедовци, пат немаат улично осветление три сијалици од 2.5 кандели,пат немааат и еден селски бунар од кој што полнат вода, таму за шо ќе биде тенсикото игралиште да се збираат волци и лисици журки и оргии да праат.
Подобро три магариња да им купеа на луѓено барем ќе им се најдеа за нешто.
Сега проект вајарлес интернет за Говрлево и Белацрква :)
Да се гордееме со македонија:pos:

А денес имаме националистичка творевина

.
Ех ме изнасмеа. Националистичка творевина?

Која бре црна националистичка творевина, во која Албанецот те ебе у газ и у здрав мозок, а ти у име на соживот, да иде по лесно работата, ставаш вазелин.
Каква е тоа националистичка творевина?
:tapp:
Која националистичка творевина е ова без национални симболи на грб и знаме?
Која е оваа националистичка творевина, во која знамиња на туѓи држави се веат на секој чекор?
Да не набројувам понатаму, си ги измешал лончињата...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom