Crazy in Love
Here's looking at you kid.
Чекај малце, да работиш на 15 години и притоа на тие години да земаш 150 евра плата е се освен не ропски менталитет. Колку бе плата сакаш да зема на 15 години? 1000 евра? Додека повеќето играле фудбал во маало, тој ја сфатил вредноста на работењето уште со свои 15 години. Не е срамота да се работи, пари си се пари, особено на тие години! И да, самиот чин на работа и помага на личноста да е поцврста и посамостојна.Е ова е ропски менталитет , ке работи и недели за 150 евра бидејки ке се осеќа самостојно , ке црнчи цел живот за 150-200 евра како Филипинци и Малезијци и ке се фали како тој се сам си постигнал а накрајот кога ќе видиш ништо не постигнал , само го изгубил здравјето.
Народот треба да има една партија, а тоа е Македонија.Неможеш да градиш држава, младина, економија со народ на којшто кога ќе му кажеш дека ја сакаш Македонија ти вика“Ме боли курот за Македонија!Да не ми дала нешто!“.
Ние пред се немаме њубов кон својата татковина, немаме љубов кон своите предци, кон својата мајка, татко, баба, дедо.Немаме колективно чувство за добро и зло.Не чувствуваме колективна грижа ако некој фрла пикавец или брца гуми на комшија.Цел живот ни поминува во тоа “Ме боли курот за друг“.
Тоа е тоа. Тука се согласувам.
Тоа го зборам цел живот.
Имам една партиска книшка - таа се вика МАКЕДОНСКИ пасош/државјанство/лична карта/додадидокументпотвојизбор.
Не е проблем различноста во мислења, проблем е во тоа што не знаеме да се цениме едни со други, све другиот е прост, глуп, синдромот “јас сум најпаметен и ќе ги навредувам сите кои не се како мене“ додека не се искорени - јок напредок.